Neljä maata päälle kahdessa viikossa

Tyhjä ajatus

Oon tainnut täällä bloginkin puolella aikaisemmin varovaisesti hiiskaista siitä, että ollaan suunniteltu tyttöjen kanssa uutta reissua. Meillä on ollut tapana lähteä täytettyämme 18 joka vuosi jonnekin maailmalle - ensin Espanjan Malaga, sitten Turkin Marmaris ja tänä vuonna tittidiiii wait for  iiiiit:

Kosovo, Albania, Montenegro ja Kroatia. Kaikkiin saman reissun aikana!

Ollaan ostettu heinäkuun loppupuolella menoliput Helsingistä Kosovon Pristinaan ja elokuun puolessa välissä paluulipun Kroatian Dubrovnikistä takaisin Helsinkiin, mutta mitään mitä tapahtuu näiden kahden lentokenttien välillä ei ole täysin lukkoon lyöty. Ehdotuksia ja kaikenlaisia vinkkejä otetaan lämpimästi vastaan - huom. jokainen ihana lukija, joka on noiden maaperillä kulkenut. Balkan on siitä(kin) syystä hienoa aluetta, sillä vierivieressä on niin monta valtiota ja niiden välillä on edullista ja helppoa matkustaa. Lähellä on mm. myös Bosnia, Kreikka ja Slovenia, joten mistä sitä tietää mihin siellä oikein eksyy. (Toivottavasti ei eksytä mihinkään kirjaimellisesti. Paitsi vähän saa kyllä. Se on osa jujua.)

Muutoksia tai ei, neljä valtiota olisi kuitenkin tarkoitus kulota läpi rinkat selässä ja suurinpiirtein tällaisissa henkeäsalpaavissa maisemissa:

 

Saranda

// For our traditional year trip with the girls we've decidet to go this year to four different countries: Kosovo, Albania, Montenegro and Kroatia. I CANT WAIT. We've only bought tickets from Helsinki to Pristina (Kosovo) and from Dubrovnik back to Helsinki (Kroatia) so anything can happen while we're there. We might choose to see different countries or stay longer in one of them. Soooooo awesome!

If you know anything about Balkan area please do tell. I would love to read comments and learn more!

 

Kommentit

Filippa (Ei varmistettu)

Kuulostaa VÄHÄN ihanalta!? Oon ollut Dubrovnikissä viime kesänä ja kroatialaiset olivat tosi vieraanvaraisia ja paikka ällistyttävän kaunis. Vuokratkaa skootterit siellä, niin me tehtiin ja tosi halvalla sai.

Ajotteko muuten kulkea autolla, junilla vai lentäen näiden maiden välillä? Onko siis "roadtrip" kyseessä? :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Oijoi ihana kuulla. Kitos vinkistäkin!

Jotain ollaan heitetty huulta autonkin vuokraamisesta mutta tohdin epäillä... :P Tiedän jonkun verran balkanilaisesta ajokulttuurista ja teiden kunnosta, eri epäilyttävistä automaksuista puhumattakaan, joten uskon että aika pitkälti busseilla ja junilla mennään. Mitä ollaan katsottu niin todella halvalla - ellei halvemmin - pötkitä niilläkin. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oikein ihanaa reissua teille :))

Saranda
Tyhjä ajatus

Jipii kiitos!

vvilma (Ei varmistettu)

montenegrossa on ainakin järkyttävän kauniin näköisiä vuoria ja iso osa kylteistä on kyrillisillä kirjaimilla kirjoitettu:-D näin mitä kuullut parilta kaverilta jotka sieltä pari kuukautta sitten palasi suomeen.

Saranda
Tyhjä ajatus

Joo ne vuoret... Aah. Taitaa olla se pääsyy miksi Montenegro valittiin. :)

norppu (Ei varmistettu)

bosniassa sarajevo ja kroatiassa plitvicen kansallispuisto. usko pois, kannattee. ljubljanakin on oikein nätti. albania kiinnostaa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Plitvicen kansallispuisto on ehdottomasti kans yksi kesän vierailukohdista :) innostuin taas googlettamaan puiston kuvia sun ehdotuksen jälkeen ja aah en kestä miten upean näköistä jossain voi olla??

Ihanaa kun oot päässyt näkemään kaikki nuo paikat. Toivottavasti kerkeät joskus Albaniaankin! :)

Hei,

olen tässä suunnittelemassa ensi kesän häämatkaani, ja silmiini osui nuo kauniit kuvat turkoosista vedestä ja valkoisista hiekkarannoista. Yritin katsoa kuvan tietoja kyllä, mutta Lily on linkannut ne ilman alkuperäislähdettä, joten voisitko valaista mistä maasta kuvat mahtavat olla? Meidän ykkösvaihtoehto matkalle on kyllä Bali, mutta budjetin näyttäessä pyöreää nollaa, pitäisi olla ehkä joku muukin vaihtari mietinnässä, joka ei olisi ihan sikakallis (esim. lennot). Häämatkan vaatimuslistalla kun on nimenomaan valkoinen hiekka & turkoosi meri. Kiitos jo etukäteen mahdollisesta avustuksestasi!

Saranda
Tyhjä ajatus

Heii, ensinnäkin onnea hirmuisesti!<3 Ihan mahtavaa kun pääsette suunnittelemaan häämatkaa, ja musta teidän kriteerit on just täydelliset eikä niitä välttämättä Balille asti tarvitse lähteä täyttämään. :)

Toiseksi kamalan noloa kun innostuksissani en tajunnut edes merkitä lähteitä... Esimerkiksi tuo 7. kuva, joka on otettu korkealta ja siinä näkyy just tuo vaalea hiekka, meri ja muutama pieni vene, se on Albaniasta, Jalesta, Adrianmeren rannalta. Muita tuollaisia paikkoja Albaniassa on mm. Durrës ja etelässä Vlore ja Saranda (josta olen saanut nimenikin, haha...)

Muut merelliset kuvat ovat Dubrovnikistä, Kroatiasta, jossa on enemmän turisteja ja vähän kalliimpaa, mutta ehkä enemmän nähtävääkin.

Maailmassa on oikeasti niin monta kaunista paikkaa, jonne pääsee paljon edullisemmin ja jossa voi viettää yhtä ihanaa häämatkaa kuin missä tahansa "turistirysässä". Onnea valintaan! :)

Kommentoi