Raskaana tai ei: tee joka päivä jotain kivaa

Tyhjä ajatus

Heinäkuu on ollut ei ainoastaan blogin puolesta vuoden hiljaisin kuukausi, mutta myös muun työn, sosiaalisen elämän ja kaiken vapaa-ajan osalta. Päivät ovat koostuneet lähinnä siitä että olen herännyt 11-13 tunnin yöunilta vain viettääkseni aamupäivät oksennellen ja iltapäivät yrittäen kirjoittaa edes muutaman kappaleen tekstiä. Kun mies on tullut töistä kotiin, hän on saanut minut syömään jotain ja ulos haukkaamaan happea, ja kun olen mennyt illalla takaisin sänkyyn, olen nukkunut taas kellon ympäri.

Uupunut olo ja monikertaistuneet hormoonimäärät ovat pistäneet mielen matalalle. Olen heikko kun en jaksa. Kesä menee ohi. Sikiö ei saa ravinteita koska en pysty syömään. Koti on kaaos. Sitten olen tuntenut huonoa omaatuntoa kun niinä harvoina päivinä kun olen jaksanut tavata ihmisiä, olen vain valittanut kurjaa oloani.

Kaikesta huolimatta olen onnistunut yhdessä asiassa: tekemään joka päivä jotain kivaa. Luulen että suurin osa meistä pystyy siihen oli tilanne, vuodenaika tai päivä millainen tahansa. Yhtenä päivä se "jotain kivaa" voi olla lyhyt juoksulenkki tai uinti ulkona ja toisena vastasyntyneiden vauvojen kylpemisvideoiden katsomista YouTubesta kun ei ole energiaa muuhun. Tylsissä päivissä on yllättävän helppo löytää pieniä mukavia yksityiskohtia kuten virkistävä suihku, ystävien tsemppiviestit, puhtaat lakanat tai kaupasta haettu mehujää.

Ensi viikolla mittari tulee näyttämään 12 viikkoa (kunhan vauva pysyy menossa mukana <3) ja kovasti jännitän että katoaako raskauspahoinvointi kuin tuhka tuuleen. Ennen sitä jatketaan lepäämistä ja pienten kivojen asioiden arvostamista. Älkää ihmetelkö jos postaustahti on epäsäännöllistä tai jos puheenaiheena on vain raskaus - valitettavasti niin kauan kuin muuta elämää ei ole, ei ole mistä kirjoittaakaan.

 

 

Ps: Raskaus ja prosecco eivät liity toisiinsa, oli pakko käyttää vähän vanhempia kuvia kun viime aikoina ei ole ollut mitään kuvattavaa. :D

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Terhipauliina (Ei varmistettu)

Heippa,
Ihana seurata kun mennään samaan tahtiin näiden olojen ja tuntemusten kanssa. Täällä rv 13 menossa ja oksentaminen tosiaan loppui viikon 12 alussa! Nyt pariin viikkoon kuvotus on vain muistutellut hetkittäin siitä mikä olo oli vielä ympäri vuorokauden hetki sitten.. Ikävä kyllä minulle epänormaali alakulo jäi, mutta toivottavasti se katoaa myös viikkojen edetessä..
Olisiko sinulla vinkkejä muista blogeista tai kanavista, joista voisi löytää alkuvuodesta synnyttäviä? :)
Kaikkea hyvää odotukseesi,
Terhi

Saranda
Tyhjä ajatus

Moikka! Ihana kommentti, kiitos. :)

Vitsi miten iloinen oon sun raskaudesta ja että pahoinvointi tuntuu olevan jo takanapäin! Toivon kovasti että alakuloisuuskin häviää, tosin turhaa siitäkään on kantaa stressiä. Tällaisen hormoonimyllerryksen alla vähemmästäkin. :)

Tosi vähän on vielä alkuraskauden blogeja kun niin harva kertoo raskaudesta vielä näin ajoissa julkisesti. Mut oon ite liittynyt Facebookissa Vauva 2019 ja Helmivauvat 2019 ryhmiin. :) Niistä saa paljon vertaistukea ja tsemppiä!

Minnea
Minnean muruja

Tsemppiä <3

Tuo on mahtava motto, että pyrkii tekemään joka päivä jotain mukavaa! Alan kokeilemaan samaa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon. <3 :) Ihanaa alkanutta viikkoa sinne!

iidis
Varpain jaloin

Kannattaa antaa itselle armoa ja aikaa, odotusaika on niin valtava mullistus kehossa sekä fyysisesti että henkisesti. Kyllä olo tavalla tai toisella helpottaa ennemmin tai myöhemmin. Tuo jotain kivaa joka päivä on ihan mahtava periaate. Mua auttoi molemmilla kerroilla myös ajatusten (positiivisten ja negatiivisten) kirjoittaminen itselleni ylös ihan vaan ajatuksen virtana, niin ne ei jääneet vellomaan mielessä.

Mulla esikoista odottaessa paino vaan tippui, kun mikään ei pysynyt sisällä. Kun mietin onko vauvalla kaikki hyvin, niin mua lohdutettiin sillä, että vauva on niin vahva ”parasiitti”, että ottaa kyllä kaiken tarvitsemansa ja ruokavaliosta huolehtiminen liittyy enimmäkseen siihen, ettei vauva ottaisi tarvitsemaansa esim äidin luuston kustannuksella. Eli vaikka äiti voisi hormonien vuoksi huonosti, niin vauvalla voi olla asiat oikein hyvin <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Moi ihana! Vitsi miten hyvä idea toi ajatusten kirjoittaminen ylös. Ja just se että teit sitä toisenkin lapsen kohdalla osoittaa et siitä oli oikeasti hyötyä. Mä ehkä kokeilen tätä, kiitos paljon. :)

Ja apua mä haluan uskoa tähän niiin kovasti! Lääkäri ja terveydenhoitaja molemmat sanoivat niin ja jotenkin silti ollut vaikea uskoa. :-D Pelkään kokoajan että vauva saa jotain hermovaurioita tai jotain kun se ei saa kaikkia vitamiineja (vaikka otankin niitä purkista jos ei muuten...)

carlab
Carla B

Ihana postaus! Pidän peukkuja että pahoinvointi hellittää pian <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos. :) Oot ihana!

A.S. (Ei varmistettu)

Ihana tavoite, joka tosiaan sopii jokaiselle. Kiitos tärkeästä muistutuksesta ja inspiraatiosta! &lt;3

Onnea vielä raskaudesta sekä iloa ja voimia kivojen asioiden tekemiseen!

Saranda
Tyhjä ajatus

Miten ihana kommentti, kiitos paljon. <3 Toivottavasti sun päivässä on tänään useampi kuin yksi kiva asia. :) Oot niin kultainen että ansaitset vain kivoja päiviä!

Kommentoi