Mullekaikkihetinyt

Tyhjä ajatus

Ahneutta pidetään yleisesti negatiivisena luonteenpiirteenä, ja luokitellaanhan se yhdeksi kuolemansynniksikin. Ahne ihminen ei yleensä osaa tyytyä siihen mitä on vaan janoaa jatkuvasti lisää.

Länsimaalaisessa yhteiskunnassa lähes jokainen on jollain tavalla ahne. Ei riitä, että on terveys tallella ja jonkinlainen katto pään päällä, vaan halutaan ja "tarvitaan" kokoajan jotakin uutta. Jäsenyyden entistä parempaan kuntosaliin ja tyylikkäimpiä sisustuselementtejä kotiin. Tehdään epäinhimillisen pitkiä työpäiviä jotta tilille ilmestyisi aina vain lisää ja lisää rahaa.

Ahneuden ja kunnianhimon ero voi olla häilyvä. Kunnianhimoinenkin ihminen tavoittelee jotakin uutta ja parempaa asiaa elämässään. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää, kunhan osaa iloita tästäkin mitä tällä hetkellä on. Ahne ei yksinkertaisesti ole tyytyväinen siihen mitä on, ja silloin pahimmillaan monet muut inhottavat asiat seuraavat perässä kuten kiittämättömyys ja rauhattomuus.

En tiedä miksi tämä aihe on tällä hetkellä mielessäni. Huomaan itsessäni välillä sellaisia "mullekaikkihetinyt"-ajatuksia vaikka tiedän, että monikaan niistä asioista ei tekisi minut yhtään tämän iloisemmaksi, päinvastoin.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vaatimattomampi kuitenkin olen. Mietin joka päivä ja monta kertaa päivässä sitä, miten tyytyväinen ja iloinen saan olla jo kaikkiin niihin lukuisiin asioihin, joilla minua on siunattu jo. Nöyryys, kiitollisuus ja hetkestä nauttiminen ovat minulle ehdottottomasti onnellisen ja terveen elämän tukipilareita.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /
SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit

Taru Mari
Stuff About

Mä tunnistan itsessäni tämän kaikkimullehetinyt-asenteen. Olen todella kärsimätön ihminen, jonka vuoksi keskeneräisyyttä on vaikeaa sietää. :)

Mutta kuten sanoit, vanhemmiten osaa olla myös kiitollinen:)

Saranda
Tyhjä ajatus

Keskeneräisyyttä on kyllä vaikea sietää täälläkin... mutta mahtavaa et säkin oot vanhetessa todennut tuon asian. Iloista päivää sinne! :)

annisavolainen

Samaa mieltä, vaikka todella usein haluan kaikkea uutta ja heti, niin yhä useammin löydän itseni istumasta ulkoa katse pellolle päin ja hymyilen kuinka onnellinen olen juuri nyt ja juuri tästä. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ooh toi mielikuva <3 Toivottavasti teet tuota aina!

Sofiammla

Aloin itekkin miettiä tuota ahneuden ja kunnianhimoisuuden raja aja eroa, ja se on aika pieni niinkuin sanoit. Ite oon todella kärsimätön ihminen ja tajusin että voisi juuri enemmän miettiä meneekö tavoitteet ahneuden vai kunnianhimoisuuden puolelle! Kiitos hyvästä tekstisä ja ihania kuvia<3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos ihana <3 Tuota voimme kaikki välillä pysähtyä miettimään. :) Hauskaa päivää sulle!:)

K-Citymarket Vuosaari (Ei varmistettu)

Hei Saranda. Sinulla unohtui tänään meille maksettu tuote kauppareissulla. Saat noudettua sen käymällä asiakaspalvelupisteessämme.

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei vau olen ihan sanaton, KIITOS!!:) Mieletöntä että tulitte kertomaan. Haen sen heti huomenna. :) Ihan mahtavaa päivää sinne! <3

Kommentoi