Miten pärjätä vauvan kanssa kaksiossa?

Kaupallinen yhteistyö: Sukhimatot

DSC_3162.JPG

Synnytyksen lähestyessä yleisimmät kysymykset johon saan vastata ovat: Miten voit? ja Aiotteko etsiä isompaa asuntoa? Kiitos, voin hyvin ja ei, aiomme jäädä 42-neliöiseen asuntoomme asumaan vauvan syntymänkin jälkeen.

Kaikki minut tuntevat tietävät, että rakastan meidän vuokra-asuntoamme. Vastikään remontoitu pieni kaksio, jossa on mm. uusi keittiö ja kylpyhuone, todella toimivat säilytysratkaisut ja oma sauna. Ennen kaikkea rakastan aluetta, eli Aurinolahtea, jossa asuntomme sijaitsee: kesäisin uin meressä aina toukokuun alusta syyskuun loppuun asti ja talvisin juon useamman kerran viikossa kahvini kivenheiton päässä asuvilla vanhemmillani.
 

DSC_3167-002.JPG

DSC_3178-001.JPG

Se, että jään jonkun mielestä ahtaaseen asuntoon asumaan, saattaa vaikuttaa itsekkäältä teolta lasta kohtaan mutta oikeasti hän tulee hyötymään siitä eniten. Aurinkolahdessa on luontoa, kaikki palvelut kävelyetäisyydellä, metroasema ja kuten äsken mainitsin, tukiverkosto lähellä. Ja se sauna tulee olemaan tälle äidin mielenterveydelle elintärkeä kun kaikki uusi uuvuttaa. Meidän mieleisten kolmioiden vuokrat ovat täällä päin n. 1300e/kk ja asuntojen ostohinnatkin sen mukaisia. Siispä mielellämme jäämme tähän meille täydelliseen kaksioon jossa vuokra on kohtuullinen, jossa olemme viihtyneet erittäin hyvin ja jonka vuokranantajasta emme ole kuulleet inahdustakaan sitten muutomme jälkeen tammikuussa 2016. Ehkä siinä sivussa onnistumme säästämään siihen ikiomaan täydelliseen asuntoomme Aurinkolahdessa tai lähellä.

Jotkut sanovat että mieli kyllä muuttuu, enkä väitä, etteikö niin tapahtuisi. Mistä sen tietää? Toiset kertovat että kannattaa siis varmuuden vuoksi muuttaa jo nyt, koska vauvan kanssa se ei olekaan niin helppoa. No, muuttaminenhan on aina syvältä, mutta ei se mukavaa ole kyllä raskaanakaan. Ennen kaikkea en ymmärrä ollenkaan tuota mentaliteettia, että pitäisi muuttaa etukäteen JOS tämä ratkaisu ei toimisikaan. Kivempi todeta se sitten käytännössä niin eipähän kaduta, että luopuu jostain mukavasta ja itselleen tärkeästä mahdollisesti turhan jossittelun takia.

DSC_3148-001.JPG

Omien intressien lisäksi päätöksenteossa painaa myös ympäristö. Pienemmässä asunnossa on pienemmät lämmityskustannukset (siinä saunasta huolimatta mikäli se on kohtuukäytössä) ja pienempiin neliöihin tekee mieli hankkia vähemmän tavaraa. Olemmekin tarkkaan pohtineet niin sisustus- kuin vauvatarvikkeiden osalta, mitä oikeasti tarvitsemme. Kun muutimme tänne silloin vajaa kolme vuotta sitten, ostimme surutta Ikeasta ja mistä nyt halvimmalla saatiin, mutta sen jälkeen olemme olleet erittäin kriittisiä uusien hankintojen suhteen. Kolme vuotta sitten vastuulliset valinnat eivät olleet päivittäin mielessä kuten tänään ovat.

Yksi kodimme ihanimmista asioista on tämä Sukhimatto. Sukhimatot valmistavat omaperäisiä ja laadukkaita mattoja Nepalissa, Intiassa, Turkissa ja Marokossa niin, että paikalliset käsityöläiset saavat aina kunnon korvauksen tekemästä työstään. Sukhi haluaa varmistaa, että työntekijät saavat hyvän palkan ja että heillä on hyvät työolosuhteet. Mattojen takana on naisia, jotka saavat maansa tulotasoon nähden reilun, jopa monikertaisen palkan. Osa heistä valmistaa mattoja kotoa käsin niin että voi samalla huolehtia lapsista.

Matot valmistetaan aina käsin ja asiakkaan toiveen mukaisesti. Me tilasimme Menkhu-mallisen suorakulmaisen huopapallomaton Nepalista. Väriltään se on yksi lemppareistamme eli turkoosi ja materiaaliltaan 100% villaa.

Musta tää on täydellinen ”vauvamatto” – niin ihanan lämmin, että vauvan voi helposti asettaa sinne makuulleen niin että hän saa ihmetellä maton jännittävää väriä ja tunnustella hauskoja huopapalloja. En malta odottaa että saan otettua kuvan siitä tilanteesta muutaman kuukauden päästä, iih. Vastaavan mallin matostamme saa myös pyöreämallisena.

DSC_3146-001.JPG

DSC_3166-001.JPG

Nyt on sellainen tunne, etten aio mattoni ostaa enää mistään muualta kuin Sukhimatolta. Sitten kun joskus muutamme siihen isompaan asuntoon, aion tilata perinteisen paimentolaistyylisen ja täysin luonnollisen Ben Ouarain -maton. Sitten kun lapsi on sen ikäinen etten pelkää sen läikyttävän siihen mitään.(Jos sellaista ikää koskaan tulee…)

Jos haluat katsoa videoita Sukhin mattojen tekijöistä, tässä pari suosikkiani: Miten aito Beni Ouarain Berber -matto valmistetaan? ja mattojen sosiaaliset vaikutukset tekijöidensä elämään.

 

 

Mutta hei nyt, kiinnostaisi tietää: onko siellä muita jotka ovat eläneet vauvavuotta kaksiossa? Miten siitä on selvitty?

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (33)
  1. Ei vauva vie niin paljon tilaa. Samassa huoneessa pienenä.
    Meillä kaksiossa minä ja kaksi lasta… Kolmio tai jopa neliö olisi ehkä jossain vaiheessa tarpeen, mutta nyt näin.

  2. Asuimme vauvan kanssa 6 kk pienessä kaksiossa, sitten muutimme kolmioon, mutta kaksio olisi riittänyt hyvin – kun tuli toinen lapsi, ne molemmat nysväsivät metrin päässä minusta. Isompi kävi huoneessaan vain nukkumassa. Koko päiväkotiaika meni niin, etteivät kaivanneet omaa huonetta tai omaa rauhaa, olivat koko ajan äidissä kiinni. Vanhempien sänky toimi milloin painimolskina, milloin pomppulinnana (samoin perheen aikuiset) ja yleisenä mylläyspaikkana. Lelujakaan ei olisi tarvittu paljoa, onhan kattilakaapin tyhjentäminen tai junan rakentaminen keittiön tuoleista paljon hauskempaa kuin leikkiminen lapsille varta vasten suunnitelluilla leluilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *