Miksi en kirjoita postaukseen vaatteiden alkuperän?

DSC_6484.JPG

Luin vähän aikaa sitten Reetalta Fashion Statement -blogista mielenkiintoisen postauksen siitä, miksi hän ei kerro asupostauksissaan vaatteiden alkuperän. Vaate- tai verkkokauppojen listaamatta jättäminen asukuvien päätteeksi on blogeissa aika harvinaista, minkä takia ajattelin itsekin kertoa, miksi teen niin. Kiitos Reetalle postausaiheesta!

Toki blogini on vähän tällainen sekamelskablogi, jossa muodin tai vaatteiden osuus on aikakaudesta riippuen 5-15%. Välillä on kuitenkin päiviä, jolloin postaan huomaamattakin useamman asun putkeen – kuten kävi nytkin kolme postausta peräkkäin. Joskus on oikeasti mukava esitellä asukokonaisuuksia blogissa muun tekstin ohella, joskus käytän asukuvia pakollisina kuvituksina kun en muutakaan keksi.

DSC_6472.JPG

Aivan kuten Reetallakin, pääsyy on se, etten halua kannustaa seuraajiani kuluttamaan ja ostamaan kokoajan uutta. Haluan inspiroida lukijoita yhdistämään ja soveltamaan kenties vanhoja vaatteita uusilla tavalla. Mulla toistuu kans samat asut ihan kokoajan, ja toivon että se saa monia miettimään, että heidänkään ei tarvitse helposti kyllästyä omiin vaatteisiinsa. Miksi on jotenkin uncool jos käyttää paljon samoja vaatteita?

Välillä vinkkaan jostain kivasta uudesta vaateesta, mutta nykyään sen täytyy olla vastuullisemmin hankittu: ehkä jostain kotimaisen ja pienemmän firman koruista tai kierrätysmateriaaleista tehdyistä laukuista. Välillä on kiva hehkuttaa kirpparilöytöjä, vaikka tuskin kukaan löytää täsmälleen saman paidan käytettynä samasta paikasta. Yleensä mun uusina hankitut vaatteet ovat vain niin vanhoja ettei se palvelisi ketään vaikka listaisinkin niiden alkuperän ylös.

Se, että valitsen todella huolella mitä merkkejä haluan suositella tai markkinoida, vaikuttaa hyvinkin negatiivisesti mun blogituloihin. Siitä ei ole pitkä aika kun jouduin kieltäytymään yhdestä vaatebrändin yhteistyötarjouksesta, jolla olisin kattanut parinkin kuukauden yhteistyötuloni. Nämä ovat kuitenkin valintoja josta haluan pitää kiinni ja toivon, että pystyn pitämään niistä kiinni myös jatkossa.

DSC_6455.JPG

Mitenköhän mun pad thai -annos liittyy tähän postaukseen…

DSC_6468.JPG

Kuvien mekosta: ostin sen Marmariksesta kesällä 2015 koska aidosti näin yhteisen tulevaisuuden pitkälle. Enkä ole kyllästynyt siihen millään tavalla. Se on ollut mulla siitä kesästä asti joka kesä päällä kymmeniä kertoja, myös syksyisin sukkahousujen ja neuleen kanssa. Rannekello on poikaystäväni Pariisista vuonna 2014 tuotu tuliainen ja olen käyttänyt sitä niin paljon, että olen joutunut jo kertalleen vaihtamaan siihen hihnan. Kengät ovat muutaman vuoden takaiset H&M:stä, ihan söötit, mutta jääneet tosi vähälle käytölle. Nykyään ne ovat tuulen ja sateen raiskaamat terassikenkäni, jotka silti päätyvät välillä arkenakin jalkaan.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (16)
 1. Mia / Beauty Highlights
  12.8.2018, 19:02

  Mäkin olen alkanut vuosien varrella kannattamaan sellaista minimalisista vaatekaappia, jonka vaatteita voisi yhdistellä helposti keskenään. Pyrin miettimään tarkkaan mitä ostan, tulenko käyttämään sitä oikeasti ja tarvitsenko sitä, vai onko kyseessä turha heräteostos. Mulla on esimerkiksi vieläkin rentoina sortseina käytössä sellaiset harmaat college-sortsin tapaiset, jotka ostin 15 vuotta sitten, kun olin 16-vuotiaana Jenkeissä leirillä. Niissä lukee Bryant, joka oli Collegen Campuksen nimi 🙂 En kyllä luopuisi niistä muutenkaan, ne on ihana muisto!

  1. Tosi hyviä pre-ostosajatuksia, joita jokaisen pitäisi käydä ajan kanssa kunnolla läpi. 🙂 Ja voi vitsi miten ihanaa että on tollaset rakkaat turvakollarit! Kun jotain vaatetta rakastaa, se pysyy pitkään menossa mukana. 🙂

 2. Mäkin käytän samoja vaatteita vuodesta toiseen! Hyvänä esimerkkinä mekko, jonka ostin 6. luokan kevätjuhlaan: käytän sitä edelleen kesäisin arkimekkona ja talvella juhlissa – ja täytän seuraavaksi 25! Voin myös myöntää ostavani vaatteita sillä silmällä, että ne mahtuvat päälleni ja näyttävät edelleen hyviltä esim. raskausaikana. 😀 Musta on mukavaa, ettei blogi ole niin voimakkaasti kaupallinen kuin monet muut. Ja jos joku haluaa ostaa samanlaisen vaatteen kuin kuvassa, voi sen ostopaikkaa/merkkiä kysyä tarvittaessa.

  1. Vautsi, ihan mahtava periaate. Tykkään ja ihailen suunnattomasti! Ja kiitos paljon kommenttistasi. 🙂 Mäkin haluan uskoa että jos joku on aidosti kiinnostunut vaatteesta, siitä voi kysyä kommenttiboksissa. 🙂

   Toivottavasti sulla ja sun mekolla on vielä pitkä yhteinen tulevaisuus edessä. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *