Mitä kuuluu säästökuurille?

DSC_0192.JPG

Hei ihanat. Olen viima aikoina jakanut blogissa avoimesti kuulumisia siitä, kuinka meillä on nyt tiukempi rahansäästökuuri menossa. Epävarmat työkuviot ja toukokuussa koittavat häät ovat herättäneet ajattelemaan rahaa ja säästämistä mulle ihan uudella tasolla. En ole koskaan joutunut sen kummemmin miettimään rahankäyttöäni (esim. opiskelijana tein aina osa-aikaista työtä ja asuin edullisessa yksiössä) enkä ole koskaan tykännyt puhua tai kirjoittaa rahasta. Tämä kaikki on siis ollut mulle tosi uutta, kamalaa ja jännittävää samaan aikaan.

Tällä hetkellä yritämme säästää ”vähän kaikessa”; olemme myyneet automme, olemme muuttaneet ruokakauppatottumuksiamme, emme tilaa ruokaa enää kotiin ja yritämme syödä mahdollisimman vähän ulkona. Säästämämme rahat menevät mm. tämän kevään kallisiin (mutta välttämättömiin) matkoihin ja tietysti häätilille. Tavalliselle säästötilille ei kerry juurikaan mitään edellisen muuttujien takia, mutta häiden jälkeen sitten.

Vuokramenomme ovat yhteensä n. reilu 900e/kk, mikä voi olla jonkun mielestä paljon, mutta asuinalueemme nähden oikeasti tosi vähän. Rakastan tätä asuntoa ja kaupunginosaa niin paljon, että luopuisin tästä ihan viimeiseksi.

Muuten säästäminen on sujunut mielestäni ihan ok. Poikaystävälläni on tosin selvästi enemmän itsekuria tässä hommassa kuin minulla. Olen itse syönyt tänä vuonna jo useamman lounaan ulkona ja laiskuuden vallatessa sortunut lähikaupan tarjontaan. Harrastan myös kallista CrossFittiä, mutta jossain määrin ajattelen sitä sijoituksena: sijoituksena terveyteen ja jaksamiseen ja siihen, että valmentajat ovat paikalla kertomassa liikkeiden tekniikasta ja ehkäisemässä mahdollisia tulevia vammoja. Usein myös ”täytän vapaa-aikani” menemällä salille enkä esim. kiertämällä vaatekaupoissa.

Jos haluatte saada hyviä ruokasäästövinkkejä, kurkatkaa tähän postaukseen. Ja kurkatkaa nimenomaan kommenttiboksiin, moni on jättänyt tosi hyviä vinkkejä sinne! Tänään on vasta 18. päivä ja koko kuukauden suunniteltu kahden hengen 300e ruokabudjetti lähestyy jo uhkaavasti. Katsotaan pysytäänkö vai lipsutaanko tavoitteessa. 😉

 

 

Onko siellä muita säästökuurilaisia?

 

 

Lue myös:

Halvemmalla hyvä elämä

Missä asioissa säästämme häissä?

11 vinkkiä: miten puolittaa ruokamenot

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (8)
  1. Täällä kans säästökuurilla. Uus vuosi alotettiin tekemällä poikkiksen kans yhteinen budjetti joka paukkuu meillä myös ruokaostoksista! Mut silti näyttää erittäin hyvältä et saahaan säästettyä summa mitä haluttiinki. Toivottavasti me pysytään nyt tässä ja päästään kesällä taas Arizonaan vähä pitemmäksi aikaa. 🙂

  2. Taas hyvä postaus ja pidin kovasti aiemmasta postauksesta aiheeseen liittyen. Olen muutenkin blogisi fani 😉
    Säästäminen kuulostaa menevän teillä tosi hyvin, onnea ja tsemppiä!
    Teen itse Frugalwoods:ien tammikuun haastetta ja tykkään kovasti Frugalwoods:ien ja mr money mustache- typpien vinkeistä säätää, elää ekologisesti ja syödä kasvisruokaa 🙂 Suosittelen lukemaan esim Frugalwoods:ien case studies, joissa pariskunta auttaa muita säästämään. Niissä käydään läpi lähes kaikki säästöt,tulot, menot ja saa tosi hyviä vinkkejä. Olen itse alkanut muuttaa säästämistäni ja kuluttamistottumuksia, kun tein budjetin kuukausimenoistani ja luin miten muut tekevät. Olen alkanut pohtimaan myös mistä olen itse valmis säästämään. Asuinalue ja asunto on mulle myös niitä tärkeimpiä ja tosiaan myös urheilu/CrossFit. Niitä ajattelin itsekin jatkaa, mutta yrittää säästää muista kuluista.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *