Miksi haluamme, että bloggaajilla menee huonosti?

Bloggaaja ja koira

Negatiiviset otsikot saavat klikkejä. Jos kirjoittaisin tämän postauksen otsikoksi Olen rahaton tai Erosimme Ferhatin kanssa, keräisi se klikkejä tunnissa enemmän kuin mitä tämä postaus tulee keräämään päivissä. Miksi? Miksi meitä kiinnostaa jos bloggaajilla menee huonosti?

Ennen ajattelin sen johtuvan vain kateudesta. Ja yhähän se on niin, että jollekin tulee parempi mieli itsestään ja omasta elämästään kun näkee toisella menevän huonosti. Tällaisena sosiaalisen median kultakauden aikana, jolloin korostetaan vain hyviä asioita – siistiä kotia, timmiä kroppaa, kukoistavaa parisuhdetta ja vain onnellisia fiiliksiä – on syy kuitenkin joskus muussa kuin kateudessa.

Jos bloggaaja kertoo, että tämä viikko on ollut vähän kurja – en ole jaksanut treenata, olen syönyt mitä sattuu ja riitelin parhaan ystäväni kanssa, tunnemme huojennusta. Ja arvatkaa mitä, se ei johdukaan aina kateudesta. Joskus se johtuu siitä, että olemme helpottuneita, että bloggaajatkin ovat vain ihmisiä, joilla on oikeita arkisia huolia ja huonoja hiuspäiviä. Silloin he raottavat meille pääsyn maailmaan, johon mekin voimme samaistua. Omine arkisine huolinemme.

IMG_9488.jpg

Seuraavan kerran kun klikkaat uteliaisuudesta auki bloggajan postauksen joka kertoo pieleen menneestä lomareissusta, älä heti leimaa itseäsi kateelliseksi. Ehkä kyse on oikeasti vain siitä, että kaipaat someen muutakin kuin tuoreita tulppaaneja vitivalkoisia lakanoita vasten. Ja vaikka ihanien asioiden ja tunteiden korostamisessa ei mitään vikaa ole ja kannustan bloggaajia kirjoittamaan jatkossakin positiivisesti inspiroivista asioista, aion itse muistaa seuraavan asian useammmin: on ihan ookoo olla inhimillinen myös blogissa. Ilmeisesti se on jopa ihan suotavaakin.

 

 

Kuvat: Ani / Naked truth

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (10)
 1. gonewiththewarmwind
  19.4.2018, 10:53

  Hienoa pohdintaa! Säröt todellakin tekevät ihmisestä mielenkiintoisemman ja helpostilähestyttävämmän! <3

 2. Hyvää pohdintaa! 

  Itsekin näitä miettineenä, itse klikkaan sekä että ns postauksia. Riippuu aina niin omasta elämäntilanteesta. Välillä saa vertaistukea, ja toisinaan tarvii tsemppii! ♡

  Kaikkea täällä kuitenkin tarvitaan ja kaikille löytyy tilaa ☆

  Aurinkoista viikonloppua!! Pus!

  http://www.miakuusisto.fi&nbsp;

  1. Hyvin sanottu – että kaikkia tarvitaan mutta kaikille on myös tilaa. 🙂 Mahtavaa ja kivaa loppuviikonloppua sullekin! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *