”Sä oot ärsyttävän iloinen”

DSC_0113.JPG

Olen opiskelu- ja työyhteisöissä monesti kuullut, kuinka joku on sanonut jollekin toiselle joko suoraan tai selän takana kuinka ärsyttävän iloinen tämä on. Myös minulle on kuittailtu esimerkiksi aamuisin siitä että onks mun pakko olla pirteä heti aamusta tai sitten vaihtoehtoisesti pidemmän tutustumisen jälkeen sanottu että ”aluks sä tunnuit vaan ärsyttävän iloiselta”.

Anteeksi, mutta miten toisen iloisuus voi ottaa niin paljon päähän? Jos itse saavun töihin väsyneenä ja huonotuulisena, saan vain energiaa siitä että kolleega jaksaa hymyillä ja keksiä päivästä positiivisia puolia. Toki on eri asia jos itsellään on menossa joku isompi kriisi ja toinen ei osaa olla hienotunteinen asian suhteen vaan pistää esimerkiksi nauruksi koko homman. Mutta se taas liittyy tilannetajuttomuuteen eikä ole luonnollisestikaan sama asia.

En voi ymmärtää miksi iloiset ihmiset saavat osakseen niin paljon silmienpyörittelyä ja kateutta. Positiivisuus ja sen ilmaiseminen ei ole mikään lahja, joka on noin vain sattumoisin ilmaiseksi jaeltu. Se on taito, jossa me voimme kaikki kehittyä paremmaksi. Toisen iloisuus ei ole omista iloista yhtään millään tavalla pois.

DSC_0124.JPG

DSC_0114.JPG

Iloisia ihmisiä leimataan usein myös liian kilteiksi, naiiveiksi ja ehkä vähän päämäärättömiksikin. Tuntuu, että kova kuori ja tietynlaisten tunteiden pitäminen sisällään ovat arvostettuja ominaisuuksia vallitsevassa kulttuurissa. Jos elämässä on tapahtumassa kivoja asioita tai on poikkeuksellisen iloisella tuulella, pitää se kätkeä ettei vain vaikuta liian ylimieliseltä tai sinisilmäiseltä.

Mä haastan kaikkia löytämään sisäisen ilopillerin itsestään ja näyttämään se maailmalle just niin kuin itsestään tuntuu. Tanssia kuntosalilla musiikin tahdissa sarjojen välissä, kohauttaa olkapäitä jos sataa kaatamalla, nauraa puserolle läikkyneelle kahvimaidolle… Haastan myös kaikkia arvostamaan muiden ihmisten iloisuutta ja yrittää ammentaa heiltä omia positiivisuuden voimavaroja. Olkoon toisen ilosta meillekin iloa.

DSC_0126.JPG

Ihanaa maanantaita!

 SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit (25)
  1. Hei mahtava aihe ja itselle ajankohtainen. Meillä oli juuri eilen erään kaverin kanssa keskustelu siitä että sitä on välillä hajottanut mun onnellisuus asenne, vaikka haluaisi itse saavuttaa saman. Mutta se että on iloinen, positiivinen on ihan mun oma tietoinen päätös jonka olen tehnyt. Kukaan muu ei voi ulkopuolelta parantaa mun omaa oloa ja tehdä mun päivästä tai elämästä hyvää ja ihanaa jos se en ole ensimmäiseksi ihan minä itse. Luulen että moni ajattelee että ei voi olla positiivinen koska just oma tilanne on nyt vaan tämä mikä on, mutta totuus on että jokaisella on valta tehdä omia päätöksiä jotka vaikuttaa siihen miten onnellinen voi olla. 

    1. Hienosti puit kyllä asian sanoiksi! Kuulosta siltä että sulla on asenne kohdillaan. 🙂 Toivottavasti sun kaverikin oppii näkemään asian näin.

  2. Kiitos paljon – tämä puolestaan oli todella hyvä ja piristävä kommentti. <3 Musta on aivan ihanaa että teet noin töissä - mitä se on oikeesti itteltään pois jos viitsii sanoo pari kohteliasta sanaa silloin tällöin? Ja ite tykkään ainakin aatella et on mieluummin ite se kohteliaampi osapuoli kuin se törkeämpi.

    Hienoo että teet rakstamiasi asioita. Kuten sanoit, se näkyy suoraan omassa asenteessa! Jos tekee elämässä juttuja josta tykkää on yleisfiilis positiivinen ja sitä jakaa mielellään muillekin. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *