Se, joka kehtaa

6.jpg

Olen hoksannut yhden menestymisen ainesosan: pokka.

Olen aika varma, että asia, joka yhdistää monia unelmiaan toteuttaneita ihmisiä on se, että he ovat kehdanneet tehdä tiettyjä asioita jotka ovat meidän muiden mielestä noloa.

”Emmä kehtaa kysyy tota ulos”, vs. kerää itsensä, kysyy ja jonkun ajan kuluttua joko seurustelee sen heebon kanssa tai sitten on siirtynyt eteenpäin ja löytänyt vielä paremman.

”Emmä kehtaa pyytää palkankorotusta”, vs. pomon luokse marssiminen ja on muutaman vuoden kuluttua isompaa asuntoa rikkaampi tai uskaltaa vaihtaa parempipalkkaiseen työpaikkaan ja on muutaman vuoden kuluttua isompaa asuntoa rikkaampi.

”Emmä uskalla laulaa, mä oon ihan huono”, vs. CheekSanni ja Jenni Vartiainen.

9.jpg

Kun menimme katsomaan nykyistä asuntoamme, olin säälittävä ilmaistaessani välittäjälle ja siinä samalla joukolle muille asuntonäyttöön tulleille hakijoille kuinka paljon tätä asuntoa haluan. Olin varmasti kaikkien mielestä (poikaystäväni mukaan lukien) nolo, mutta kun seuraavana aamuna puhelin soi, eipä paljon enää hävettänyt.

7.jpg

En jaksa sanoa enää yhtenkään tilaisuuteen mä en kehtaa. Jos pelissä ei ole muuta kuin oma ylpeys niin tuollainen vastaus on yksi iso tekosyy, jonka vuoksi tulemme missaamaan mahtavia asioita elämässämme. Vähemmän tekosyitä ja enemmän pokkaa, siinä salaisuus moneen unelmaan!

Takki on isoäitini vanha tekoturkistakki, jonka kehtasin laittaa päälle vaikka se näyttääkin ihan aidolta ja se päällä on riski, että tulee heitetyksi kananmunilla.

10.jpg

Shirt, pants and shoes: H&M
 

/ What is pokka in english!?

Pictures: Anna / X
 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (22)
 1. Kiva takki. Eksyin tähän blogiin, koska muistutat niin paljon erästä eksääni, mutta ei, ei sittenkään, vaikka piirteissä riittää samankaltaisuutta.

  Mun mielestä pokka on usein sitä, että osaa irtautua itsensä määrittelystä eikä ajattele, millaisia merkityksiä tuottaa ympäristölleen, vaan keskittyy siihen, mitä itse tahtoo ja toivoo. Kun samalla muistaa hyvät käytöstavat ja kohtuuden, saattaa jotain saadakin. Terve itsekäs pyrkimys yhdistettynä suhteellisuudentajuun ja muiden kunnioittamiseen vie pitkälle.

  Voin suositella esimerkiksi teatteri-improvisaation kursseja. Niillä opetetaan mokaamaan ja heittäytymään. Ei siellä selviä, jos ei opi nauramaan omalle osaamattomuudelleen ja typeryydelleen. Ainakin mulle improvisaatiosta on ollut apua myös arkeen. 

   

   

   

   

  1. Kiitos paljon! 🙂 Ja haha tuo on varmaan yksi hauskimmista toteamuksista joita olen saanut blogissa, tuo eksän muistuttaminen. 😀

   Toi pokka oli mielettömän hyvin määritelty ja kuvailtu. Se että uskaltaa tehdä asioita ottaen muut sopivalla tavalla huomioon, on oikeesti lahja ja varmasti yksi niistä asioista, jotka voivat tehdä meidät aidosti onnelliseksi.

   Mä opiskelen itse sosionomiksi ja olen suuntautunut luoviin opintoihin. Meillä alkoi pari kuukautta sitten soveltavan draaman opintojakso ja huhheijaa, allekirjoitan jokaisen sanan mitä sanoit improsta! Siinä on aika ja paikka missä itsensä voi ”nolata” täysiin kuitenkaan oikeasti mokaamatta – ja jossa on yleensä äärettömän hauskaa! 😀

 2. Suomalaisia tuntuu kyllä kalvavan se mitä-ne-naapuritkin-ajattelee -mentaliteetti. Hienoja esimerkkejä pokasta sinulla ja siitä, miten oman kehtaamattomuuden nieleminen voi auttaa toteuttamaan unelmia 🙂 Ehkä uuden vuoden mantraksi voisi ottaa ”kehtaa tai kadu”. 

  1. Kiitos. 🙂 Luulisi että yksilökeskeisissä länsimaissa nimenomaan murehdittais vähemmän muiden mielipiteistä mutta eipä valitettavasti tunnu olevan niin. Ja aika hitsin hyvän kuuloinen mantra, taidan pölliä sen sulta!! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *