Missä asioissa säästämme häissä?

DSC_0446.JPG

Ravintolahäät Helsingin keskustassa (jotka meille siis tulevat), ei luonnollisesti synny halvalla. Vaikka maksammekin tilasta ja ruoasta paljon, olemme keksineet säästää monissa muissa asioissa, kuten…

Häämekko. Ostin käytetyn häämekon (voitteko kuvitella, ratkaisin häämekkokriisin (toivottavasti ei tule toista)). Käytetty häämekko maksoi luonnollisesti vähemmän kuin uusi, säästin siis rahaa ja luontoa.

Vihkisormukset. Meille ei tule niitä. Rakastan kihlasormustani ja tapaa jolla poikaystäväni kosi (pitäisiköhän siitäkin joskus kirjoittaa?) enkä koe tarvitsevani toista sormusta. Hankimme myös poikaystävälleni kihlasormuksen muutama päivä kihlautumisemme jälkeen ja nämä tulevat toivottavasti olemaan kummankin vasemmassa nimettömässä loppuelämämme.

Kutsut ovat sähköiset. Kummallakaan meistä ei ole erityisen visuaalista silmää, emme ole näppäriä käsistämme emmekä loppujenlopuksi yksinkertaisesti välitä paperisista kutsuista. Ennen kaikkea tuntuu hyvältä, ettemme tule tuhlaamaan ylimääräistä paperia tai pahvia yhtä päivää varten.

Koristelut, niitäkään ei juuri tule. Hääpaikamme on riittävän koristeellinen itsessään, ja kuten edellisessä kohdassakin sanoin, emme ole diy-henkisiä ihmisiä. Tässäkin asiassa painaa ekologinen puoli ja se, etten halua käyttää hääpäivääni tai edellistä iltaa paikan koristeluun.

Kuljetus. Siviilivihkiminen ja juhlat tulevat tapahtumaan samassa paikassa eli vieraat eivät tule tarvitsemaan kuljetusta paikasta toiseen emmekä me (hulppeaa) hääautoa.

Kasvismenu. Ekologisempaa, eettisempää, paremman makuista ja kyllä, myös edullisempaa.

Ravintolahäät ilman piikkiä. Häissämme tulee olemaan alkumalja ja pari ruokajuomaa mutta muuten juomat ovat omakustanteisia. En usko että yksikään läheisistämme pahastuu jos emme pysty rahoittamaan illan alkoholidrinkit ja shotit. Meidän suvut ovat niin eläväisiä ja iloisia, että tanssilattia tulee täyttymään varmasti vaikka kaikki olisivat selvinpäinkin.

Ei hotelliyötä. Olemme alustavasti miettineet että haluamme pitkän päivän jälkeen tulla maailman parhaasen paikkaan, eli omaan kotiimme. En yhtään jaksaisi roudata yöpymiskamoja mukana enkä ressata sitä, milloin huoneesta pitäisi chekata ulos. Seuraava päivä menee omassa kodissamme – suljemme puhelimet, tilaamme ruokaa ja muistelemme toivottavasti yhdeksi elämämme parhaimmaksi lukeutuvaa iltaa. <3

 

SARANDA 
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (17)
 1. Upeeta et säästätte luontoo näin tärkeessä tapahtumassa. Tällasissa on niin helppo ajatella, et kerrankos sitä naimisiin menee ”minulla on oikeus koristeluihin yms.” mutta sit kun kaikki ajattelee niin… Mulla oli kanssa second hand hääpuku, skipattiin koristelut yms. Sydäntä lämmittää tämmönen 🙂 Teille tulee upeet juhlat, jotka saa hymyn huulille vielä vuosinekin jälkeen!

  1. Voi kiitos paljon kommenttistasi. 🙂 Jos ollaan täysin rehellisiä, välillä surettaa kun mietin että ”onko nyt ainoan päivän valinnoilla mitään merkitystä” mutta sulta tuli nyt hyvä muistutus, että todellakin on! Se on tosi, tosi monta päivää yhteenlaskettuna jos kaikki miettisi ekologisuutta enemmän häissä. 🙂 Kiitos vielä ihanasta kommenttista! <3

 2. Mistä tahansa säästättekään, niin älkää säästäkö valokuvaajasta. Me katsellaan vielä päivittäinkin meidän kuvia ja niistä pääsee takaisin siihen tunnelmaan ja hetkeen. Ja ottakaa juuri itsenne näköisiä kuvia älkääkä välittäkö muiden mielipiteistä tai yleisestä normista.

  1. Tosi hyvä neuvo, kiitos! 🙂 Mä arvostan hyviä kuvia tosi paljon joten tässä kyllä satsataan. Moni on just sanonut että ammattitaitoisen valokuvaajan palkkaaminen ei ole kaduttanut. 🙂

   Kiitos kommenttista ja mukavaa viikonloppua! <3

  2. Ja se piti vielä sanoa että oon iloinen teidän puolesta kun teidän valokuvaaja oli ilmeisesti taitava ja että hänen ottamat kuvat pystyvät palauttamaan teidät siihen päivään ja nostalgiaan! 🙂 Niin kivaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *