Ulkona syömässä

DSC_0301.JPG

Näillä keleillä meidän terassi on ollut tiuhassa käytössä – haluaisin olla täällä aamusta iltaan, milloin ottamassa aurinkoa, milloin lukemassa romaania tai tekemässä töitä. Ennen kaikkea täällä on ihana syödä.

DSC_0327.JPG

DSC_0313.JPG

Poikaystäväni tulee matkustamaan lähiaikoina työnsä puolesta tosi paljon ja yhteiset päivät kotona ovat ja tulevat hetkeen olemaan harvinaisempaa luksusta. Halusin lauantaina valmistaa jotain simppeliä ja Ferhatin suosikkeihin kuuluvaa ruokaa (eli soijarouheet ja tofut oli unohdettava). Valmistin alkuruoaksi turkkilaista mezeä, pääruoaksi kebab-vartaita grillivihanneksilla ja jälkiruoaksi kotona tehtyä gluteenitonta mutakakkua.

DSC_0303.JPG

DSC_0310.JPG

DSC_0322.JPG

DSC_0312.JPG

Mezehän on alkuruokalajitelma, jota syödään nimenomaan mm. Turkissa, Lähi-Idässä, Kosovossa ja muualla Balkanin alueilla. Meidän meze-lautasella oli tällä kertaa viinilehtikääryleitä, hummusta, tomaattipaprikatahnaa, fetajuustoa, maustettuja oliiveja ja lämmintä leipää. Muita tyypillisiä meze-ruokia on mm. raaka jauhettu lampaanliha, täkäläisten makkara ja bulguri.

Jälkiruokana oli mutakakku, jonka reseptin katsoin täältä, tosin jätin appelsiinikuoret pois. Olen käyttänyt tätä ohjetta nyt jo pari kertaa. Kun kakku jäähtyi ja ripottelin päälle tomusokeria, laitoin lautaselle päätyneet kakkupalat vielä erikseen mikroon minuutiksi sulaamaan. Voitti ainakin pakastehyllyversion ellei monet muutkin maistamani mutikset!

DSC_0314.JPG

Toivottavasti teidänkin viikonloppuun on mahtunut hauskaa seuraa, ulkoilmaa ja hyvää sapuskaa.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit (6)
  1. Herkullisen näköistä ja tosiaan, täälläkin kiinnostaisi kebabien ohje 🙂

    1. Kiitos!:) Inspiraatio tuli tästä ohjeesta, plus korianteria!

  2. Kebab-vartaat näyttää huipuilta, saisko ohjetta? 🙂 Ihana kattaus kaikkiaan!

    1. Kiitos, ne syntyivät tämän reseptin pohjalta. 🙂 Lisäsin joukkoon vielä korianteria, liha oli naudanlihaa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *