Raakamutakakku (G, V ja huitsin hyvää)

Tyhjä ajatus

Tämä ei ole ensimmäinen raakakakku, jonka olen valmistanut, mutta se on ensimmäinen jonka olen tehnyt täysin oman reseptin pohjalta. Pohdin pitkään mistä raaka-aineista tavallinen mutakakku valmistetaan ja millainen sen terveellinen, raakaversio olisi.

Tässäkin prosessissa tuli mutkia matkaan (eli kaakaotahroja ympäri keittiön kaakeleita ja veteraanitehosekoittimeni kiroamiasta), mutta tiedättehän mitä sanotaan: before every great change, there is a great chaos. Ja kaaoksesta huolimatta, tästä tuli jälleen paras raakakakku jonka olen koskaan maistanut.

Mutta kuinka? Tässä reseptini, jota saa vapaasti jakaa ja kokeilla - vielä tämän viikonlopun aikana. Helppo kuin mikä. Valmistan raakakakkuja nimenomaan siksi koska ne on paljon yksinkertaisempia kuin kermakakut sun muut, ja se, että kakkupalan voi syödä puhtaalla omatunnolla aamiaiseksi tai treenin jälkeen, on aika kiistaton plussa.

Pohja:

1dl cashew-pähkinöitä
1dl hasselpähkinöitä
n. 2dl taateleita (taisin laittaa 13kpl)
2rkl kaakaojauhetta
1dl mantelimaitoa

Täyte:

2 banaania
6rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljajauhetta
3rkl kookospalmusokeria
3rkl kookosöljyä

Ohje:
Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa sauvasekoittimella. Tehosekoitintakin voit käyttää jos a) sekoittimesi on tarpeeksi hyvä pilkkomaan esim. pähkinät b) pilkot pähkinät ja taatelit valmiiksi jo pienempiin osiin veitsellä c) haluat pohjasta hieman kiinteämään ja että maut erottuvat toisistaan selkeämmin. Itse päädyin vaihtoehtoon c, vahingossa.

Levitä pohja vuokaan, jossa on leivinpaperia. Sekoita seuraavaksi täytteen ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti.

Anna kakun jäähtyä yön yli jääkaapissa. Maista heti ensimmäiseksi aamulla ja päiväsi ei voi mennä enää pieleen.

Vinkkivitonen: kakussa oli hieman vahva banaanin maku, mikä oli osittain tarkoituskin tasapainottamaan raakakaakaonmaun. Jos kuitenkin haluat kakusta suklaisemman, voi banaanimäärästä pilkkoa pois ainakin neljäsosa.

Vinkki 2: jos haluat kakusta kosteamman, lorauta mantelimaitoa pohjaan sen valmistusvaiheessa vähän lisää, n. 0,5dl.

Kertokaahan sitten mitä tuloksia syntyi tästä reseptistä teidän keittiössä!

(Muut raakakakkuohjeet: Tiramisuraakakakku)

 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentoi