Vaikutuksen tehnyt dokumentti: Minimalism

DSC_2903.JPG

Hyvän dokumentin merkki: se muuttaa elämääsi vähän. Erinomaisen dokumentin merkki: se muuttaa elämääsi paljon. Tällainen oli Minimalism: A Documentary About the Important Things (Netflix, 2015).

Elokuvan omassa kuvauksessa kerrotaan että dokumentissa haastatellaan ihmisiä, jotka torjuvat amerikkalaisen ihanteen eivätkä usko tavaroiden tuovan onnea vaan näyttävät, että vähemmän on enemmän. Nämä haastateltavat ovat minimalisteja, jotka ovat lopettaneet onnen etsimisen tavaroista ja omistavat mahdollisimman vähän. Nykyään he harjoittavat minimalismia kukin omalla tavallaan – asuvat esimerkiksi pienissä taloissa tai ovat omasta halustaan jopa kodittomia.

Kiinnostukseni dokumenttiin heräsi siitä kun näin vähän aikaa sitten enoni ja hänen tyttöystävänsä: he ovat dokkarista inspiroituneena reissaamassa Euroopassa yhteensä vain yhdellä pienellä laukulla ja sen lisäksi ovat lopettaneet kokonaan muovin ostamisen.

Maailmassa, jossa kulutus on vallannut markkinat ja ihmismielen, minimalisimme on tarvetta. Jokaisen kannattaa mielestäni todella tarkastella, mistä omistamista asioista kukin saa iloa. Kuten dokumentissa annettu esimerkki, jos omistaa laajan kirjakokoelman ja se tekee iloiseksi (kirjoja lainataan eteenpäin, niistä keskustellaan, niitä luetaan uudestaan jne.) pidä ihmeessä ne hyllyllä. Jos kirjat ovat pölyttyneet vuosia koskemattomina, lahjoita ne eteenpäin.

Meillä on kohtuuyksinkertainen sisustus kotona ja hyvin vähän tavaraa, mutta dokumentti inspiroikin minimalisoimaan myös elämän muissa osa-alueissa. Elämään yksinkertaisemmin ja kesittymään niihin muutamiin hyviin asioihin, haluamatta ja haalimatta kokoajan lisää.

 

Muita dokumenttisuosituksiani Netflixistä voit lukea tästä postauksesta.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentit (10)
  1. Onkohan sun enolla ja sen puolisolla blogia? Kiinnostaisi todellakin lukea heidän matkastaan! Erityisesti se, kuinka he syövät matkalla ilman muovia.

    1. Moikka! Heillä ei valitettavasti ole blogia eivätkä muutenkaan ole somessa. 🙁 Ihan mälsää! Olisi munkin mielestä tosi kiva seurata heidän elämäntapaansa. Ehkä voisin joskus tehdä jonkun juttusarjan ja haastattelun heistä ja tästä aiheesta. 🙂

  2. Mä katoin tän dokkarin viime viikolla ja tykkäsin myös kovasti! Iski heti sellanen ”haluan päästä eroon kaikesta ylimääräisestä” -fiilis ja mä pakkasinkin kaikki ”turhat ja ylimääräiset” vaatteet säkkiin ja lähetän ne rakkaaseen kotimaahani, Ukrainaan. Siellä niistä on varmasti enemmän hyötyä ja iloa kun mun kaapin pohjalla. 🙂

    1. Ihana teko Ani. :* Ihan liikutuin! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *