Mustaherukkainen raakakakku

Tyhjä ajatus

Niin hei, se viimeisin väsäämäni raakakakku. Tällä kertaa tein Suomen kesästä inspiroituneena kakun kotimaan mustaherukoista. Mustaherukassahan on kyse varsinaisesta C-vitamiinipommista, josta saa myös runsaasti K ja E-vitamiineja - kuiduista puhumattakaan. Ja antaahan hei se leivokselle myös oikein nätin violetin värin... :)

Resepti herkulliselle mutta loppujen lopuksi varsin tuhdille mustaherukkaraakakakulle (halkaisijaltaan 17cm vuokaan tai vaihtoehtoisesti korkeampi kakku):

 

Pohja

2,5dl saksanpähkinää

8-10 pehmeää, kivetöntä taatelia (liota etukäteen tarvittaessa)

1tl vaniljajauhetta

0,5tl Himalajan ruususuolaa tai muuta laadukasta suolaa

 

Täyte

100kg kaakaovoita

0,5dl kookosöljyä

1dl kookoskermaa

4dl cashew-pähkinöitä (liota etukäteen tarvittaessa)

0,5tl vaniljajauhetta

1,5tl soijalesitiiniä

2,5dl mustaherukoita

2 rkl hunajaa tai enemmän lisätäksesi makeutusta

 

Tee näin

Sekoita saksanpähkinät ja taatelit tasaiseksi massaksi blenderissä / yleiskoneessa. Lisää joukkoon vanilja ja suola, ja sekoita lisää. Levitä pohja vuokaan tasaisesti ja laita pakastimeen kovettumaan.

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa juoksevaksi nesteeksi. Lisää joukkoon kookoskerma. Sekoita cashewt blenderissä tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon maltillisesti sulatettu kookossekoite, sekoittean ainetta blenderissä. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita hyvin.

Levitä täyte pohjan päälle tasaiseksi. Siirrä kakku pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.

Koristele mustaherukoilla tai haluamallasi marjoilla. Pähkinät ja kookoshiutaleet ovat mainioita myös. :)

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /
SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentoi