Maanantaimantra #6: Älä elä kuin viimeistä päivää

IMG_1491-22.jpg

Elä kuin viimeistä päivää, hölmö sanonta jos minulta kysytään. Viimeisenä elinpäivänäni viettäisin jokaisen hetken rakkaitteni kanssa, menisin Helsingin kalleimpaan ravintolaan syömään välittämättä loppulaskusta ja tanssisin pikkutunneille asti. Eihän aamulla tarvitsisi herätä töihin. Oikeastaan, en menisi varmaan ollenkaan nukkumaan.

(Okei kuulostaa sinäänsä aika hyvältä, mutta hear me out first.)

Olisi loppujen lopuksi aika kuormittavaa elää elämää, jossa olisi kokoajan muiden ympärillä ja muut sinun. Helsingin fiineinkin ravintola menettää arvonsa jos siellä syö päivittäin. Töihin nyt vain on herättävä seuraavana aamuna, ja elämä on paljon miellyttämpää kun sinne menee hyvin nukkuneena ja täynnä virtaa.

Ehkä otan sanonnan liian kirjaimellisesti, mutta henkilökohtaisesti kummastuttaa sellainen elämäntyyli jossa asioita täytyy tehdä ”varmuuden vuoksi” ettei myöhemmin vain kaduta. Vaikkei sillä hetkellä huvittaisikaan sitä tehdä.

Seuraavana lauantai-iltana, kun sinua ei huvita mennä ulos, älä mene. Ei vaikka sinulta saattaa jäädäkin jotain ”todella tärkeää” välistä.

Jokaisesta päivästä olisi hyvä nauttia mutta jokaista päivää ei tarvitse elää täysillä. Välillä paras asia, minkä itselleen voi tehdä, on miettiä huomistakin.

Mukavaa maanantaita!

IMG_1497-23.jpg

Kuvat: Enna Rautiainen (loput kuvat tulossa vielä)

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

Kommentit (10)
  1. Todellakin! Parhaatkin elämykset menettävät hohtonsa, jos niitä pitää väkisin tunkea jokaiseen päivään. Varsinkin liian vähillä unilla 🙂 Itse ajattelen tuota ohjenuoraa enemmänkin isompien päätösten ja valintojen kannalta, eli jos on vaikka pitkään miettinyt jotain elämänmuutosta tai unelman toteuttamista, niin sitä ei kannata liian pitkään siirtää hamaan tulevaisuuteen.

    1. Just näin, tosi hyvin sanottu! 🙂 Hauskaa päivää sinne!

  2. Samaa mieltä! Sinänsä ymmärrän pointin, että tilaisuuksiin ei kannata jättää tarttumatta, koska muka ei vielä ole oikea aika (todennäköisesti se ei ole koskaan, joten sama tarttua heti). Kuitenkin ”viimeistä päivää eläminen” johtaa helposti kaikkien mahdollisten elämysten läpi niin suurella vauhdilla, ettei itseasiassa ehdikään olla läsnä missään. Ja toisaalta, kuten sanoit, aikuisten oikeasti pieni tulevaisuuden suunnittelukin on ihmiselle ihan hyväksi.

    1. Kiitos kommenttista, juurikin näin! Se on kyllä totta että kun meinaa tarttua johonkin rohkeeseen asiaan, ei koskaan ole täysin vakuuttunut siitä että se oikea aika olisi nyt. 🙂 Mutta kuten sanoit, milloin se oliskaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *