Miksi lopetin hiusten värjäämisen?

DSC_0358.JPG

Yksi aamu suihkun jälkeen kun hiukset olivat ehtineet kuivua vähän mutta olivat yhä kosteat, ajattelin: onko oma hiusvärin kasvattamisen oikeasti kaiken tämän arvoista? Kattokaa hei nyt tota ”juuri”kasvua…

Värjäsin hiukseni viimeksi joulukuussa 2016 ja muutama kuukausi sen jälkeen päätin, etten värjää niitä enää uudestaan. Aion antaa oman hiusvärini kasvaa ja elää sen kanssa ainakin siihen asti kunnes hiukseni harmaantuvat, ja miksei sen jälkeenkin? (Toivottavasti silloin kun saavutan keski-iän, harmaat hiukset ovat ihan yhtä ok kuin mitä säärikarvat alkavat olemaan nykyään.)

Monet ovat kysyneet miksi olen lopettanut hiusten värjäämisen. Itse mietin miksen? Säästän rahaa, säästän aikaa ja ennen kaikkea säästän hiuksiini ja ympäristöön päätyviä myrkkyjä. Tykkään omasta hiusväristäni ja uskon että jokaisella ihmisellä on luonnostaan juuri sellaiset hiukset jotka ”sopivat” omiin silmiin ja ihonväriin parhaiten.

Rangaistukseksi näytän välillä tältä kun annan oman hiusvärini kasvaa ja latvoissa on vahvasti vielä värjättyä vaaleaa. Aion leikata muutaman kuukauden päästä ”äititukan”, sellaisen joka minulla oli vuosi sitten kesällä. Silloin olen päässyt eroon varmaan viimeisistäkin värjätyistä kohdista. Onneksi kun tukka on kuiva, hätä ei ole tämän näköinen.

DSC_0361.JPG

Häiden aikoihin mulla oli dilemma: värjäänkö hiukseni kivan näköisiksi vai jatkanko oman hiusvärin kasvatusprojektia? Mietin tätä pitkään, mutta lopulta en antanut yhden päivän horjuuttaa pidemmänaikaista tavoitettani, en edes hääpäivän. Mun hääkampauksesta tuli mun mielestä juurikasvusta huolimatta todella ihana, kuvia täällä.

 

 

Onko siellä muita saman projektin kimpussa painivia?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentit (15)
 1. Terveisin Eve
  1.9.2018, 13:01

  Hei! Siulla on tosi kiva oma hiusten väri! 🙂 Itekin kyllästyin ainaiseen rahan menoon ja värjäyskierteeseen, ja nyt oon kasvattanu jo vuoden omaa väriä takasin. Kirjoitinkin siitä juuri blogiini: https://terveisineve.blogspot.com/2018/08/vuosi-varjaamatta.html
  Välillä on meinannu epätoivo iskeä, mutta uskon että tää juttu kannattaa! 🙂 Jokaiseen kampaajakäyntiin meni keskimäärin 100e ja kävin 6-8 viikon välein, joten säästö on huima.

 2. Voi vitsit, mä en ole edes tiennyt, että olet pohtinut tätä asiaa! Mun mielestä sun hiusten luonnollinen väri on tosi kaunis <3 Ja sun hiukset on mahdottoman paksut!

  Hiuksille tekee varmasti hyvää olla luonnontilassa. Itse huomasin tämän 7 vuotta sitten, kun vedin hiukset siiliksi monen värjäysvuoden jälkeen ja aloitin hiusten kasvattamisen aikalailla nollasta. Miten vahvoina ja kiiltävinä hiukset alkoivatkaan kasvaa, kun niissä ei ollut lainkaan keinotekoista väriä! Sittemmin olen värjännyt hiukseni uudelleen, mutta nykyisin vain raidoitan hiuksia, koska se on niille kevyempää kuin kokovärjäys.

   

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *