Meille tulee vauva <3

Tyhjä ajatus

Tietysti meidän oli tarkoitus odottaa ainakin siihen 12 viikkoon ennen kuin hiiskumme asiasta kellekään mutta niinhän siinä kävi että onnessamme ei kyetty pitämään asia millään tavalla salaisuutena. Nimittäin

 

ensi helmikuussa meille tulee vauva. <3

 

Raskausviikot ovat nyt vasta 8 + 3, mut mun on ollut tosi vaikeaa olla puhumatta siitä tähänkään asti. Vaikeaa ensinnäkin siitä syystä että raskaus on lähes kokoajan mielessä ja se on täyttänyt minut ja meidät molemmat sellaisella ilolla, jota en olisi koskaan maailmassa voinut kuvitellakaan. Toiseksi raskausajan pahoinvointi ja väsymys on ollut itselläni niin uskomattoman lamaannuttavaa ja olen ollut todella huonovointinen nyt neljättä viikkoa. Resursseja ja voimia ei riitä samalla tavalla bloggaamiseen ja olen joutunut perumaan näkemisiä kavereiden kanssa mitä surkeimmilla tekosyillä. Lopulta päädyin siihen että on itselleni paljon helpompaa ja luontevampaa vain kertoa suoraan.

(Kommenttikenttään voi jättää kaikki raskauspahoinvointia helpottavat niksit, arvostaisin!)

Keskenmenon riski on huomattavasti suurempi ensimmäisten 12 viikon aikana, jolloin monet eivät kerro raskaudesta juuri kellekään. Mikä on tietysti ihan ookoo. Mutta oikeastihan tässä ei ole mitään oikeaa tai väärää tapaa olla raskaana tai kertoa raskaudesta. Musta tuntuu että haluan jakaa mun elämäni ensimmäisen raskauden ilot kaikkien kanssa alusta asti. Mä luulen myös että jos jotain kamalaa tapahtuu ja sikiö menehtyy, sekin on sellainen asia josta kokisin tarvetta avautua blogissa.

Eilen meillä oli ensimmäinen neuvola ja parin viikon päästä on tarkoitus käydä ensimmäisessä ultrassa. Vaikka raskaus onkin näin alussa, outoa että laskettuun aikaan on vain seitsemän kuukautta. :D Minne ne kaksi muuta kuukautta hävisivät!?

 

Muita odottavia äitejä ruudun toisella puolella? :)

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Nettanen

Voi onnea ihan hirmuisen paljon!! Ihanaa <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon Netta. <3 :)

raijairina

Tää on niin ihanaa!! Susta tulee varmasti ihan uskomattoman ihana äiti. <3 Onnea miljoonasti ja toivon niin paljon, että pahoinvoinnit alkais jo hellittää!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon! Oot niin uskomattoman herttainen ettet tajuukaan. <3 :)

Minnea
Minnean muruja

Voi, mitä ihania uutisia! Sylin täydeltä onnea teille <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Iso kiitos ihana. <3 :)

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Siis eikä, tuli itku tästä postauksesta. Ihan valtavasti onnea ️.

Saranda
Tyhjä ajatus

Eikä! :D IHANA olet! Kiitos paljon. <3<3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon! :)

Niin hauskasti kirjoitettu teksti tosi vittumaisesta aiheesta. :D Kolmen kuukauden krapula on niin osuvasti sanottu! Samaistuin niin hyvin, terveisin kolmas persikka menossa tänään ja kello on vasta 10.30. :D

Täydellistä! Kantsii syödä vaan just sitä, mitä tekee mieli.

Siri H
Still Life

Iik miten ihanaa! <3 Valtavat onnittelut teille! Tää on hämmästyttävää miten iloiseksi tällainen uutinen tekee vaikkei henkilökohtaisesti teitä tunnekkaan :D Hyviä vointeja sulle :) 

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon ihana. <3 Tiedän tunteen, niin mukavaa että blogitkin tuo tällä tavalla lähelle ihmisiä vaikkei fyysisesti ollakaan tavattu. :) Kivaa päivää sinne. <3

iidis
Varpain jaloin

Ihanaa!!! Onnea <3 <3 <3

Mulla oli ihan järkyt 24/7 pahoinvoinnit molempia poikia odottaessa. Välillä en päässyt lainkaan kotoa liikkeelle, kun olin kuin pahassa vatsataudissa. Vähän helpotti, kun söin omenalohkoja aina heti herättyäni (myös yöllä herätessä) ja kannoin mukana manteleita ja juomapulloa, jos/kun pystyin lähtemään ulos. Pieniä ruoka-annoksia tasaisesti ja sellaista ruokaa mikä ei aiheuta verensokerin heittelyä.

Ihanaa odotusta sulle! <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos! <3 :)

Uurhgh, ei kuulostaa ollenkaan kivalle... Menikö tää sitten jossain vaiheessa raskautta ohi? :)

iidis
Varpain jaloin

Ei ollut tosiaan kivaa. Oonkin todennut, ettei raskaus tosiaankaan sopinut mulle. Esikoista odottaessa pahoinvointi jatkui reilut 6kk ja loput odotusajasta pyörtyilin. Kuopuksen kohdalla pahoinvointi päättyi noin 3kk paikkeilla, minkä jälkeen voin hetken tosi hyvin, mut sit pian alkoi niin rajut supistukset aivan liian varhain, että mulle määrättiin liikuntakielto ja lopulta jouduin vuodelepoon.

Hankalan odotusajan vastapainoksi molemmat synnytykset oli verrattain ihan äärimmäisen helpot ja toivuin kummallakin kerralla tosi nopeasti :) Ja sain aivan ihanat pojat <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Oi vitsi, ihan kamalaa... Onneksi oli kuitenkin sen arvoista. <3

Elina U. (Ei varmistettu) https://kirjeitashanghaista.wixsite.com/kirjeitashanghaista

Ihanaa Saranda!! &lt;3 Onnea tuhannesti! Mä kärsin molemmissa raskauksissa tosi pahasta pahoinvoinnista. Ainoa asia joka auttoi, oli apteekissa myytävät akupunktiorannekkeet. Ne poistivat oksentelun noin kolmeksi päiväksi, minkä jälkeen joko niiden teho hiipui tai en löytänyt enää oikeaa kohtaa. Eli kannattaa ainakin kokeilla. &lt;3 Ne auttavat muutenkin pahoinvointiin, ja ajattelin kokeilla niitä seuraavalla lentomatkalla, joka minun pitäisi lentää kolmisin lasten kanssa. Eli siis voivat helpottaa myös matkapahoinvointia ym.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon ihana! Tosi harmi kuulla että sulla on ollut rankka raskaus pahoinvoinnin osalta. :( Mä oon saanut kaverilta lainaan pahoinvointirannekkeet, en jotenkin osaa sanoa auttaako ne. Välillä ehkä joo. :) Paras yhdistelmä ois varmaan jos käyttäisi niitä + oppisi syömään oikein!

Katjuskainen (Ei varmistettu)

Paljon onnea odotukseen, aivan ihanaa!! &lt;3 jännää miten tuntuu siltä kuin joku kaveri olisi kertonut raskaudestaan, no sä oot mun lempibloggaaja ;) mulla 2kk vauva, on tää vaan niin parasta! Tsemppiä hirmuisesti ja toivottavasti huonovointisuus pian hellittää!!

Saranda
Tyhjä ajatus

Tää sun kommentti sai mulle sellasen hymyn naamalle että! <3 :) Niin suloisesti sanottu, tuntui oikeesti tosi hyvältä kuulla toi. :)

Ja voi sun pientä pikkuista! <3 :) Oon niin onnellinen sun puolesta jos nautit tuosta ajasta. Kaikkea hyvää teille molemmille! <3 Ootte niin ansainnut sen.

marjapilami
Nørrebro Summers

Oih ihan huimasti onnea teille molemmille! <3 Ja toivottavasti olo helpottaa pian. 

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon. <3 :) Heres hoping. :D

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Voi onnien onni! Ihanaa<3 Paljon onnea ja pikaista helpotusta oloon!

(Raskauspahoinvoinnista ei juurikaan sanottavaa. Nimim. oksensin kerran kaaressa maanantaiaamuna työpaikan pihalle. :D Ja elin päällystämättömillä hapankorpuilla, omena-kanelimyslillä sekä riisimuroilla. Kahta jälkimmäistä en pysty syömään edelleenkään vaikka ko. raskaudesta on 7 vuotta :D Toivottavasti loppuu pian!)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon! <3

Apua. :D Nyt kun luen teidän kokemuksia tajuunkin et tää on oikeesti aika yleinen vaiva... Tai siis tiesinhän mä sen mutta kun kauheen moni kaveri ei oo (ollut) raskaana eikä ole verbaalista vertailukokemusta, tuntui että oma pahoinvointi on maailman kamalinta! Kiitos siis kun kerrotte näitä, vaikka ei toi oo voinut mitenkään kivaa olla. :D

IlonaK (Ei varmistettu) https://nennesitajasetata.blogspot.com/?m=1

Oi että, onnea ihan hurjasti! ️ Sinusta tulee mitä ihanin äiti. Tsemppiä kovasti odotukseen. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

<3 Kiitos, arvostan tosi paljon. :)

Petshkin (Ei varmistettu)

Onnea tosi paljon! &lt;3 Raskauspahoinvointiin ei mulla ollu mitään taikakeinoja, mutta tasanen verensokeri ja jääkylmä vesi helpotti jonkun verran. Kerran kävin kuopuksesta tiputuksessa ja siitä viisastuneena neuvoisin, että jos alat laatata enemmän, mene lääkäriin jo ennen kuin on kaikki voimat loppu. Pahoinvointiin on myös lääke, jota voi käyttää raskausaikanakin, mutta jota en lopulta ottanu kotona yhtäkään. Mutta toivottavasti sulla helpottaa ihan itestään ja pian! Niinhän se todennäkösesti meneekin :).

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon! <3

Hui onpa rankka kokemus. :( Mäkin jouduin menemään lääkärille ja verikokeisiin kun mikään ei pysynyt alhaalla. Terveysasemalla sanottiin et jos tuntuu siltä, voi mennä päivystykseen tiputukseen. Ihan niin pahaksi ei tunnu et ois mennyt vielä mutta lohduttaa kun tietää et sinne voi mennä. :)

Lääkäri ehdotti myös lääkettä mutta se kuulemma auttaa lähinnä oksenteluun ja mulla on suurempi ongelma se etovuus, huimaus ja se etten saa syötyä jonain päivinä oikeestaan mitään.

Kiitos tsempeistä ja kun jaoit sun kokemuksen, arvostan tosi paljon. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea!! Oli pakko klikata postaukseen Lilyn etusivulta, sillä samassa tilanteessa ollaan! Meillä (varhais)ultra pian edessä, sillä tarkka ajoitus on vielä hukassa hormonaalisen ehkäisyn jälkeen epäsäännöllisesti heitelleen kuukautiskierron takia. Hyvin samassa haarukassa teidän kanssa kuitenkin mennään, ja blogisi jää nyt seurantaan. :)

- K.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos ja TUHANNESTI onnea myös teille! :) <3 Ihanaa, voidaan tsempata toisiamme. :) Kivaa ultraa teille ja oon tosi iloinen kun löysit tänne!

Ranja
Haavekuvia

Ihanaa, onnea! <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon! <3

Riitumaria
Riitumaria

Oi että ihanaa! Paljon onnea! <3 Minulla auttoi pahoinvointiin ne tuolla aiemmin mainitut (matkapahoinvointi)rannekkeet, joita apteekista saa. Toivottavasti saat apua pahoinvointiin jostain edes :) Tuo oli hyvä vinkki, et syö vaan sitä mitä mieli tekee tai mitä voi kuvitella syövänsä. Minulla ne oli appelsiinit, mutta jokaisella omansa :D 

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon. :) <3 Jep, nyt pitää ottaa ilo irti siitä että kerrankin "saa" seurata mielitekoja miten haluaa. :D Mulla on ehkä vaan se ongelma että mitään ei tee mieli...

Appelsiinit on muuten aika hyvä ruokahimon kohde, eipähän sikiö kärsinyt varmaan c-vitamiinin puutteesta! :)

Sssanna (Ei varmistettu)

Siis mä arvasin tän!! :D siinä Vallisaari postauksessa kun puhuit että sulla oli yllättävää pahoinvointia tms. niin heti tuli mieleen silloin, että mahtaisitko olla raskaana..! Paljon onnea &lt;3

Saranda
Tyhjä ajatus

Hahaha etkä, pari muutakin sanoi tästä tänään ja mä ajattelin ihan TÄH, miten teillä voi olla noin hyvä intuitio!? :D En yhtään ajatellut että "spoilaan" vahingossakaan sillä kommentilla vaikka todellisuudessa se oli nimenomaan se raskauspahoinvointi mikä esti suppaamisen. :D

Ja kiitos paljon! :) <3 Oot kyl älyttömän ihana!

Tosca
Tosca^2

Onnea! Kaksosraskaudesta johtuvasta huonosta olosta selvisin syömällä suolakeksin heti aamusta ennen kuin nousin ylös sängystä. Ja söin vaan sitä mitä pystyin, en edes yrittänyt syödä terveelliseati pahimmassa vaiheessa.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon. :) Hyvä vinkki, ensi yönä nukun keksipaketin kanssa! Ja saas nähdä selviikö omassakin ultrassa monikkoraskaus... :D Kaikki propsit sulle ja kaikille jotka on siitä selvinnyt! :)

Tosca
Tosca^2

Kiitos! Ja hyvää odotusaikaa sinulle <3

piiakarpovuo

Voi onnea ! ️ Täällä myös esikoistaan odottava ! Meillä laskettuun aikaan enää vähän yli kuukausi 22.8, joten loppumetrejä vedellään !  Mulla alkoi kans siinä rv 5 kohdalla tosi kova pahoinvointi ja loppui viikolla 17. Oksensin kokoajan ja ainoa mikä pysy sisällä oli mandariini. Se vei voimat ja olin kyllä itsekkin tosi loppu. Nyt siitä on jo niin pitkä aika että sitä muistelee ihan ”hyvillä mielin ” :D

Itselläni ehdoton mikä auttoi oli se että söi säännöllisesti!  Ihan niitä pieniä annoksia vaikka sitä pelkkää mandariinia, mutta niin ettei verensokerit päässeet laskemaan. Se pahensi oloa entisestään jos ne laski. Ja jos oikeasti tuntuu ettei jaksa niin ottaa aikaa sille levolle! 

Raskaus on kaikesta huolimatta ihanaa aikaa. Pahoinvointi tekee siitä alusta vaan aika kammottavaa. Mut se palkinto mitä siitä kaikesta tulee saamaan on kaiken sen inhottavuuden arvoista. ️

Kirjoitin myös mun fiiliksistä siitä aikoinaan postauksen eli jos kiinnostaa niin käy lukemassa : 

http://www.lily.fi/blogit/piian-matkassa/milta-tuntuu-olla-raskaana-pilvilinnoja-ja-todellisuus

- And So The Adventure Begins- Piia 

Saranda
Tyhjä ajatus

Apua, kävin lukemassa postauksen ja nyt mua hävettää oma valitus! :D En tajuu miten oot jaksanut! Vau, oli varmaan ihan kamalaa mut nyt mul on sellainen olo että jos sä kykenit siihen niin sure as hell mäkin vaikka en oo lähelläkään yhtä huonovointinen kun mitä sä oot ollut. :D

Kiitos siis tsempeistä, onnitteluista ja linkistä. <3 Tulivat tarpeeseen. :) Teille tuhannesti onnea ja ihanaa viimeistä odotuskuukautta! :)

piiakarpovuo

Ihan varmasti selviät ! <3 Ja kiitos. Täällä kovasti jo odottellaan ! 

meriminttu (Ei varmistettu)

Hurjan paljon onnea! Ihania uutisia. Täällä menossa 16+5 ja vaikka takana on jo yli kuukausi pahoinvoinnitonta aikaa, on viikkojen 7-13 aikainen oksetus ja heikotus turhankin hyvässä muistissa. Itselläni auttoi lepo (sykkeen nousu pahensi oloa) ja lämpimien ruokien välttely. Alas meni lähinnä raikkaita hedelmiä ja täysmehuja. Vauva mielessä piti pahimman kärsimyksen loitolla tai ainakin siitä sai sen tunteen, ettei tässä turhaa kärvistellä. Toivottavasti sun olosi helpottaa pian! Itse olin ihan superonnellinen jatkuvasta ällötyksestä huolimatta ja nyt fyysisen olon ollessa parempi tämä fiilis vaan voimistuu. On vissiin energiaa iloita enemmän raskaudesta ja kaikki tuntuu viikko viikolta olevan varmemmalla pohjalla. Tsemppiä sen pahoinvoinnin taltuttamiseen!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon onnitteluista ja kun jaoit tämän! Voimaannuttaa itseäni tosi paljon jaksamaan. :) Toivottavasti itelleni käy samoin! Ihanaa raskautta sinulle. <3

Torey
Näissä neliöissä

Hii miten ihanaa! Onnea paljon! <3 

 

Ja mun mielestä raskaudesta saa kukin kertoa just silloin kun hyvältä tuntuu. Ja itseasiassa mä olen niin pieni, että vaikka koitettiin odottaa ekaan ultraan, niin väki näki raskaudet musta jo ennen sitä. :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon! :) Haha huikeeta. :D Aina se ei siis mene "oppikirjan" mukaan!

Torey
Näissä neliöissä

Ja tietty läheisille kerrottiin heti. Ja kun keskimmäinen raskaus päätyi keskenmenoon, kerroin siitä avoimesti niin läheisille kuin blogissakin. Koska ei se ollut mikään mitä tulisi hävetä! 

Toivotaan kuitenkin, että teidän pikkainen porskuttaa vahvasti eteenpäin. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Mielettömän ihailtavaa, oot vahva. <3

emiliakeijusofia

Onnea niin paljon vielä tätäkin kautta! <3 

Pages

Kommentoi