Outo ja onnellinen suru

Tyhjä ajatus

Hei, täällä taas. Toivottavasti teidän pääsiäinen on mennyt toistaiseksi hyvin. Mun monen päivän kuume ja sydäntärepivä suru ovat vähän hellittäneet ja olen ollut eilisestä asti vähän oma itseni taas.

Tuntuu melkein väärältä surra näin paljon ihmisen takia, jonka tiesi kuolevan pian ja jonka takia jätin kaiken ja matkustin toiselle puolelle maapalloa viettämään aikaa hänen kanssaan. Tuntuu väärältä surra kun oma isoisä eli kuitenkin näinkin kauan ja hän oli (kaikessa) tukenani koko lapsuuteni, teini-iän ja aikuisuuden alun. Se on harvinaista ja olen ollut todella onnekas. Tuntuu väärältä surra kun hänestä pidettiin maailman parasta huolta viimeiseen hetkeen asti ja hän nukkui pois rauhallisesti ja kivutta.

On tosi outoa vaan surra, ilman että taustalla on minkäänlaista vihaa, katkeruutta, jossittelua tai katumusta. Kaikki meni oikeasti tosi hyvin ja on aina mennytkin - siitä asti kun kolmevuotiaana en suostunut yöpymään missään muualla kuin isoisän luona aina siihen asti kun poikaystäväni kysyi häneltä kättä ennen kuin kosi. Vaikka hän asui toisella puolella maapalloa, näimme usein ja puhuin hänen kanssaan enemmän puhelimessa kuin kenenkään muun.

Aina voi jossitella. Sairaanakin oli hetkiä kun hän pyysi mitä ihmeellisimpiä asioita ruokakaupasta ja menin silmät pyöritellen hakemaan niitä. Oli kertoja kun kävelin kiireessä töihin ja soittaessa hänelle toivoin salaa ettei hän vastaisi ja soittaisi vasta seuraavana päivänä takaisin.

Mutta mäkin oon vain ihminen ja kyllä me sisimmissämme tunnemme, olemmeko kohdelleet jotakin riittävän hyvin. Tämänhetkinen suru on niin outo koska se on myös täynnä onnea: onnea siitä että yli 24 vuotta elämästäni mulla oli niin vahva tukipilari ja onnea siitä että sain sanottua hänelle viimeiset sanat suoraan sydämestä.

Koskaan ei tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Tämän mä tiesin jo kuukausia sitten. Mulla on todella rakas perhe, tuleva aviopuoliso ja ihanat ystävät, joiden tukena ja turvana haluan olla aina mutta jotka eivät ole täällä aina. Rakkaus ja sen ilmaiseminen on ainoa asia elämässä jolla on todella merkitystä ja tämän oivaltaminen oli isoisäni viimeinen lahja mulle.

 

Lepää rauhassa, babi.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Ihanasti kirjoitettu, tippa tuli linssiin. Muistoja ei onneksi kukaan voi ottaa pois. <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos kun kommentoit. <3 Se on totta! Mikä mieletön voimavara muistot onkaan. Mukavaa sunnuntaita. :)

Mukavaa sunnuntaita sinne myös! :)

Siri H
Still Life

Otan osaa <3 Todella kauniisti kirjoitettu!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos Siri. :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Ajattelet kauniisti ja taatusti koko sydämellä niistä, joista välität <3 Otan osaa, ja lämmin rutistushalaus sinne! <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos Vilhelmiina! Osaat aina sanoa oikeat sanat. <3

Katjuskainen (Ei varmistettu)

Otan osaa. Todella ihana isoisä sinulla ja miten kauniisti hänestä kirjoitatkaan. Ja muista, että aina saa surra. Minun vaarini kuolemasta myös mennyt vasta noin pari viikkoa, on se aina iso asia, kun joku tärkeä on poissa. Voimia!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon kommenttistasi ja otan myös osaa sinun suruusi. Voimia meille molemmille ja kuten tässäkin on kommentoitu, kukaan ei voi viedä meiltä muistot pois. <3

carlab
Carla B

<3

Susanna P
Susanna Plane

Voi, paljon voimia surutyöhön! Olipa ihana lukea, että teillä oli noin merkityksellinen suhde <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon Susanna. <3 Niin kiva adjektiivi merkityksellinen, aion ehkä jatkossa käyttää sitä sanaa isoisästäni ja meistä puhuessa. :)

Kide (Ei varmistettu) http://lusikkalaatikko.blogspot.fi

Niin kauniisti ja lämpimästi kirjoitetti rakkaasta ihmisestä. Liikutuin. Lämmin osanottoni.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon. Arvostan kommenttiasi mielettömästi. <3

ElizabethRinne

Lämmin osanotto vielä täälläkin! <3 Niin kauniisti ja koskettavasti kirjoitit!

Mira | http://fashionpoetry.eu/

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon Mira. <3

sharks
by a mile

Todella liikuttava teksti, huomaa kyllä että teillä on ollut ihan mieletön, ainutkertainen yhteys isoisäsi kanssa. <3

Muuta en osaa sanoa, kuin että otan osaa suruusi. Voimia!

Saranda
Tyhjä ajatus

Oon tosi iloinen että se välttyy tästä tekstistä. <3 Kiitos oikein paljon, oot todella kultainen!

raijairina

Voi Saranda! Lämmin osanotto suruusi! Ei ole oikeaa tai väärää tapaa surra; tärkeintä on, että osaat antaa surulle tilaa silloin, kun se tulee. Tosi kaunis teksti. Iso rutistus täältä <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos taas tosi kauniista sanoistasi. Merkitsee mulle tosi paljon. <3

Ii-na (Ei varmistettu)

Otan osaa. Niin kaunis teksti ja etenkin sen loppu, tuon kun aina muistaisi. Isoisäsi ja teidän suhteenne kuulostavat todella erityiseltä ja upealta, olette molemmat olleet onnekkaita. :) Mutta ei se tarkoita, etteikö saisi surra tai että sureminen olisi outoa. Paljon voimia ja valoa &lt;3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon. :) Näinhän se oli ja olen todella iloinen että se välttyy tekstistä. Kiitos vielä ja kivaa alkanutta viikkoa. <3

smagardi
astu harhaan

<3 <3 <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Oot <3.

marjapilami

Otan osaa - kaunis teksti liikuttavasta aiheesta.

Pääsin kuule melkein Helsingin lomalta tällä kertaa ilman itkuja pois, mutta luin tän postauksen matkalla kentälle ja aloin sitten siellä auton takapenkillä tietty pillittämään. Sen verran moniulotteisesti kolahtaa tän hetkiseen elämään <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon Marja. <3 Voi ei, olipa söpöä. :-D Selkeästi sä et pääse täältä herkistymättä pois! 

saarah
visual diary

Kaunis teksti. Otan osaa suruun <3

Kommentoi