Soijamakaronilaatikko (G)

DSC_0023.JPG

Yksi ilta teki mieli pitkästä aikaa makaronilaatikkoa. Perinteisestä poiketen käytin makaronien sijaan gluteenitonta fusillia (lähi-K:ssamme ei ollut gluteenittomia makaroneja) ja lihan korvasin soijarouheella. Omasta mielestäni oikein paistettu soijarouhe maistuu ihan naudan jauhelihalle, ja näin ollen laatikko meni alas poikaystävällenikin.

Resepti on alunperin täältä, alla muutamalla tvistillä. Reseptistä riittää neljälle, itse tein kaikki tuplana ja syötiin sitä sitten parikin päivää.

 

Tarvitset:

1,5 dl tummaa soijarouhetta
1,5 dl vettä
5 dl makaronia/fusillia/muuta pastaa
1 sipuli
1 porkkana
4 dl kookosmaitoa
2 kananmunaa

Lisäksi ruokaöljyä ja mausteita

 

Tee näin:

Sekoita kulhossa soijarouheet ja vesi, ja anna turvota n. 15 minuuttia. Keitä pasta ja mausta suolalla makusi mukaan. Kuumenna pannu, lisää öljy ja turvonnut soijarouhe. Lisää muutaman kuluttua pannuun sipuli ja kypsennä hetki. Lisää haluamasi mausteet, käytin itse basilikaa ja paprikaa.

Kuori ja raasta porkkana. Sekoita porkkanaraaste, makaronit ja soijarouheseos keskenään. Kaada uunivuokaan. Sekoita kookosmaito ja kananmunat tasaisesti kulhossa, ja kaada seos laatikon pinnalle. Paista n. 40 minuuttia 200 asteessa.

DSC_0022.JPG

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *