Vaativuus, rankaisevuus ja muut haitalliset tunnelukkoni

Tyhjä ajatus

Hei ihanat! Eilen oli kuukauden ensimmäinen päivä kun en julkaissut postausta. En yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittaa sellaista. Treenit, ei-blogiin liittyvä työpäivä, kahvittelu ystävien kanssa, hääpalaveri ja illalla iso kauppareissu. Kotona meinasin nukahtaa ennen kun sain toppatakin niskasta.

Tämän kuukauden tavoite oli päivittää blogia päivittäin, mutta eilen tavoite petti. Normaalisti olisin suhtautunut siihen ankarasti ja rankaissut itseäni monella masentavalla sanalla, mutta yllättäen olenkin ollut tosi rento ja armollinen asian suhteen. Tuntuu, että olen oikeasti onnistunut lisäämään annos lempeyttä elämään.

Ajatuksesta tuli mieleen Tunne lukkosi -testi, jonka tein ensimmäisen kerran viime syksynä. Onko testi teille tuttu? Sen on tarkoitus selvittää mitkä sellaiset lapsuudessa tai nuoruudessa opitut haitalliset ajattelutavat aktivoituvat nykypäivänä ja lukitsevat meidät itsellemme haitallisiin toimintatapoihin. Se on osa Kimmo Takasen Tunne lukkosi: vapaudu tunteiden vallasta -kirjaa.

Sain ensimmäisellä testikerralla sekä vaativuudesta että rankaisevuudesta tuloksen "erittäin vahva" (tarkoittaen että nämä tunnelukot ohjaavat elämääni voimakkaasti ja laaja-alaisesti). Halusin tehdä noin puoli vuotta myöhemmin testin uudestaan, ja sain omasta mielestäni nyt edellistä kertaa miellyttävämmät tulokset. Sekä vaativuudessa enkä rankaisevuudessa ollaan tultu yksi rima alemmas, ja monet sellaiset kohdat jossa oli aikaisemmin edes jonkun asteen tunnelukko, ovat hävinneet kokonaan.

Vaativuus: vahva

Rankaisevuus: vahva

Uhrautuminen: keskivahva

Hyväksynnän haku: keskivahva

Suojattomuus: keskivahva

Epäonnistuminen: heikko

Pessimistisyys: heikko

Ulkopuolisuus: heikko

Alistuminen: heikko

Riippuvuus: ei tunnelukkoa

Emotionaalinen estyneisyys: ei tunnelukkoa

Kietoutuneisuus: ei tunnelukkoa

Vajavuus: ei tunnelukkoa

Kaltoin kohtelu: ei tunnelukkoa

Tunnevaje: ei tunnelukkoa

Riittämätön itsekontrolli: ei tunnelukkoa

Oikeutus: ei tunnelukkoa

Hylkääminen: ei tunnelukkoa

En tiedä kuinka tosissaan tällaista testiä pitäisi ottaa, etenkin kun en ole lukenut edes siihen liittyvää kirjaa. Mutta kaikenlaiset persoonallisuuskokeet kiinnostavat aina. Ja kyllähän mä tunnistan noista jokaisesta kohdasta itseni.

 

Oletteko tehneet saman testin ja millaisia tuloksia te olette saaneet?

 
 
 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentit

pieta
Ruista Ranteessa

Oon tehnyt ton testin joskus aiemmin, ja tein sen nyt tän postauksen inspiroimana uudestaan. Mun mielestä ihan hyvä vähän peilailla itseään tämmösistä, koska niistä voi tulla ilmi sellasia asioita, joita ei itsestään välttämättä tajua. Mulla oli kans tuo vaativuus siellä kärkikahinoissa, seuranaan uhrautuminen ja ulkopuolisuus. Huomasin myös jotain muutoksia aiempaan testikertaan, et ehkä tässä jotain kehitystä on tapahtunut :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiva kun oot tehnyt ja teit uudestaan. <3 Ja samoista syistä kuin mäkin tein. :) Kiva verrata vanhoja tuloksia ja reflektoida omaa toimintaa!

Sssanna (Ei varmistettu)

Oon tehnyt ton testin joskus teininä, ja sit joskus melkein pari vuotta sitten uudelleen, ja oli munkin tilanne parantunut huomattavasti ja tunnelukot vähentyneet, tosin johtuu osittain varmaan siitä että teininä kärsin jonkin sortin masennuksesta... Mut ehkä pitäis tehdä vielä nytkin uudelleen, jos vain löydän vielä ne vanhat tulokset jostain että voin verrata :D

ps. Noi silmälasit näyttää kivoilta sulla! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos ihana kommenttistasi. <3 Joo masennus on varmasti vaikuttanut tuloksiin! Kannattaa katsoa omasta sähköpostista (hakukentästä "tunnelukot") jos on sattumoisin lähettänyt tulokset omaan meiliin. :)

laulau (Ei varmistettu)

Aiheeseen liittyen olen itse(kin) painiskellut aikamoisen itsekritiikin kanssa. Kuuntelen parhaillani Irti itsekritiikistä –kirjaa, joka vaikuttaa varsin lupaavalta. Varovainen suositus sille. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Pistin korvan taakse! Tosi mielenkiintoinen aihe, kiitos vinkistä. :)

Kriselda
Kriselda

Mulla oli myös noi samat tällä kertaa! Itse valaistuin kirjan jälkeen siinä mielessä, etten halua joskus tulevaisuudessa välittää omille lapselleni omia lapsuuden tarumojani. Tai ylipäätään purkaa niitä läheisimmille.
Kirja on vähän pelottava siinä mielessä, kun se pakottaa tekemään aikamatkan niihin hetkiin, kun tunnelukot ovat syntyneet. Äärimmäisen vapauttavaa. Suosittelen!

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei joku täällä mainitsikin et sun blogissa on ollut postaus tästä kirjasta! Linkkaatko? <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei ihanat, vastaan teidän kommentteihin ajatuksella tänäiltaivänä. <3

MarikaJohannaP
Hey girl

En ole lukenut vielä tätä kirjaa enkä tehnyt testiä, mutta ovat to-do-listalla. Taisin Kriseldan blogista vähän aikaa sitten tämän kirjan bongata ja ajattelin jo silloin että tuo on kyllä luettava.
Ps. Ihanat kuvat jälleen kerran :)!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos ihana! <3 Toivottavasti pääset tekemään testin pian. :)

Kommentoi