Odensessa

Tyhjä ajatus

Odense on pieneltä tuntuva saari (ja silti Tanskan kolmanneksi isoin) kaupunki, jossa vietimme ystävien kanssa pari päivää. Odensen kuvasaldoon kurkkiessa nauratti miten sekavia kuvia olin ottanut, mutta loppujen lopuksi ne tiivistävät aika hyvin sen, mitä "kaikkea" me siellä tehtiin. Käveltiin, juotiin kahvia, makoiltiin. syötiin hyvin ja käytiin kirppareilla. Ja hei oltiinhan me jopa yksi yö ulkona, score!

Odensessa oli romanttisia taloja, tyylikkäitä ihmisiä, laaja kirpputorivalikoima, suloisia putiikkeja ja paljon vaihto-opiskelijoita, joiden kanssa tutustuttiinkin yöelämään yksi ilta. Luomuruokaa oli marketeissa Suomeen verrattuna katehdittavan paljon enemmän. Kahviloista ja ravintoloista oli muutenkin helppo saada terveellistä ruokaa, monessa paikassa jopa raakaruokaa. Lempikahviloiksi muodostui Nelle's ja Olivia le Marché, paras ravintola jossa syötiin oli The Burger.

Hauskaa Odensessa oli se, että kaikki asiat ympärillä tuntuivat viittaavan kuuluisaan kirjailijaan, H.C Anderseniin. Andersenin synnyinkaupungissa Odensessa on hänelle omistettu hotelli, kirkko, puisto, museo... Liikennevalotkin olivat hänen hahmostaan tehty, kuinka sööttiä!

Odenseen on Kööpenhaminan rautatienasemalta junalla matkaa n. 1h ja 15min, eli sinne pyörähtää pääkaupungista nopeasti. Lipusta saa tosin pulittaa n. 38e suunta. Jostain syystä lämpesin Odenselle kuitenkin aika paljon, ja voin kuvitellla että varsinkin kesällä se on todella upea paikka.

 

EN: Odense, a really cute city in Denmark.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Tanskatar
Elämää Tanskassa

Ensi kerralla kannattaa kyttäillä oransseja lippuja juniin tai ottaa bussi. Esim Köpis-Aarhus maksaa junalla n.60e suuntaan jos en valehtele paljoa, mutta bussilla pääsee 20e suuntaan. Oranssit liput tulevat myyntiin about 1-3kk ennen matkustusaikaa ja ne pitää ostaa ennen matkustamista. Sitä en muista kuinka paljon aikaisemmin ne piti ostaa. Bussi on yleisesti kaikista edullisin.

Saranda
Tyhjä ajatus

Huuh oikeesti? Kiitos vinkistä, tossahan on oikeesti kunnon hintaero! Ois pitänyt itekin tajuta kun onhan Suomessakin juna- ja bussilippujen hintojen välillä tosi iso kontrasti. Ensi kerralla sitten, thanks! :)

Tanskatar
Elämää Tanskassa

Joo niissä on isot erot :) Itse opin vain koska oma mies on tanskalainen.

mystery
Vision One

Suosittelen kanssa tanskalaista Onnibussia, www.rødbillet.dk löytyy todella halpoja busseja jotka menee ympäri tanskaa jopa 10 e Aarhus- Kööpenhamina välillä jos ostaa ajoissa :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hyvä tietää! :) Kaverini lähtee sinne ihan just, pakko vinkta siis sillekin. :) Kiitos!

Kommentoi