Paholainen pukeutuu kaikkeen?

DSC_0214-001.JPG

Tänäkeväänä löysin kauan kadoksissa olleen pukeutumisinspiraationi. Raivasin vaatekaappini tyhjäksi, vein kaikki vähänkäytetyt vaatteet vastaanottokeskuksiin ja ostin tilalle lukuisia uusia vaatekappaleita. Ketjukaupoista.

Olen viime aikoina puhunut paljon siitä, kuinka meidän tulisi tarkastella kulutustottumuksiamme ja panostaa määrän sijaan laatuun. Olen valehtelematta tehnyt omien sanojeni vastaisesti jo useamman vaatekappaleen kohdalla kuluneen kuukauden aikana. Kaikki uudet ja värikkäät röyhelöpaitamallit ovat houkutelleet puoleensa, ja sen sijaan että olisin kiertänyt ensin kirppareilla tai miettinyt pidempään, onko vaatekappaleelle todella tarvetta, olen kiikuttanut sen suoraan kassalle.

Toisaalta, ehkä poikkeus vahvistaa säännön? Ehkä kestävämpää kehitystä tukeva vaatekappi tai ekologinen maailmankuva ei horju muutamasta heräteostoksesta. Ja aion itse yrittää pitää ”ketjukaupan vaatteista” myös ihan yhtä hyvää huolta kuin niistä kalleimmistakin yksilöistä. Käyttää suoja-aineita, pestä ohjeen mukaan ja korjata napit tai ommella reiät uuden vaatteen ostamisen sijaan.

Pitkä trenssitakki on Lindexin ja rakastan sitä. Rakastan materiaalia, väriä ja muotoa ja toivon, että tulen rakastamaan sitä vielä monta vuotta eteenpäin.

DSC_0235-001.JPG

DSC_0204.JPG

DSC_0181.JPG

Ulkoänöstään ja vaatetyylistään voi pitää huolta ympäristöä liikaa kuormittamattakin. Monet yritykset ovat huomanneet, että kestävä kehitys on kuuma aihe ja vaikuttaa yhä useamman kuluttajan ostopäätökseen. Se taas on taas johtanut ekologisimpien mallistojen kehittämiseen. Markkinoilla tarjonta vastaa yleensä kysyntää; jos osaamme ja viitsimme pyytää hyvää, ympäristöystävällisempää laatua, sitä tulemme myös saamaan.

Mitä ajatuksia aihe herättää teissä? Miten pinnalla oleva ekologisuus näkyy teidän vaateostoksissanne?

DSC_0238.JPG

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (26)
  1. ”Ärsyttää että kaikkeen pitää suhtautua mentaliteetilla että parempaankin pystyy.” < Niinpä! En ymmärrä miksi kaikessa pitää nähdä jotain negatiivista… Jos ihmiset auttaisivat toisiaan ja tsemppaisivat, mollaamisen sijaan, tämä maailma olisi paljon parempi paikka.

    Musta on tosi hienoa, että yrität tehdä koko ajan parempia valintoja ja muuttaa ostoskäyttäytymistä (ja paljon muutakin) ekologisempaan suuntaan! Moni ei siihen pysty eikä monia edes kiinnosta.. Yhdessä yössä ei tosiaankaan voi muuttaa koko elämää ja pienikin askel parempaan suuntaan on mielestäni todella iso juttu! Olet mahtava <3 🙂 haleja!

     

    1. Ihana Ani, sä osaat aina piristää ja sanoo oikeat sanat! Mä ajattelen ihan samalla tavalla. ”Jos ihmiset auttaisivat toisiaan ja tsemppaisivat, mollaamisen sijaan, tämä maailma olisi paljon parempi paikka.” Voitaisiinko muistaa tää about jokaisessa asiassa ja aina? ♥

  2. Mä oon samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Miten te ketkä arvostelette täällä, kuinka moni teistä muutti elämänsä yhdessä yössä? Isot asiat vaatii pieniä askelia ja joillekki ne pienetki askeleet voi olla oikeesti aika vaikeita.

    1. Aplodit tälle! Kiitos kommenttista, tosi hyvin sanottu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *