Vaativuus, rankaisevuus ja muut haitalliset tunnelukkoni

DSC_8599.JPG

Hei ihanat! Eilen oli kuukauden ensimmäinen päivä kun en julkaissut postausta. En yksinkertaisesti ehtinyt kirjoittaa sellaista. Treenit, ei-blogiin liittyvä työpäivä, kahvittelu ystävien kanssa, hääpalaveri ja illalla iso kauppareissu. Kotona meinasin nukahtaa ennen kun sain toppatakin niskasta.

Tämän kuukauden tavoite oli päivittää blogia päivittäin, mutta eilen tavoite petti. Normaalisti olisin suhtautunut siihen ankarasti ja rankaissut itseäni monella masentavalla sanalla, mutta yllättäen olenkin ollut tosi rento ja armollinen asian suhteen. Tuntuu, että olen oikeasti onnistunut lisäämään annos lempeyttä elämään.

DSC_8618.JPG

DSC_8668.JPG

Ajatuksesta tuli mieleen Tunne lukkosi -testi, jonka tein ensimmäisen kerran viime syksynä. Onko testi teille tuttu? Sen on tarkoitus selvittää mitkä sellaiset lapsuudessa tai nuoruudessa opitut haitalliset ajattelutavat aktivoituvat nykypäivänä ja lukitsevat meidät itsellemme haitallisiin toimintatapoihin. Se on osa Kimmo Takasen Tunne lukkosi: vapaudu tunteiden vallasta -kirjaa.

Sain ensimmäisellä testikerralla sekä vaativuudesta että rankaisevuudesta tuloksen ”erittäin vahva” (tarkoittaen että nämä tunnelukot ohjaavat elämääni voimakkaasti ja laaja-alaisesti). Halusin tehdä noin puoli vuotta myöhemmin testin uudestaan, ja sain omasta mielestäni nyt edellistä kertaa miellyttävämmät tulokset. Sekä vaativuudessa enkä rankaisevuudessa ollaan tultu yksi rima alemmas, ja monet sellaiset kohdat jossa oli aikaisemmin edes jonkun asteen tunnelukko, ovat hävinneet kokonaan.

Vaativuus: vahva
Rankaisevuus: vahva
Uhrautuminen: keskivahva
Hyväksynnän haku: keskivahva
Suojattomuus: keskivahva
Epäonnistuminen: heikko
Pessimistisyys: heikko
Ulkopuolisuus: heikko
Alistuminen: heikko
Riippuvuus: ei tunnelukkoa
Emotionaalinen estyneisyys: ei tunnelukkoa
Kietoutuneisuus: ei tunnelukkoa
Vajavuus: ei tunnelukkoa
Kaltoin kohtelu: ei tunnelukkoa
Tunnevaje: ei tunnelukkoa
Riittämätön itsekontrolli: ei tunnelukkoa
Oikeutus: ei tunnelukkoa
Hylkääminen: ei tunnelukkoa

DSC_8639.JPG

En tiedä kuinka tosissaan tällaista testiä pitäisi ottaa, etenkin kun en ole lukenut edes siihen liittyvää kirjaa. Mutta kaikenlaiset persoonallisuuskokeet kiinnostavat aina. Ja kyllähän mä tunnistan noista jokaisesta kohdasta itseni.

 

Oletteko tehneet saman testin ja millaisia tuloksia te olette saaneet?

 
 
 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentit (12)
  1. En ole lukenut vielä tätä kirjaa enkä tehnyt testiä, mutta ovat to-do-listalla. Taisin Kriseldan blogista vähän aikaa sitten tämän kirjan bongata ja ajattelin jo silloin että tuo on kyllä luettava.
    Ps. Ihanat kuvat jälleen kerran :)!

    1. Kiitos ihana! <3 Toivottavasti pääset tekemään testin pian. 🙂

  2. Hei ihanat, vastaan teidän kommentteihin ajatuksella tänäiltaivänä. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *