Suunnitelma seuraavalle viidelle vuodelle

DSC_0480.JPG

Viiden vuoden päästä mä olen 30. Ajattelen että 30 on vielä tosi nuori mutta samaan aikaan luulen, että seuraavat viisi vuotta tulevat olemaan ”ratkaisevia” sen suhteen miksikä elämä muodostuu pidemmälle sen jälkeenkin. Että se, millaisia ratkaisuja teen esim. perheen lisäyksen tai uravalintojen suhteen seuraavan viiden vuoden aikana vaikuttavat vahvasti siihen missä olen 40 ja 50-vuotiaanakin.

DSC_0483.JPG

Unelmoin kahdesta lapsesta, ja toivoisin, että saisimme toisen lapsen seuraavan viiden vuoden sisällä. Vielä en tiedä millaista elämä tulee olemaan tämän ensimmäisenkään kanssa mutta haaveissani raskaudun helposti myös toisellakin kerralla ja lapsillamme on vain muutaman vuoden ikäero.

Toki kahden lapsen kanssa nykyinen asuntomme olisi jo tosi ahdas, ja siksi toivoisin että ostaisimme kolmion viiden vuoden sisällä. Mielellään jo kahden. En välttämättä haluaisi muuttaa vuokra-asuntoon tässä välissä, mutta se ei olisi mikään suuri pettymys. Seuraavan (ja mielelläni jokaisen loppuelämäni <3) asunnon on sijaittava samassa kaupunginosassa jossa nykyään asumme, ja se on mulle tärkeämpää kuin se, onko asunto oma vai vuokralla.

DSC_0492.JPG

Toivon, että ensimmäinen kirjani saisi hyvän vastaanoton ja että seuraavan puoli vuosikymmenen aikana voisin kirjoittaa toisen, ehkä kolmannenkin. Muita varsinaisia urahaaveita mulla ei ole, toki olisi ihanaa jos voisin tehdä työkseni aina sitä mitä rakastan, niin että se olisi perheen laajentamisen ja siihen asunnon säästämistä ajatellen myös taloudellisesti kannattavaa. Voin hyvin kuvitella että yhdistäisin sekä intohimoni kirjoittamiseen että sosionomiammattini, esim. 50-50 -työajalla. Luulen että se kuvio selviää jo tämän äitiyslomapätkän jälkeen.

DSC_0474.JPG

Viiden vuoden kuluttua toivon, että koko perheemme voi hyvin. Että olen edelleen umpirakastunut mieheeni, jonka olen silloin tuntenut kymmenen vuotta. Toivon, että olen onnellinen ja riittävän rohkea tekemään myös sellaisia päätöksiä jotka eivät tue tätä suunnitelmaa, jos ne tuntuvat matkan varrella oikealta.

Mitä te suunnittelette tai haaveilette seuraavaksi viideksi vuodeksi?

SARANDA

OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (16)
 1. 5 vuoden päästä oon 31 ja toivottavasti valmistunut sosionomiksi ja asun Amerikassa mieheni kanssa tai ainakin muutto sinne ois hyvin ajankohtainen. Myös perheenlisäys vois olla ajankohtaista, vaikka ajatus siitä, että kasvattaisin lapset jenkeissä suomen sijaan pelottaa! Jotenki silti tuntuu kaukaiselta ja jos yrittäis eka miettii mitä ens kesänä vaikka aika menee nopeasti ja hyvä olla pitkän tähtäimen suunnitelmia. Mut siis 31! Ikäloppu melkeen, right?! 😀

  1. Ikäloppu HÖPÖHÖPÖ! Mä en tiennytkään että teidän on tarkoitus muuttaa Jenkkeihin tulevaisuudessa, tämän takia ne kahvit olisi paikallaan. <3 Ja välillä musta tuntuu että lähitulevaisuutta on vaikeempi suunnitella (esim. just ensi kesää :-D) kun myöhempää. Heittäydyn ite paljon villimmin pitkän tähtäimen suunnitelmiin kun niiden eteen ei tarvitse ainakaan heti tehdä kauhean konkreettisia tekoja. 😀

   1. Toi on kyl totta. Haaveileminen on kivempaa entä työnteko 😀 ois kyl todellaki aika vaihtaa kuulumisia. Ajattelin eilen illalla just et laitan sulle vielä viestiä, jos onnistuis vielä ennen vauvan tuloa ja nyt heräsin flunssaisena! :/ ehkä vielä joku päivä! <3

 2. Kun olin 17, kirjoitin listan mitä pitää olla saavutettu ennen kuin olen 40. Kaikki se on nyt saavutettu ja aikaa olisi ollut siihen vielä yli 5 vuotta. Nyt on mielessä tehdä lista mitä pitää olla saavutettu ennen kuin olen 45. Uskon sellaisiin pitempiin, noin 10 vuoden tähtäimen suunnitelmiin. Nyt olen siis tyhjän päällä, tiedän tulevaisuuden suunnitelmat vain vuoden päähän, ja se huolestuttaa. Olemme puhuneet miehen kanssa että mitä tavoitteita asetamme seuraaville vuosille.

  1. Ohho, vitsi miten siistiä! Viisi vuotta ennakkoon. 🙂

   Mäkin saan kauheasti voimaa pidemmän tähtäimen suunnitelmista vaikka toki tiedän että joskus (usein?) asiat eivät menekään just niin. Mutta jos omalla aktiivisuudella saisi ne edes jotenkin sinne päin!

   Siksi samaistun tuohon huoleen kun ei voikaan suunnitella kauhean pitkälle. Toivottavasti teillä selkiytyy asiat mahdollisimman pian ja pystytte ottamaan edes pienen ilon irti tästä epätietoisemmasta ajasta. Tsemppiä! <3

   1. Kiitos 🙂 Nythän lyhyen aikavälin tavoite on olla puolimarakunnossa syksyllä. Mutta se lista jonka tein 17 vuotiaana: lukio päätökseen , 3 tai 4 lasta, yo tai amk tutkinto, mies, talo, työ mielellään johtajana ja lemmikkejä. Kaikki on toteutunut. 

    1. Oon niin iloinen sun puolesta. <3 Ja hei tsemppiä puolimaratoniin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *