Mokkapalat gone wrong eli: terveellisempi kahvipannukakku

DSC_0017.JPG

… jossa on nonparelleja. Mutta ennen kuin tuomitsette, hear me out!

Uskokaa tai älkää, mutta en ole koskaan leiponut mokkapaloja, vaikka kahvin ja suklaan yhdistelmä onkin pahin kryptoniittini. Toissapäivänä iski kuitenkin tajuton mokkapalahimo, ja koska tästäkin oli pakko saada kevyempi hifistelyversio, tein ensimmäiset mokkapalani omaan reseptiin terveellisimmillä raaka-aineilla. Lopputulos: pannukakku.

Mutta koska mokkapalapannukakuista tuli kuitenkin raadin (= perheen, poikaystävän ja oman itseni) mielestä hyvän makuista ja koska sain kerrankin napattua jotain kuviakin, päätiin jakaa reseptin blogissakin. Reseptistä riittää pellilliseen. Kuorrutuksena käytin CocoVin kahvinmakuista raakasuklaalevyä x2 (yht. 120g), josta riitti juuri ja juuri. Jos kuitenkin haluat tehdä kuorrutuksenkin itse, täällä on hyvän näköinen resepti kahviraakasuklaantekoon. (Mutta jos sulatat sen minun tavallani, se ei pysy enää raakana eli voit käyttää muutakin suklaata. Resepti on muutenkin hyvin muunneltavissa. Ehkä seuraava versioni on mokkapalapannukakkukorvapuusti.)

DSC_0004.JPG

DSC_0008.JPG

POHJA:

4 kananmunaa
1,5dl kookospalmusokeria
4rkl kookosöljyä
2dl kauramaitoa
5dl gluteenitonta jauheseosta
1rkl leivinjauhetta
0,5dl raakakaakaojauhetta
1rkl aitoa vaniljaa

Vatkaa ensin kananmuna ja sokeri tasaiseksi, ja lisää sitten loput aineista. Levitä valmis taikina pellille ja anna kypsyä 15 minuuttia 200 asteessa.

DSC_0010.JPG

DSC_0005.JPG

KUORRUTE:

120g CocoVin raakasuklaakahvia

Sulata suklaa hellassa ykkösellä ja sekoita siihen n. 0,75dl vettä. Älä anna palaa pohjaan. Levitä kuorrute kypsynnettyyn pohjaan kun kuorrute on vielä kuuma.

KORISTELUUN:

Nonparelleja

Poikkeus, joka rikkoo terveyshifistelysäännön (leivinjauheen lisäksi). Levitä nonparelleja kuorrutteen päälle kun kuorrute on vielä kuuma.

DSC_0017.JPG

 

aanestyspainike_-_lifestyle_-_indiedays_blog_awards.jpg

 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (2)
  1. Anteeksi että nipotan, mutta mun mielestä gluteeniton ja maidoton ei tee leivonnaisesta automaattisesti ”terveellistä”. Tässäkin ravintoarvot lienee about samat kuin perusmokkapaloissa. 😉 Toki allergiaystävällisiä reseptejä ei voi olla netissä koskaan liikaa! Anyway jos haluat kokeilla kakkupohjatyyppisiä taikinoita gluteenittomana, kannattaa kokeilla perunajauhoa tai maissi- ja riisijauhon sekoitusta. 🙂

    (Alkoi muuten tehdä mieli mokkapaloja.)

    1. Oot ihan oikeessa, tässäkin piti alunperin lukea ”terveelliseMMÄT” (muutan sen ihan just!) Mun oli tarkoitus tehdä nää maissijauhoon mut en jaksanut lähteä Alepaa kauemmassa eikä siellä ollut. 🙁 Pitää kokeilla seuraavan kerran! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *