Mun ensimmäiset äitiyslomaviikot

IMG_2188-Edit.jpg

Virallisesti äitiyslomani alkaa vasta tänä lauantaina, mutta kerääntyneiden ylityötuntien takia jäin pois osa-aikatyöstäni jo 29.12. Takana on siis jo kolme viikkoa ”äitiyslomaa”.

Mitä äitiysloma tarkoittaa blogin kannalta? No ainakin ennen vauvan syntymää sitä, että mulla on ylimääräistä aikaa kirjoittaa ja tuottaa sisältöä. Mitä se tarkoittaa sitten vauvan syntymän jälkeen? Onnekseni sitä, että vaikka en kirjoittaisi koko sen aikana postaustakaan, saan Kelalta äitiyspäivärahaa vuoden 2017 tulojen mukaan. Eli mitään todellista taloudellista hätää ei pitäisi ilmetä.

Kuten kuitenkin tässä postauksessa mainitsin, aion äitiyslomalla kanavoida ylimääräisen vapaa-ajan aina ensin blogiin. Blogi antaa mulle niin paljon enemmän kuin sivutuloja: tarvitsen luovaa tekemistä, aktiivista vuorovaikutusta teidän kanssa ja tavan ilmaista ajatuksiani myös vauvavuonna. Vaikka tulevaa vuotta on ensiodottajana vaikeaa hahmottaa etukäteen, uskon, että siihen yhtälöön mahtuu myös blogi. Aivan kuten bloggaaminen on mahtunut viimeisen viiden ja puolen vuoden aikana jokaisessa muussakin elämänvaiheessa.

Mitä sitten olen tehnyt viimeiset viikot? Mä kuvittelin että tämä olisi sellaista pakko saada koko maailma valmiiksi -periodia, jolloin pitäisi ehtiä valmistamaan kaiken vauvan tuloa varten mutta myös tehdä loputtomasti niitä juttuja varastoon, joita ei ehdi enää vauvan kanssa. Yllättäen vähänkään tällaista paniikkia muistuttavaa olotilaa ei ole ilmennyt, vaan olen ollut yllättävän rentoutunut. Siitä asti kun raskaustesti näytti plussaa, olen tasaisesti tehnyt listoja, kerännyt vauvalle tavaroita, suunnitellut taloutta jne., ettei viimeiselle kuukaudelle tunnu riittävän enää kauheasti ellei ollenkaan tekemistä. Ja hyvä niin, sillä lepoa se lääkärikin määräsi.

Ja mitä tulee muuhun vapaa-aikaan, olen toki nähnyt ystäviäni, mutta en samalla vimmalla kuin mitä olin ajatellut. Siinä missä vauvakuplapostauksessa pohdin, tulevatko ystävät hylkäämään, nyt olen vakuuttunut että niin ei tule käymään. Aivan kuten tämä blogikin, kyllä ne kaveritkin ovat olleet jokaisessa muussakin elämänvaiheessa mukana ja tukena.

IMG_2197-Edit.jpg

Yksi konkreettinen teko täytyy suorittaa äitiyslomalla ennen beibin tuloa ja se on kahdenkeskinen hotelliviikonloppu mieheni kanssa. Lähdemme huomenna Turkuun lomalle ”romanttiselle get awaylle”. Tietysti sairaalakassi varmuuden vuoksi takakontissa ja läheisimmän synnytyssairaalan yhteystiedot puhelimessa.

 

 

Tekstiin linkitetyt postaukset:

Asiat, joista haluaisin pitää kiinni vauvan syntymän jälkeen

Mikä raskaudessa pelottaa? osa 2 – Vauvakupla

Pieni vauva, iso huoli

 

 

Kuvat: Wilma Rytkönen

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (15)
  1. I hope you continue to have good posts like this to https://helixjump2.com

  2. Ihana saada seurata elämääsi täältä blogin kautta – sekä raskausjuttuja että kaikkea muuta mitä elämääsi kuuluu. Osaat kirjoittaa niin lämminhenkisesti ja kauniisti <3

    Oikein hyvää äitiyslomaa sinulle ihana!

    1. Kiitos paljon. 🙂 Oot niin ystävällinen! Piristit mun aamua taas ihan kauheasti. 🙂 Ihanaa alkanutta viikkoa sinne. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *