Struktuuria arkeen (sekä sen viimeaikaisia pieniä oivalluksia)

Tyhjä ajatus

Koulua on nyt vajaa kolme, yllättävän kivutonta, viikkoa takana. Tein jo alkusyksystä itseni kanssa sopimuksen, että en ole liian ankara itselleni jos motivaatio ei ole heti alkustartissa satasen lukemissa tai jos tipun aina silloin tällöin uusista aikatauluista tai luentoteemoista kärryiltä. Kumpaakin on tapahtunut ja yllättävänä käänteenä podin alkuviikosta myös flunssaa.

Nyt siirtymäaika on umpeutunut, enkä voi enää laittaa puhtaalla omatunnolla unohtumisia ja energian puutetta orientaation piikkin. (En tiedä olisinko saanut tähäänkään mennessä ottaen huomioon, että menossa on kuitenkin jo kolmas lukuvuoteni ammattikorkeakoulussa.)

Teille muillekin, jotka haluatte astetta skarpimman syksyn, pysyä aikataulussa ja toteuttaa tavoitteenne, lukekaapahan seuraavat vinkit. Olen huomannut näiden toimivan omassa arjessani hirveän hyvin.

1. Kanna kalenteria mukana ja pidä se ajan tasalla. Ota tavaksi vilkaista siihen päivittäin.

2. Edellisellä illalla on korvaamaton merkitys seuraavan päivän kulkuun. Vältä aamukriisejä pakkaamalla laukku, valitsemalla vaatteet ja vaikka vilkaisemalla siihen kalenteriin ennen nukkumaanmenoa. Nuku hyvin.

3. Säännöllinen, omannäköinen liikunta antaa energiaa omaan arkeen ja jaksamiseen. Tee siitä tapa ja huomaat että siihen käytetty ylimääränen tunti antaa lisäenergiaa päivään kaksi.

4. Herää ajoissa ja suurin piirtein aina samoihin aikoihin.

5. Yhdistä pakollisiin ja ehkä vähän kuiviin velvollisuuksiin hyppysellinen hauskuutta. Muistiinpanoja voi kirjoittaa kymmenellä eri räikeällä värillä, junamatkalla voi kuunnella noloa ysärimusaa aamuseitsemältä (TÄYSIIN, ei kukaan kuitenkaan kuule niiden näppikuulokkeiden läpi) ja imuroimisen jälkeen voi palkita itseään kaikkien lain luvalla suklaalla.

6. Aseta itsellesi välitavoitteita. Mikään ei motivoi niin paljon kuin päämäärät matkalla.

7. Rentoudu ja ota aikaa itsellesi. Tauko töistä vain inspiroi omaa työtä.

8. Tee sitä mitä rakastat tai ainakin pyri kohti sitä.

Välillä vähän kiireisen mutta silti mielettömän antoisan arjeni keskellä olen löytänyt paljon piristäviä asioita viime aikoina. Mainittakoon ainakin pyyhitettävät, värilliset kuulakärkikynät jotka ovat mullistaneet maailmaani ja kalenterini! Ihmisenä, joka vaihdan kalentereita kuin sukkia, olen huomannut että vika ei olekaan kalentereissa vaan kaikissa niissä huonolla käsialallani varustetuilla merkintäsotkuilla, joilla on tapana raivostuttaa kun menot tai suunnitelmat muuttuvatkin. Nyt kun Martta peruu illallistreffit, voin pyyhkiä hänet lauantailta pois ja kirjoittaa tilalle "Sinkkulaiva-maraton".

Olen myös...

- saanut elämääni uuden, mielettömän taitavan blogikuvaajan, Ennan! Meillä oli tosi hauskaa yhdessä kun napattiin nää kuvat viime sunnuntaina, eikä se varmasti jää meidän viimeiseksi kerraksi

- tajunnut että tehosekoitin pesee itse itsensä, kun siihen laittaa vettä, tilkan pesuainetta ja päälle pyörimään! En tiedä kuinka itsestäänselvä tieto tämä on muille ollut, mutta mun smoothie-kestejä se on helpottanut vasta viimeaikoina

- olen vihdoin oppinut käyttämään Lightroomia (amatööritasolla, mutta hei, vielä toissapäivänä en osannut edes tuoda kuvia sinne)

- olen päätynyt siihen, että silloin tällöin on ihan hyväksyttävää ellei suotavaakin nauttia pieni lasi valkoviiniä keskellä koulupäivää

Hame: H&M
Kello: ROXY
Neule: lainassa 13-vuotiaalta serkultani joka on viisi kertaa tyylikkäämpi kuin minä nyt ja ainakin kymmenen kertaa tyylikkäämpi kuin mitä olin 13-vuotiaana
Kengät: wannabe-Hillfigerit eli 10 liiran tossut Turkin basaarista

Kuvat: ENNA RAUTIAINEN

 

SARANDA

 

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

maitokahvi
Päivän ajatus

Ihana teksti ja tosi kauniit kuvat! <3 Näistä kuvista huokuu ihana opiskeluaikojen vapaus, aitous ja hyväntuulisuus - fiilis tarttuu tänne asti, kiitos siitä :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos kuule itsellesi ihan mielettömästä sunnuntaipiristyksestä kommenteinesi! ♡

Mia K.
Voi taivas

:))

Itse oivalletut asiat ovat ne jotka toimii!! 

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana Mia K, näinhän se on! Huippu loppuviikonloppua sinne! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää on vähän outo kysymys mutku oon huomannut et käytät paljon valkosta niin mitä rintsikoita yleensä pidät valkosten paitojen alla? : )

Saranda
Tyhjä ajatus

Ei ole ollenkaan outo. :) Pyrin käyttämään valkoisia ja ei-kirjailtuja, ja muutenkin kun ostan valkoisia paitoja yritän pitää huolen ettei ne ole kamalan läpinäkyvää kangasta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos : )

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei mistä tollasia kyniä saa??! :D Omasta kalenteristakaan ei saa enää selvää, ostin nyt uuden ja haluan pitää sen siistinä.

Saranda
Tyhjä ajatus

Suomalaisesta kirjakaupasta, muutama euro kappale ja värivaihtoehtojakin on aina turkoosista tummiin väreihin ja vaaleanpunaiseen. :) Merkki on Frixion. Ja jää muuten varmasti viimeiseksi kerraksi kun ostat uuden kalenterin ennen kuin se on tullut päätökseen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Jes, kiitos! Huomenna Suomalaiseen siis. :)

Kommentoi