Miltä näyttää bloggaajan työviikko?

Tyhjä ajatus

Moikka! Tämän päivän postaus venyi iltaan. Säät ovat olleet niin kertakaikkisen upeat etten ole millään saanut juurruttua peppulihaksiani koneen ääreen. Tietysti postauksia voi näpytellä ulkonakin, mutta varsinkin viime viikonloppuna oli ihan liian kova hinku nähdä kavereita ja perhettä, syödä jäätelöä, uida...

Blogi on kuitenkin tämänhetkinen pääsääntöinen työni (toisen osa-aikasen työni ohella) ja välillä "on pakko" vaikkei huvittaisikaan. Siitä sain idean jakaa teille koko viikon blogikalenterini. Mitä asioita teen viikon aikana? Mitä kaikkea kuuluu bloggaajan työviikkoon?

Sisältö varmasti vaihtelee tosi paljon (ammatti)bloggaajien välillä, ja kuten kerroin, sää vaikutti tämän viikon tehokkuustasoon negatiivisesti. Mutta nyt oli tällainen viikko ja ehkä tänään alkanut viikko on sitten toisenlainen! (Mutta sääjumalat hei: en missään nimessä toivo huonompaa säätä.)

MAANANTAI

06.45 - 11.00: Edellisviikon rästimeilien läpikäymistä, postauksen julkaisemista ja kahden postauksen kirjoittamista talteen.

12.00 - 14.00: Lounaan jälkeen koneeseen ilmeni teknisiä ongelmia; käytin tilanteen hyödyksi ja lähdin some-vapaalle kävelylenkille ammentamaan inspiraatiota ja pallottelemaan ajatuksia yksikseni.

14.00 - 16.15: Kirjoitin kirjani (todella raa'an) luonnoksen loppuun ja lähetin sen kustantamoon. Iltapäivällä otin vielä kuvia Urtekramin uutustuotteista, joita sain blogin kautta mutta joita en ole ehtinyt vielä testaamana!

19.00 - 20.00: Muutaman tunnin vapaa-ajan jälkeen vastailin vielä kommentteihin ja pävitin Instagramia.

 

Päivän postaus: 6 x parasta asiaa tällä viikolla

 

TIISTAI

08.30 - 16.00: Olin koko päivän PING Helsingissä, pohjoismaiden suurimmassa vaikuttajamarkkinointitapahtumassa. Oli todella mukavaa tavata vanhoja ja uusia tuttavia sekä insoiroitua lukuisilla uusilla bloggaamiseen liittyvillä ideoilla. Sessioiden välissä julkaisin postauksen, näpyttelin pari meiliä ja päivitin Instagramia. Täällä otettiin myös asukuvat.

16.30 - 17.15: Kävin nappaamassa Shine on -kirjakaupasta kassillisen mulle annettuja Viisas elämä -kustantamon kirjoja ja otin samalla muutaman valokuvan tästä upeasta kirjakaupasta (jaan ne huomenna blogiin!).

18.30 - 20.00: Kirjoitin vielä huomisaamuksi postauksen ja vastailin kommentteihin.

 

Päivän postaus: Häitä edeltävä päivä

 

KESKIVIIKKO

Keskiviikkona olin 9,5h toisessa työssäni. Tauoilla ehdin julkaista postauksen. Muuten blogityöt alkoivat vasta illalla.

16.45 - 18.00: Kuvaukset Hannan ja Anin kanssa asiakkaalle Népralle. Katso lopputulos tästä.

21.00 - 22.00: Kun pääsin kotiin, käsittelin muutaman kuvan seuraavan päivän postaukseen.

 

Päivän postaus: Uutta liekkiä tekemiseen

 

Ruokaa kuvausten jälkeen Berggassa

 

TORSTAI

Torstai oli pyhäpäivä, ja aamupäivä meni ihan muissa vapaa-ajan touhuissa. Iltapäivällä kirjoitin pari postausta talteen, käsittelin roppakaupalla kuvia ja kävin läpi meilejä, kommentteja ja blogin kävijäanalytiikkaa. Vaikea sanoa paljon kaikkeen tähän meni aikaa - ehkä 5-6 tuntia?

 

Päivän postaus: Sokkostreffeillä / ARVONTA Taste of Helsinkiin

 

 

PERJANTAI

Olin taas toisessa työssä klo 9-14, jonka aikana ehdin vain julkaista postauksen ja vastata pariin kommenttiin. Iltapäivällä siirryin rannalle jossa tein tosi kevyesti töitä: vastailin kommentteihin, viimeistelin erään keskeneräisen postauksen ja päivitin Instagramia.

 

Päivän postaus: Häät: 21 yksityiskohtaa joita en halua koskaan unohtaa

 

LAUANTAI

07.00 - 12.00: Tiesin että päivästä oli tulossa lämmin joten hoidin laskutukset pois alta ja kirjoitin sekä lauantain että sunnuntain postaukset alta pois. Suunnittelin erästä yhteistyöpostausta ja muokkasin ja liitin joihinkin ensi viikon postauksiin kuvia.

Muuten pitkin päivää vastailin kommentteihin ja päivitin Instagramia tosi rennosti. Meidän kaveripiknikille tuli ruoat Epic Foodsista, ja otin niistä muutaman kuvan.

 

Päivän postaus: Kun ekologisuus ja laatu kohtaavat

 

SUNNUNTAI

Aikatauluttoman rennosti postauksen julkaisemista, kommentteihin vastaamista, vähän kuvien muokkausta ja ensi viikon aikataulun suunnittelua. Listalla oli vähintään 11 asiakohtaa (josta ehkä neljä toteutui, yksi niistä oli asukuvien ottaminen) ja jos päivä olisi ollut harmaa, olisin ollut nenä kiinni ruudussa varmaan kellon ympäri. Mutta tään työn hienous (joka saattaa ehkä sitten näkyä negatiivisesti palkkakuitissa...) on se että voi painaa duunia sää edellä. ;)

 

Päivän postaus: Miksi olen onnellisempi kuin koskaan?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Adama (Ei varmistettu) https://www.youtube.com/channel/UCwSi1o8reMN9c5Q1IruGnug

Vitsi tuli ikävä sua kun luin tän postauksen! ️ Kivalta kuulosti sun viikko, tosi tuottelias oot ollut mikä on sun salaisuus siihen, että postaat joka pv - kirjotatko monta postausta aina valmiiks seuraavalle viikolle? Ps. Vau kirja jo kustantamoon, vaikka oliskin vasta raaka versio, niin siistii!!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos muru! I miss you too. <3 Kirjoitan ehkä 2-3 postausta viikossa valmiiksi, loput spontaanisti. :) Yleensä kyllä suunnittelen koko viikon postausaiheet ja kuvat etukäteen mutta ne elää välillä omaa elämää! Eli ehkä n. 50% on hyvin suunniteltua ja toiset 50% spontaaniuutta. ;)

Nettanen

Oot kyllä super ahkera ja muutenkin niin inspiroiva! Ja aivan ihania kuvia tää koko postaus täynnä <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana Netta! Ajattelen susta ihan sama. :) Kiitos kun kommentoit ja parasta tiistaita sinne. <3

Nettanen

Ihanasti sanottu taas <3 Parhainta, aurinkoista päivää sinnekin! (Mä täällä toimiston viileydessä vietän tämänkin kauniin päivän :D )

JollyHolly

niin inspiroivaa! :) kiitos postauksesta ja ihanaa kesäistä päivää sinne!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiva kuulla ja samoin! :)

Kommentoi