Mä haluan pelastaa maailman

Mulle on hahmottunut viime aikoina yhä selkeämmin syyt, miksi olen päätynyt tiettyihin valintoihin – miksi esimerkiksi olen opiskellut tähän ammattiin ja miksi kirjoitan blogia.

Teini-ikäisenä sanoin ensitapaamisella yhdelle henkilölle, että tulevaisuudessa haluan vaikuttaa maailmaan, ja että ihanteellisessa tilanteessa se olisi jotakin todella suurta kuten esimerkiksi Intian kastijärjestelmän purkaminen. Jälkeenpäin olen nauranut monet kerrat omalle typerälle lauseelleni.

Viimeisinä päivinä olen miettinyt sitä kuitenkin vakavasti – en niinkään kastijärjestelmää vaan senhetkistä lausettani/toivettani ja syitä sen takana.

DSC_0204.JPG

Mä olen ollut aina kova haaveilemaan ja edelleenkin olen. Mä ihan oikeasti uskon, että yksittäinen ihminen voi saada ison muutoksen aikaan, välillisesti tai välittömästi. Yksittäisiä ihmisiähän ovat olleet myös Nelson Mandela, Dalai Lama, Leonardo DaVinci, Martti Ahtisaari, Marie Cure, Johannes Gutenberg ja Minna Canth.

Jos emme voi pelastaa kokonaista maailmaa, voimme pelastaa joidenkin tai jonkun maailman. Kokonaisen luokallisen tyttöjen maailman jos menet vapaaehtoiseksi kenialaiseen kouluun. Yksinäisen naapurimummon maailman kun pelaat hänen kanssaan viikottain lautapelejä. Koulukiusatun maailman kun puutut kiusaamiseen. Lukuisien eläinten maailman kun et syö lihaa.

Mä en tiedä tulenko koskaan vaikuttamaan isommalla mittapuulla mihinkään suuresti. Se kastijärjestelmä pysyy varmasti kuolemaani saakka. Mutta mä aion yrittää, joka ikinen päivä. Joku ajattelee että se on naiivia, mä sanon että se on välttämätöntä.

DSC_0215.JPG

DSC_0219.JPG

Mä haluan herätä joka aamu sillä uskolla että omalla toiminnallani voin päivän päätteeksi tehdä maailmasta ihan oikeasti paremman paikan.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit (18)
  1. Todellakin! Ja sitähän varten on blogit ja oma ääni <3 

    1. Jep, blogit on kultaa! 🙂

  2. Livingwithlinda
    4.1.2017, 10:56

    Kaunis ja ajatuksia herättävä teksti. Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan. <3

    1. Kiitos kommenttista – mukava kuulla että aihe herätti pohdintaa. 🙂 Ja kaunis lause!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *