Onko asukuvissa mitään järkeä?

DSC_1929.JPG

En tiedä syyttääkö vallitsevaa pikamuotikulttuuria, raskauttani vai tätä vuodenaikaa, mutta olen jälleen kyllästynyt asukuviin.

Blogini ei ole koskaan ollut mikään muotipainotteinen blogi, mutta asukuvat ovat silti olleet jokaviikottainen kuvitusmuoto postauksissa. On kuukausia kun lisäilen niitä tekstiin kuin automaatiolla, mutta viime aikoina olen taas kyseenalaistanut asukuvien tarpeellisuutta.

Tarpeellisuutta siksi, että samat vaatteet toistuvat blogissani kokoajan. Mikä ei toki haittaa, sillä niinhän ne toistuvat oikeassakin elämässä. Tuntuu hyvältä ajatella, että pikamuotikuluttamisen sijaan saatan kannustaa jotakin käyttämään ja soveltamaan omia vanhoja suosikkivaatteitaan. En vain tiedä, että täyttyykö tämä tarkoitus kun harvemmin listaan minkä brändin vaatteista on kuvissa kyse tai milloin vaate on ostettu.

Voisin toki aloittaa brändien listaamisen jokaisten kuvien jälkeen, mutta jos kyseessä on jokin syvällisempi postaus, tuntuu oudolta ”keskeyttää” se sellaisella luettelolla. Olisiko se teistäkin outoa vai onko tämä vain mun oman pääni sisällä? Kun tarkemmin miettii, onhan se itsessäänkin huvittavaa kuvittaa puolet postauksista omalla naamalla, jos itse aiheet koskettavat jotakin ihan muuta…

Toisaalta, itse tykkään lukea ja nähdä muiden blogeista myös kirjoittajaa itseään, ja kiinnostukseni lopahtaa nopeasti jos kuvituksena on aina vain muita kohteita. Lisäksi olen huomannut analytiikasta, että blogini postaukset, jossa on asukuvia, ovat suosituimpia kuin ei-asukuvilla kuvitetut, joten uskon että lukijani ovat tässä asiassa mieltymykseltään samanlaisia kuin minä.

DSC_1917.JPGDSC_1932.JPG

Olen myös vähän kyllästynyt itse asukuvien ottamiseen. Tämä tuttu tunne vierailee aina silloin tällöin, ja kuten sanoin, liittyy varmasti raskauteen ja siten pukeutumisinspiraation puuttumiseen, yhdistettynä vuoden kylmimpään aikaan. Takkeja, talvikenkiä ja lämpimänä pitäviä asusteita on vain rajallinen määrä. (Ja hyvä niin. Myönnän että blogin alkuaikoina ostin useamman vaatteen vain jotta olisi jotain kuvattavaa. Järkyttävää.) Viimeisillä raskausviikoilla kun paikkoja alkaa jo kolottamaan ja ulkona on pakkasasteita kymmenen, ei kauheasti houkuttele kameran edessä säätäminen.

Nämäkin kuvat otettiin alle minuutissa Turun linnassa. Kylmä ei onneksi ollut, mutta kärsivällisyyteni ei riittänyt nököttää jonkun oikeasti merkityksellisen rakennuksen edessä vain asukuvia varten. Päällä ei (taaskaan) ollut mitään mielenkiintoista, samoja raskausajan vaatteita, joita olen pitänyt – ja ehkä jo näyttänyt – nyt jo loputtomia kertoja.

DSC_1930.JPG

Jos viitsitte, auttakaa mua ratkaisemaan tämä ”ongelma” vastaamalla seuraaviin kysymyksiin kommenttiboksin puolella:

Haittaako jos blogin asukuvissa toistuu usein samat vaatteet?

Mitä mieltä olette, että asukuvat ovat osana jotakin syvällisempää tekstiä (jossa kuvat eivät välttämättä edes liity tekstiin millään tavalla)?

Toivoisitteko aina listaa siitä mistä vaatteet on ostettu? Onko jotain muuta teitä kiinnostavaa mitä voisin sen lisäksi merkitä postaukseen ylös?

Millaisia kuvituksia toivoisitte blogipostauksiin?

Ja mitä tulee tähän vaatteiden brändilistaukseen, aloitetaan se nyt ja katsotaan mihin asti tapa kantaa. Kuvissa näkyy siskoltani lainaama takki (H&M) (vinkkinä muillekin odottajille: isomman vatsan kanssa kietaisutakit ovat oikein hyviä), äidiltä lainattu kaulahuivi (vuosia vanha, Gina Tricot), ikisuosikki nahkahansikkaani, muistaakseni kuudetta vuotta vanhat (H&M) sekä raskausfarkut, jotka ovat pelastaneet jokaisesta viikosta noin kuusi päivää (H&M).

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (23)
 1. Mä tykkään asukuvista, niistä on kiva saada inspiraatiota itsellekin. Listausta hankintapaikoista en kaipaa, kun tosiaan tarkoitus ei yleensä ole hankkia samanlaista, vaan lähinnä etsiä ideoita. Enkä kaipaa sellaisia asu sadasta eri kuvakulmasta-kuvia, vaan nimenomaan osana sitä postausta. Itsellenikin asiasisältö on aina tärkein, mutta katson kyllä myös asut. Varsinkin ns. ekologisesti pukeutuvilta bloggaajilta. Sellaisia blogeja en luekaan, joissa pääsisältö on myydä tuotteita lukijoille.

 2. Se lienee melko varma, että jos postauksia kuvittaa omilla kuvilla, niin osa lukijoista katsoo niitä asukuvina, oli se tarkoitus tai ei.

  Bloggaajan pitää vain käydä itsensä kanssa se keskustelu, että haluaako hän kertomalla vaatteista kannustaa ihmisiä hankkimaan samanlaisia vaatteita, vai onko hänen agendansa toisaalla. Jos ei halua kannustaa ihmisiä shoppailuun, ei puhu vaatteista vaan ihan muista asioista. Vaatekysymyksiin voi sitten vastata jotenkin ystävällisesti, että ihanahan se tosiaan on, mutta en millään muista mistä ostin 🙂

  (Itellä on tällä hetkellä mennyt täysin hermo siihen, miten kaikki pitää brändätä, ja miten nykyään on tosi vaikeaa löytää vaatteita, joista ei taitavakatseinen heti näkisi mitä merkkiä se on, vähintään joku pieni metallikoriste helmassa kertomassa brändistä jos ei muuta.)

  1. Ihan erinomaisen hyviä pointteja. Ja oon oikeastaan tosi yllättänyt miten moni (lähes kaikki) ovat sanoneet etteivät kaipaa sitä brändilistausta ja kysyät kyllä erikseen jos haluavat tietää alkuperän. Oon aina ajatellut olevani jotenkin laiska ja epäkohtelias kun en ole erikseen maininnut niitä. Nyt sain mielenrauhan sen tiimoilta. 🙂 Kai jaan blogin lukijoiden kanssa pitkälle samanlaiset arvot.

   Kiitos sulle tosi hyvästä kommenttistasi. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *