Mitkä asiat olivat Unelmieni mies -listalla – ja mitkä toteutuivat aviomieheni kohdalla?

IMG_9082.jpg

Useimmilla parisuhdetta etsivillä sinkuilla on joku mielikuva siitä, millaisen kumppanin haluaisi rinnalleen. Mä olin jopa kirjoittanut listan omista toiveista ja kriteereistä. Seitsemän vuotta listan kirjoittamisen jälkeen tähän on kröhöm, mielenkiintoista palata. Antakaa jo etukäteen anteeksi, olin 19…

Viisi vuotta sitten tapasin Ferhatin. Mitkä asiat listalla toteutuivat hänen kohdallaan ja mitkä eivät?

Kiltti ja komea. Ferhat on kumpaakin. Ferhat on mun isosiskon jälkeen kiltein tuntemani ihminen. (Itse asiassa sanon hänelle usein ”Sä oot lempein tuntemani ihminen” mutta tunnen joka kerta pistoksen sydämessäni koska mun isosisko on lempämpi. 😀 Mutta häntä onkin mahdotonta voittaa tässä sarjassa.) Uskallan kertoa Ferhatille ihan mitä vain, sillä hän ei koskaan tuomitse.

Avaa mulle oven, ostaa kukkia ja huomioi muilla pienillä teoilla. Oon aikoina oikeasti ajatellut, että miehen kuuluu aina avata naiselle ovi. Nykyään pidän oven avaamista yleisenä kohtelaisuustapana, jossa ensimmäiseksi oveen koskeva voi avata seuralaiselle oven, sukupuolesta riippumatta. Mua ärsyttää jos mies ei esimerkiksi suostu kävelemään sisään, jos nainen avaa oven koska se ei ole ”herrasmiesmäistä”. En myöskään enää erityisesti nauti kukkien saamisesta, vaikka ensimmäisinä vuosina Ferhat osti minulle meidän jokaisena kuukausipäivänä kukkakimpun. Huomioivat teot ovat hänellä kuitenkin enemmän kuin hallussa. Esimerkiksi jos jääkaapissa on enää yksi annos jotakin ruokaa ja hän haluaisi syödä sen, hän aina kysyy ensin ”laitanko mä sulle tätä”.

Tulee toimeen perheeni kanssa. Tosi hyvin. On myös uskomattoman suloista miten paljon Ferhat rakastaa mun siskonpoikaa. Hän puhuu ja huolehtii hänestä kuin kyseessä olisi oman sisaruksen lapsi.

Ymmärtää ja arvostaa monikulttuurista taustaani. Oho, löysin sellaisen jolla on itselläänkin monikulttuurinen tausta. Mulle oli teininä jotenkin itsestäänselvää, että päädyn juuriltaan suomalaisen kanssa, en enää yhtään muista miksi.

Ammatiltaan valokuvaaja tai tykkää valokuvata, että saan blogikuvia. :D:D:D Ei ja ei, mutta vuosien painostuksen ja totuttelun jälkeen hän kuitenkin ottaa ne kuvat. Riittävän hyvä!

IMG_9045.jpgOn kalat, härkä tai skorpioni. Leijona…

Ei tatuointeja. Kaksi…

Haluaa lapsia. Onneksi meillä ei koskaan ollut erimielisyyksiä lasten hankkimisen suhteen. Ferhat on aivan mahtava isä, ja vaikka joskus eroaisimme, olisin varmasti loppuelämäni onnellinen että juuri hän on lapseni isä.

Omistaa auton. Ihanko oikeasti olen joskus ollut näin pinnallinen. Hävettää…

Pitää pukua. Ah, mä olin heikkona pukuja käyttäviin miehiin. Nautin suuresti siitä jaksosta elämässämme kun Ferhat oli työssä, jossa oli pukupakko. Harmi, ettei hän nauttinut (työstään) yhtä paljon kuin minä.

Tykkää matkustella. Tykkää kyllä ja olemme matkustaneet Ferhatin kanssa paljon. Samaan aikaan olen kiitollinen siitä, miten Ferhatkin miettii nykyään matkailun ekologisuutta ja on valmis ainakin vähentämään tätä harrastusta. Panostamme nykyään laatuun eikä määrään, ja punnitsemme matkojamme tarkkaan.

Kosii kuumailmapallossa tai hevoskärryillä. Hahah, voi luoja. Ferhat itse asiassa osti mulle mun ensimmäisenä syntymäpäiväni kuumailmapallolennon. Ja hän kosi Venetsiassa. 😀 Mutta en pysty samaistumaan enää yhtä imeliin toiveisiin tai siihen ajatukseen, että nimenomaan mieheni pitäisi kosia mua. Naiset, kosikaa pois!

Haluaa muuttaa Aurinkolahteen. Halusi! <3

On siisti. Kukaan ei ole riittävän siisti mulle.

Ei ole pihi. No ei todellakaan.

Tukee mua mun unelmissa. Enemmän kuin olisin koskaan uskaltanut toivoakaan. Ferhat on mun ykköstsemppari ja tekee kaikkensa, että voisin toteuttaa itseäni. Ilman hänen tukeaan en olisi saavuttanut moniakaan asioita elämässäni.

IMG_9062.jpg

Minkä tyyppisiä toiveita teillä on (ollut) omasta puolisosta – vai ovatko tällaiset listat ihan typeriä?

 

Kuvat: Wilma Rytkönen

 

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (20)
  1. Voi miten ihana pari ootte! <3 Ja vielä se tarina, miten löysitte toisenne (muistelen aikaisempaa postausta). Jotenkin niin uskomattoman kaunista <3

  2. ”Kosii hevoskärryissä”
    Iihihii piristit mun aamua!

    1. :D:D haha oot söpö!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *