Miten liikun kiireisen arjen keskellä? (+ kahden viikon treenikalenteri)

Tyhjä ajatus

Ihanaa sunnuntaita! Sunnuntai tarkoittaa viikon viimeistä päivää eli sitä että huomenna on maanantai eli sitä että mikä vain on taas mahdollista. *whatsappin tanssiva latinotyttö-emoji*

Elän aika hektistä arkea - kirjoitan blogia päivittäin, jonka sivussa opiskelen täyspäiväisesti ammattikorkeakoulussa ja olen töissä osa-aikaisesti. Sattumoisin tykkään myös liikunnasta ihan hirveästi. Onneksi olen kuitenkin sitä mieltä että kiire on esteenä vain tekosyy - ja että rakastamille asioille on aina aikaa, edes pienissä määrin.

Tietysti jos hyppään pois vaaleanpunaisesta kuplastani ja mietin elämää edes hetken realistisemmin, tiedostan, että ajan rajallisuus tulee liikunnan harrastamisessakin vastaan. Kun "työ"viikkoni ovat 50-70-tuntisia, olisi aika raskasta omistautua niiden päälle vielä lajille x joka solulla. Mennä viisi kertaa viikossa määrätyille tunneille, palautua niistä oikeaoppisesti ja syödä puhtaasti toimintaa tukevaa ruokavaliota. Mutta onneksi tuollainen elämäntapa ei ole koskaan ollutkaan tavoitteeni. Sen sijaan haen liikunnasta kliseisesti energiaa ja sitä kuuluisaa hyvää mieltä.

Neljä kultaista ohjettani liikunnan mahduttamiseen kiireiseen arkeen ovat:

1. Suunnittele. Tee sunnuntaisin kirjallinen suunnitelma ensi viikolle minä päivinä ja mihin kellonaikaan aiot urheilla. Ole realistinen mutta älä päästä itsesi liian helpolla.

2. Pidä suunnitelmistasi kiinni. Suunnitelmilla on tapana elää päivien mukana, mutta älä anna turhien esteiden pysäyttää. Erota laiskuus ja oikea, lepoa tarvitseva väsymys,

3. Tee treenistä sosiaalinen tapahtuma. Sovi lenkki, salitreffit tai sulkapallomatsi kaverin kanssa tai porukassa. Ajatus kuulumisten vaihdoista hikoilun lomassa madaltaa kynnystä viime hetken sohvaperunoinnille. Puhumattakaan siitä, että kaverin tsemppi on korvaamaton buusti.

4. Vähän on parempi kuin ei mitään. Älä lannistu, jos havahdut ettet ehdikään käymään salilla sen aukioloaikoina. Hyödynnä silloin vähäisetkin vapaat minuutit. Tehokkaita mutta lyhyitä lihaskuntotreenejä kotona tehtäväksi on netti pullollaan. Kiireisimpinä viikkoina voit turvautua niihin, hyötyliikuntaan ja venyttelyyn.

Sitten jälkiruokaan eli treenikalenteriin! Ensimmäisellä viikolla koulu alkoi taas täydellä touhulla ja työvuoroja oli neljä, minkä lisäksi oli myös blogmuutto alla. Toisella viikolla oli vapaa-aikaa vähän enemmän.

1. viikko (vko 36)

Ma: 1km kuntouinti
Pe: 1h CrossFit
La: 1h CF
Su: 30min venyttelyä ja käsilläseisontaharjoituksia

2. viikko (vko 37)

Ti: 10min venyttelyä + 5min tehokas käsitreeni
Ke: 1h kuntosali (jalat)
Pe: 1h CF
45min vesijuoksu
La: 1h CF
Su: 15min venyttely

Pian kerron teille uudesta liikunnallisesta tavoitteestani ja siitä, kuinka liikkumiseni muovatuu tulevaisuudessa sen mukaan. Pysykää linjoilla (ja aktiivisina liikkujina), pusuja!

 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Mikko W (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/mwivo

Body ON POINT! ;)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitti, muru!

Suvi K.
Sisunainen

Mulle ainakin liikunta on nykysin yksi viimesiä asioita, mistä tinkiä kiireessä (okei ruoka on vielä tärkeysjärjestyksessä sen edellä :D), koska se korreloi suoraan stressinhallinnan ja sitä kautta työtehon kanssa.

Tuo on hyvä pointti, että vähän on parempi kun ei mitään. Harmillisen monet ihmiset tuntuu ajattelevan, että joko pitää olla 101% fitnesselämäntapa tai sitten on sama vaan maata sohvalla.

Saranda
Tyhjä ajatus

Törkeen hyvin sanottu! Noinhan se on - olikohan se Stubb joka kertoi: "Urheilen tunnin päivässä jotta saan kaksi tuntia lisää energiaa päivään."

Joo, tota "ehdottomuutta" en itekään ymmärrä... kultainen keskitie, ihmiset!

Vierailija (Ei varmistettu) http://annnax.blogspot.fi

Hyvä postaus ja totta joka sana! Mullakin on käytössä toi suunnitelmallisuus ja treenien kirjaaminen kalenteriin - toimii!!

Saranda
Tyhjä ajatus

Hyvä kuulla! :) Ja hei jos oot ikinä treenikamua vailla...!

Viiviv (Ei varmistettu)

Oletpas hyvässä kunnossa:-)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos:D (tai kaksoispistedeen tilalle oikeastaan sellainen nolostunut ja epäilevä, mutta silti otettu hymiö)

NannaKoo (Ei varmistettu) http://selviytymistarina.wordpress.com

Moikka!

Tosi hyvä kirjoitus! Kiitos! Kirjoitin siihen vastikkeen vähän erilaisessa elämäntilanteessa. Olen itse liikkunut sanoilla vinkeillä siihen asti, kun lapsi tuli kuvioon. Edelleen hyvät vinkit, mutta... Mun kirjoitus löytyy osoitteesta

https://selviytymistarina.wordpress.com/2015/09/17/kun-kaikki-oli-toisin/

Mukavaa loppuviikkoa! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos kommentista ja linkistä! :) Ehdottomasti luettava! Superia loppuviikkoa sinne myös. <3

Kommentoi