Miksi sauna on maailman paras keksintö?

Tyhjä ajatus

Kaikki ovat kuulleet saunomisen terveysvaikutuksista: se muunmuassa kohottaa pulssia, rentouttaa lihaksia, puhdistaa kuona-aineista ja parantaa verenkiertokulkua.

Mun lempisyy saunoa on kuitenkin se, että sauna on varmaan ainoa paikka maailmassa jossa näkee ihan oikeita vartaloita.

Ns. bodypositivity on toki laajentanut vähän käsityksiämme naisvartalosta, mutta samanaikaisesti sosiaalinen media ja yhä virheettömät kuvat (ja niissä photoshopatut virheettömät ihmiset) venyttävät meitä vanhaan suuntaan. Sauna kuitenkin on ja pysyy. Saunassa olemme me, ilman puhelimia, musiikkia tai kiirettä. Siellä on tummia ja vaaleita ihoa, kaikenkokoisia, kaikenikäisiä ja kaikenkuntoisia. Saunojilla on arpia, selluliittiä ja karvoitusta paikoissa jossa televisiossa ei koskaan näe. Silti siellä ei tee mieli vetää vatsaa sisään tai arvostella muitakaan.

Meillä on kotona ihana sauna, mutta maailman paras sauna on kuitenkin ystäväni Minnan mökillä. Siellä olemme jo vuosikymmenen ajan bondailtu ja avauduttu milloin teini-iän ihastuksista tai maailmaa kaatavasta elämänkriisistä. Olen aika varma että saunan aiheuttama rentoutuminen ja kiirettömyys johtavat myös syvimpiin ystävyyssuhteisiin (tulos pohjautuu viiden lapsuudenystävän empiirisiin tutkimuksiin).

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Yhtä sirkusta!

Tietsä mä en ole saunonut yli 10 vuoteen! Mä en ymmärrä sitä suomalaisten tapaa, myös meillä työkavereiden kanssa, mennään viettämään iltaa juhlavaatteissa, meikattuna, sit kuuluu, että sauna on valmis. WHAT?

Sinne ne naisetkin menee hikoilemaan. Meikit pestään, hiukset kastuu...ja minä vaan säilyn meikattuna, hiukset laitettuna. Tosin en sauno kotonakaan. Mun piti varmaan syntyä etelä-tai keskieurooppaan :D. Vaikka ei mulla mitään saunomista vastaan ole, en vain ole saunonut. Hieman ristiriitaistakin :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Haha ihana! :D Sauna on jotenkin niin juurtunut meidän kulttuuriin että se tuntuu kuuluvan kaikkialle; tyttöjen iltaan, polttareihin, sukujuhliin... Mut onhan se kyl tosi vaivalloista kun pitää kesken illanvieton pestä meikit ja sit laittautuu vielä uusiksi, enmäkään kauheen usein jaksa tollasta säätöä. :D:D

Essi's

Saunominen on parasta, vuodenajasta tai kelistä riippumatta <3 

Saranda
Tyhjä ajatus

Täällä samaa mieltä, pus :*

Kommentoi