Miten olen yksinkertaistanut elämääni?

DSC_3800.JPG

Kirjoitin viime maaliskuussa siitä, että tavoitteeni on elää yksinkertaisempaa elämää. Ravistella pois kaikki sellaiset tekijät, jotka monimutkaistavat asioita, eivätkä loppujen lopuksi anna paljon tai juurikaan mitään. Sellainen seesteinen minimalistielämä on ollut tavoitteeni jo muutaman vuoden ajan, mutta luulen, että olen onnistunut saavuttamaan sen vasta viime kuukausina. En joka päivä tai kokoajan, mutta suurimmaksi osaksi.

Miten? Sanomalla enemmän ei. Kun vähän itseään kuuntelee, tietää kyllä, haluaako vastata kyllä vai ei.

Tekemällä työtä mistä tykkää, vaikka se on ollut taloudellisesti haastavampaa. Ostamalla vähemmän ja olemalla läsnä enemmän. En kaipaa mitään materia- tai kokemushössötyksiä, joita olisin suuremmalla palkkakuitilla ostanut. Säästötilillä ei välttämättä ole parin kuukauden hätärahastoa, mutta se tuskin lisäisi onnellisuuden määrääni millään tavalla.

DSC_3006.JPG

DSC_2169.JPG

Tekemällä kodista paikan, jossa viihtyy. Kun kotona on hyvä olla, muukin elämä tuntuu loksahtavan paremmin paikoilleen. Kotona on ihana nauttia yksinkertaisista iloista – lukemisesta, musiikin kuuntelusta, ruoanlaitosta, lämpimistä suihkuista ja tietysti avopuolison seurasta. Pidän kodin siistinä ja käyn tavaroita systemaattisesti läpi useamman kerran vuodessa. Petaan sängyn koska tykkään mennä iltaisin pedattuun sänkyyn nukkumaan, ei siksi, että niin kuuluisi tehdä.

Olen karsinut harrastuksia. Joka viikko tai kuukausi ei tarvitse kokeilla jotain uutta. Kun löytää yhden tai pari omaa lajia, oli ne kuinka ”mielikuvituksettomia” tahansa (minulla esimerkiksi juoksu ja uinti), liikunta on aitoa iloa jatkuvan säätämisen ja itsensä painostamisen sijaan.

Teen isompia annoksia ruokaa, voin hyvin syödä useamman päivän samaa ruokaa. En stressaa ruoasta, olen löytänyt ruokavalion joka sopii minulle (veganismin) ja kun joskus poikkean siitä, en soimaa itseäni siitä.

DSC_3934.JPG

DSC_6441.JPG

Olen työn puolesta paljon puhelimessa/netissä/tietokoneella, ja tiedostan, että se välillä hermostuttaa minua. Iltaisin kytken puhelimesta netin pois päältä ja yritän olla aina pari tuntia ennen nukkumaanmenoa ilman puhelinta tai tietokonetta.

En usko, että elämää voi suunnitella valmiiksi mutta joidenkin asioiden valmiiksi miettiminen helpottaa arkea: sunnuntaisin mietin ensi viikon ruokia valmiiksi – en kaikkia, mutta joitakin. Tykkään myös suunnitella asuja ja esimerkiksi tulevia Instagram-kuvia. Näissä säästän aikaa ruokakaupassa ja itseäni vaatekriiseiltä, enkä roiku turhaan puhelimessa miettimässä että minkä kuvan lisäisin seuraavaksi. Nautin suunnittelemisesta aidosti. Jos suunnitteleminen stressaa sua liikaa, älä tee siitä.

Yritän pitää säännöllisestä unirytmistä kiinni.

DSC_2402.JPG

DSC_7331.JPG

Uskon, että vähemmän on enemmän: materiassa, herkuttelussa, kosmetiikassa. Myös itsessäni. En vaadi itseltäni enää puoliksikaan niin paljon kuin vielä viime vuonna. Kiireisimmät ihmiset eivät ole mielestäni yhtään sen tärkeimpiä kuin ketkään muutkaan.

Yritän hoitaa yhden asian kerralla. Tämä vaatii tällä hetkellä ehkä eniten harjoittelua…

Tunnistan, mitkä ihmissuhteet ovat antoisia, mitkä myrkyllisiä ja mitkä täysin turhia. Pidän kiinni vain ensimmäisistä.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (4)
 1. Ajattelen niin samalla tavalla! Olen myös viimeaikoina keskittänyt energiani niihin ihmissuhteisiin, joista koen saavani energiaa elämääni. Seuraava oma projektini on minimalistiseenkin elämään tietylla tapaa liittyvä zero waste -ajattelu, jossa ensin haluan karsia elämästäni kaiken muoviin pakatun ruuan. 

  1. Ihmissuhteiden merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Ja aivan mahtava projekti, nostan hattua sulle! <3

 2. Aino | Boho Chic Travels
  7.8.2018, 08:46

  Ihana postaus ja niin hyviä vinkkejä! Miun listaan kuuluu myös asioiden käyttäminen loppuun – yksi hajuvesi, meikkivoide, shampoo yms riittää hyvin. ”Kiireisimmät ihmiset eivät ole mielestäni yhtään sen tärkeimpiä kuin ketkään muutkaan.” – tää on niin on point, allekirjoitan täysin 🙂 mikä on tämä kiireen ihannoinnin kulttuuri?

  1. Kiitos! <3 Ja tosi hyvä tapa tuo. 🙂 Ei keräänny turhaa krääsää kylpyhuoneeseen tai muuallekaan, ihan mahtava!

   Ja en tosiaan tiedä miksi kiireisyyttä ihaillaan (miksi itsekin ihailin sitä joskus…). Luulen että tää on menossa silti alaspäin ja nykyään yhteiskunnassamme on enemmän jees downshiftaa ja elää hitaampaa elämää.

   Ihanaa päivänjatkoa sinne. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *