Näihin asioihin ja näin paljon meidän perheessä menee rahaa

Mä nyt esitän, että kaikkia kiinnostaa tietää mitä meidän perheen eläminen maksaa kuussa – koska syystä tai toisesta, mua kiinnostaa muiden. On mielenkiintoista pitää kirjaa omista menoista ja verrata kuluttaako itse keskivertoa enemmän vai vähemmän. Aina välillä sitä saa myös muiden listauksista hyvän säästövinkin jos toisenkin.

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että kahden aikuisen ja yhden vauvan taloudessa menomme sijoittuvat johonkin siihen keskitasolle. Kaksiomme vuokra on asuinalueeseen nähdän edullinen ja ruokaan menee keskivertoa vähemmän, sillä syömme tosi usein anopilla… Auto on miehelleni pakollinen, sillä kodistamme hänen työpaikalleen on julkisilla 1h 35min – suunta. Jouduimme vaihtamaan kalliimpaan autoon ennen Elan syntymää, sillä vaunut eivät olisi mahtuneen vanhan takakonttiin ja maksamme erotussummasta lyhennystä pois.

Lyhennämme molemmat myös opintolainaa. Olen itse päättänyt maksaa omaa lainaa enemmän pois (koska sitä on aika paljon enemmän hehe he… he…). Viihdepalvelut maksavat meille summan x kuussa, mutta ne ovat joka pennin arvoiset. Puhelimet olemme ostaneet korottomalla osamaksulla. Minusta se on ihan järkevää, jos haluaa käyttää säästönsä sitten johonkin muuhun asiaan, jota ei voi ostaa osamaksulla tai korottomana.

Jos imetys olisi onnistunut, korvikkeen sijaan käteen jäisi kuussa ylimääräiset 120e, ja aina välillä soimaan itseäni imetyksen epäonnistumisesta tästäkin näkökulmasta. (Olisin säästänyt tähän asti 120e x 5 = 600e. Tsiisus.)

Mutta hei, itse kuluihin:

Vuokra (sis. veden): 901e
Ruoka ja talousostokset: n. 350e (ei sisällä ulkona syötävät lounaat)
Äidinmaitokorvike: n. 120e
Auton polttoaine: n. 200e
Auton lainalyhennys: 200e
Matkakortti: n. 50e (tosin vanhempainvapaalla lataan harvemmin näin paljon, sillä vaunuilla pääsee ilmaiseksi)
Opintolainalyhennykset: Ferhat 45e, Saranda 150e
Netflix, Spotify, HBO: 39e
Puhelin- ja nettimaksu: 120e
PlayStation-nettimaksu: 25e (jotta pääsee pelaamaan Fifaa netissä, tää on musta niiiiiin turha…)
Sähkölasku: 20e (joka 2. kuukausi n. 40e)
Office 365 Personal: 7e
Suomen World Vision -kummitoiminta: 29e

Yhteensä: 2256e

Näiden lisäksi kummallakin menee x määrä rahaa ”vapaa-aikaan”ja muihin hyväntekeväisyyskohteisiin aina kuusta riippuen. Itselläni n. 300e kuussa, lähinnä lounaisiin ja kahvitteluun. Shoppailen niin harvoin, sekä itselleni että Elalle. Välillä tietty täytyy ostaa jotakin suurempaa (kodinkoneet, lomamatkat, vakuutukset jne.), mutta ne maksamme säästötililtä. Se kuinka paljon säästötilille siirtyy per kuukausi, riippuu kunkin kuukauden tuloista ja ylimääräisistä menoista. Joskus 0e, joskus monta sataa.

Alle olen listanut useamman aikaisemman rahaa koskevan postauksen, mm. säästövinkkejä ja meidän häiden hinnan.

 

Tiedätkö, paljonko teidän perheessä menee rahaa ja mihin?

 

Lue myös:

Koko kuukauden rahapäiväkirja

Kuusi asiaa, jossa pihistelen

Meidän parisuhteen raha-asiat

Opintolainan takaisin maksamisesta

Häät: mitä kaikki maksoi?

51 asiaa, jossa olemme säästäneet rahaa

11 vinkkiä: miten puolittaa ruokamenot?

Kommentit (20)
  1. Hei! Tosi mielenkiintoista lukea muiten ihmisten menoja sillä tavalla listattuna 🙂 Itse aloitin omien menojen merkkaamisen keväällä ihan exceliin koska jotenkin tuntui että niin on selkeämpi kuva niistä menoista kun saa verrata ja laitta numerot viereen. Mutta teidän perheen menot tuntuu aika pieneltä, yli 2200 euroa ja kolme henkilö. Ei paha.

    1. Joo excel on varmasti tosi hyvä! 🙂 Kiitos kommenttistasi, ihanaa kesää ja kivoja talousmerkintöjä myös jatkossa sinne! 🙂

  2. Kaksi aikuista ja vauva on kotitalous, ei perhe. Termit haltuun 🙂

    1. Täh? Kai se on perhekin? 😀 Eri asia, että olisiko kontekstiin sopinut paremmin sana kotitalous mutta kyllä me ollaan myös perhe. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *