Miksi luomu?

Tyhjä ajatus

Pyrimme kotona ostamaan suurimman osan raaka-aineista luomuna. Monille on vielä epäselvää, miksi luomuruoan syöminen kannattaa, ja siksi kokosinkin lyhyen listan siitä, miksi itse käytän luomua.

Vähemmän myrkkyä. Luomuruoan suosiminen vähentää elimistöön päätyvien kemikaalien määrää. Kemikaalit kuten kasvis- ja tuholaismyrkyt on todistettu aiheuttavan mm. syöpää ja sydänsairauksia. Koska luomuruoassa ei ole geneettisesti muunneltuja ainesosia, et altista itseäsi niin herkästi ruoka-aineallergioille tai sisäelinsairauksille.

Luomuruoka on terveellisempää. On tutkittu, että luomuruoassa mm. vitamiinien ja antioksidanttien säilyvyys on "tavallista" ruokaa parempi.

Suojelee eläimiä ja luonnonvarojamme. Luomutuotteisiin käytettyjen eläinten kohtelu on muun eläintuotannnon rinnalla paljon inhimillisempää. Luomutuotannossa ruoka valmistetaan ympäristöystävällisemmällä tavalla.

Luomu maistuu paremmalta. Vertaile vaikka. Etenkin jos on pidempään syönyt luomuaruokaa, voi helposti erottaa ei-luomuruoan maun köyhyyden. Eron tunnistaa omasta mielestäni etenkin hedelmissä, lihassa ja viljatuotteissa.

Siinä on oikeastaan vain muutama esimerkki. Lisää saa antaa. :) Suositteko itse luomua vai tuntuuko se syystä tai toisesta vaikealta?

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /
SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Suomessa ostan aina kun mahdollista luomua, jos hinta ei ole moninkertaisesti kalliimpi. Täällä Kroatiassa luomuruokaa on vaikeampi löytää; joko sitä ei ole tai sitten en vaan ymmärrä mitkä on luomua. :D 

Saranda
Tyhjä ajatus

Nonni, se on mun mielestä mahtavaa!:) Ja se kyllä vähän kumma että siel Kroatiassa on niukka valinta. :/ Onneksi siellä on sitten muita ihania etuja ja asioita... :D

EricaK
EricaK

Me ostetaan myös melkein kaikki luomuna (varmaan joku 95%) :) Eri hedelmien ja vihanneksien myrkkypitoisuuksia on tutkittu, ja ei-luomuna ostan kaikki (esim avokadot), missä pitoisuudet vastaavat luomua :) Esimerkiksi omenat, aprikoosit, nektariinit ym ovat sieltä likaisimmasta päästä, niitä en söisi muuten kun luomuna :)

Saranda
Tyhjä ajatus

95% ohho wau!! :) Ihan mahtava juttu. Tohon mekin pyritään. :)

Lumos

Täällä suositaan myös kotimaista luomua, vaikka en sanoisi huomaavani maussa suurempaa eroa. Fiiliksestä sen silti huomaa, kun tietää kannattaneensa ostovoimallaan kotimaista työvoimaa ja luonnonmukaisempaa maa- ja karjataloutta. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Totta. :) Tuo kotimaisuus on toinen tärkeä aihe joka tietenkin itsessäänkin ansaitsisi oman postauksen! Hyvä teidän kotitalous! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi lähteet tohon terveellisyys argumenttiin :) Maussa voi olla eroja, mutta omien opintojen pohjalta jotka sisältävät myös elintarviketieteiden perusopinnot voin sanoa ettei varsinaista eroa terveellisyydestä (esim rasvahappokoostumus kananmunassa ja luomu kananmunassa) tutkimuksien mukaan ole. Luomu on myös markkinointikikka. Suosin siis itsekin luomua, mutta en varsinaisesti sen terveysvaikutuksien vuoksi

Saranda
Tyhjä ajatus

Jos opiskelet alaa tiedät todennäköisesti paremmin kuin minä :) Oma tietoni pohjautui joidenkin artikkeleideiden pohjalta, esim täällä ja täällä. Olen myös ns. "päätellyt" näin, sillä luomuruoassa on vähemmmän lisäaineita, torjunta-aineita ja muita elimistölle haitallisia myrkkyjä. Mutta kaikkea mitä lukee ei kannata tietenkään uskoa. :)

Vööra. (Ei varmistettu)

Mää aikoinaan tein opinnäyteen vertailemalla luomusämpylöitä ns. Normaaliin sämpylöihin. Oletus oli mulla hyvin pitkälti tuo mitä luettelit mut erittäin hankalaa oli löytää mitää faktaa näihi väittämiin, ja seuraavassa hetkessä kumottiinki jo edellisen artikkelin väittämät. Eli erittäin ristiriitasia juttuja asiaan liittyen. Ainoa minkä sain selvitettyä oli et 90% sano sokkotestissa ei-luomun olevan parempaa. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei tota työtä ois tosi mielenkiintoista muuten lukea jos se on jossain julkisesti. :) Ja kyllä se taitaa olla niin että kokoajan tulee inffoa (ja "inffoa") suuntaan ja toiseen...

Kommentoi