Siirrätkö sinäkin levon tulevaisuuteen?

Tyhjä ajatus

Kaupallinen yhteistyö: Familon

 

Yhden uuden vuoden lupauksen unohdin mainita niitä listaavassa postauksessa: en lykkää lepoa tulevaisuuteen. Tein sitä koko edellisvuoden mutta tänä vuonna lepo tulee ensin.

Ihminen, joka ei ehdi nukkua ja palautua riittävästi arkisin tuskin ehtii tekemään sitä kunnolla viikonloppunakaan. Ainakin itse sysään helposti sitten "kaiken muun" vapaapäiviin, kun arkipäivät täyttyvät töistä, palavereista, treeneistä ja bloggaamisesta. Se "kaikki muu" viikonloppuna on sitten perhe, ystävät, ulkoilu, ruoanlaitto, muut harrastukset ja siivoaminen ja kappas, yöunet jäävät taas minimiin.

Uni ja lepo on helppo priorisoida kun...

Siihen suhtautuu vakavasti. Kun uskot, että siinä missä mikä tahansa muu iso hyvinvointiin liittyvä tekijä kuten ravinto tai liikunta, se vaikuttaa kokonaisvaltaiseen jaksamiseen ja vaikuttaa onnellisuuteemme.

Varaat siihen erikseen aikaa. Pidän aina illan viimeisen tunnin vapaana vain olemiseen. Huomioin tämän myös jos minulla on iltasuunnitelmia. Haluan myöhään kotiintullessakin ensin rentoutua tunnin ennen nukkumaanmenemistä.

Kun luot itsellesi rutiineja ja unirytmin, josta pitää kiinni. Myös viikonloppuisin.

Kun luot itsellesi viihtyisän lepotilan. Meidän sänky on "puettu" Familoniin alusta loppuun - Ultra-jättityynyihin nojaten on mukava lukea kirjaa ennen nukahtamista, pehmeät pellavalakanat tuntuvat yhtä yleelliseltä kuin samppanjalasi kaupungilla ja muhkea tuplapeite houkuttelee vihdoin sammuttamaan pöytälampun kun pääsee toisen kainaloon uinumaan.

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Linda / Revontulipalo (Ei varmistettu) http://revontulipalo.blogspot.com

Vastaus otsikon kysymykseen: KYLLÄ. Tästä postauksesta inspiroituneena taidan lisätä lepo ensin -periaatteen mun bujoon vuoden 2018 tavoitelistalle. Sitä niin helposti kuvittelee ehtivänsä nukkumaan "sit joskus", mutta todellisuushan ei ihan sillä lailla mene :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Kuulostaa oikein tosi hyvälle! :) Toivottavasti tämä (ja kaikki muutkin <3) tavoite toteutuu!

Vööra. (Ei varmistettu)

Hei Saranda! &lt;3

Mulla ois pari postaukseen liittymätöntä asiaa. Varmaa ihan fine ;D

Oon miettiny et lähtisin opiskelee sosionomiksi, haluaisikko tehä postauksen pääsykokeista ja opiskelusta? :)

Ja toinen asia: ollaan suunniteltu ystävien kans Kosovo-Albania-Montenegro reissua vuokratulla autolla. Googlettelut ei anna hirveesti positiivisia asioita tähän suunnitelmaan, ilmeisesti jtn ongelmia rajalla?! Jos vuokraa auton Kosovosta niin pääseekö sillä helposti albaniaan ja montenegrosta takaisin vai onko tää sullekin yhtä iso kysymysmerkki ku mulle? :D ja tietenkin kaipaan vinkkejä minne mennä ja mitä tehdä. :) vasta loppukeväästä ois tarkotus lähtee mut oon niin innoissaan et tutkin jo kaiken. :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei ihana. <3 Kiitos tuhannesti kommenttistasi! Lupaan vastata siihen ajatuksella huomiseen mennessä. :) Niin hyviä kysymyksiä että haluun kunnolla miettiä vastaukset!

Saranda
Tyhjä ajatus

Dodii nyt vastailen!

1. Ihanaa että oot löytänyt kiinnostavan koulutusohjelman! Voin yrittää tehdä postauksen aiheesta. :) Lyhykäisyydessä voin nyt kuitenkin kommentoida että tykkäsin sosionomiopinnoista tosi paljon ja siitä ajatuksesta, että sosionomi voi tehdä "vaikka mitä". Työllistymismahdollisuudet on laajat ja voi todella auttaa ihmisiä. Meidän pääsykokeet (Tikkurilan Laureassa) koostuivat enakkomateriaaliin pohjautuvasta kirjallisesta kokeesta + suullisesta haastattelusta + ryhmätehtävästä. Kaikki vähän jännitti mutta olen varma että sä pärjäät hyvin! <3 :)

2. Teidän reissusuunnitelmat kuulostaa ihanalle! En tiedä mitä nämä rajaongelmat olisi sillä ihmiset ajaa tuolla tosi paljon maanrajojen yli, kosovolaiset matkustaa kokoajan Montenegroon / Kroatiaan / lähiseuduille enkä ole kuullut mahdollisista vaikeuksista. Tietulleja voi toki olla, mutta käsittääkseni maksut ovat kohtuulliset. Me tosin tehtiin meidän Balkanin reppureissu busseilla, sekin on siis mahdollista, kätevää ja edullista. Vuokra-autoista en valitettavasti tiedä tai ole kokemusta. En siis yhtään tiedä miten niiden vuokraaminen onnistuu tai miten sallittua on ajaa niillä rajojen yli. Kannattaa ehkä lukea lisää näistä linkeistä:

 

http://www.rantapallo.fi/aurinkorasvaajaaloeveeraa/tag/balkan-vuokra-autolla/

http://www.rantapallo.fi/tiii/2014/02/14/ideasta-suunnitteluun/

http://rimmalaura.com/2016/03/30/automatkailu-balkanilla/

 

Toivottavasti tästä oli yhtään apua! :)

Vööra (Ei varmistettu)

Kiitti vastauksista. Päädyttiin sittenki vaan kiertää Albaniaan, joka meillä oli ykkösenä listalla ja löydettiin hyvät lennot. Kummiski vaan viikko aikaa niin pitää tehä toinen reissu nuihin toisin maihin. Niin mielenkiintoset maat ettei sinne kannata lähteä kiirehtimään. :)

Myös sun kirjavinkit mielenkiintosia. Hirvee lukumoodi iski ni kirjastoon matkalla piti tsekkaa et mitä ootkaa suositellu täällä. :)

raijairina

Niin totta! Kuulostaa niin hyvältä tää sun suuntasi. <3
Mun unentarve on aina ollut tosi suuri ja olen väsyneenä niin sekava ja hajamielinen, että priorisoin riittävät yöunet tosi korkealle. Mä ainakin koen, että nukkuminen on mun hyvinvoinnin kannalta vielä paljon tärkeämpää kuin terveellinen syöminen tai liikkuminen - ja toisaalta nää onneksi kaikki myös tukee toisiaan. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi hyvä kun osaat laittaa levon etusijalle! Ja olet ihan oikeassa, ne tukee toisiaan ja pakka kaatuu ehkä helpoiten kumoon ilman riittävää lepoa. :) Puspus! <3

korhoanna

Tärkeä, niin tärkeä aihe! Levon merkitystä ei voi liikaa korostaa. Lepoa saa tänä päivänä ihan opetella, kun tuppaa jäädä kaiken tekemisen alle. Lempeämpi suhtautuminen itseen kantaa hedelmää aina <3

Saranda
Tyhjä ajatus

You said it girl! <3 :) Ihanaa päivää sinne!

Kommentoi