Vauva tulee – mitä pitää ostaa?

Kaupallinen yhteistyö: OP Vakuutus

Kerron uusille lukijoille sen, mitä vanhat jo tietävätkin: me ollaan ostettu/saatu vauvavuotta varten tosi vähän tavaraa.

Sivuvaunun ja siihen patjan. Turvaistuimen autoon. Vaippoja ja vaatteita. Alustan pesukoneen päälle hoitopöydäksi.

Hyödyllisimmiksi tavaroiksi olemme kokeneet seuraavat asiat:

– Tärisevä sitteri, joka muuntautuu myös sängyksi. Ela nukkuu parhaat, jopa seitsemän tunnin yöunensa siinä

– Auton turvaistuin

– Vaunut

– Kylpyamme, jossa on erillinen pienemmän vauvan tuki

– Vaatteet ja vaipat

– Muut pienet härpäkkeet kuten viltit ja harsot

Tämän lisäksi meillä on kantoreppu, jota emme ole käyttäneet vielä. Hoitolaukun virkaa ajaa yksi vanhoista repuistani ja vaippa tosiaan vaihdetaan pesukoneen tai sohvan päällä. Imetystyynyn voi korvata helposti tavallisella tyynyllä.

Meidän mentaliteetti on se, että odotetaan ja katsotaan mitä tarvitsee. Se on hyvä periaate, paitsi yhdessä asiassa: vakuutuksessa. Vakuutuksen hankkimisen kanssa ei kannata odottaa, sillä silloin kun tapahtuu jotain mihin sitä tarvitsee, on jo liian myöhäistä.

Meillä on lapsivakuutus OP Vakuutuksesta. Se mahdollistaa nopean avun, jos Elalle tapahtuu jotain. Oli se sitten lapsille kovin yleinen korvatulehdus tai sitten jokin (kop kop kop) vakavampi onnettomuus. Voimme huoletta asioida yksityisellä lääkäriasemalla, kun vakuutuskauden omavastuu on vain 100e. Jos sairastumisia ja lääkärikäyntejä tulee, vakuutus maksaa itsensä lyhyessä ajassa takaisin. Voimme myös konsultoida terveydenhuoltoalan ammattihenkilöä kuten sairaanhoitajaa Pohjola Terveysmestari -palvelun avulla puhelimitse tai sovelluksella jos meitä huolettaa Elan terveydessä jokin, eikä me olla täysin varmoja vaatiiko asia varsinaista käyntiä lääkärillä.

Vauvavakuutusta emme ottaneet vielä raskausaikana. En todellakaan tiedä mikä järki oli olla ottamatta vakuutusta silloin kun sen olisi saanut ilman mahdollisia rajoitusehtoja. Raskausaikana haetaan vakuutus äidin terveystietojen mukaan ja se on voimassa heti vauvan ensihetkistä lähtien. Se olisi siis vakuuttanut Elan juuri sellaisena kun hän olisi syntynyt. Vakuutus olisi ollut myös voimassa jo raskausaikana ja olisi korvannut kuluja myös silloin. Ennen syntymää otettu vakuutus jatkuu automaattisesti lapsen syntymän jälkeen. Olin raskaana vain niin pyörällä päästä kaikkien ”näitä asioita tarvitset vauvalle” netistä löytyvien listojen kanssa, että unohdin sen kaikkein tärkeimmän. Onneksi Ela syntyi terveenä, mutta jos näin ei olisi ollut, en tiedä olisinko katunut mitään maailmassa enemmän kuin vakuutuksen ottamatta jättämistä.

Jos saamme toisen lapsen, aiomme ehdottomasti ottaa jo syntyvän vauvan vakuutuksen. Se on voimassa jo ennen syntymää ja syntymästä lähtien läpi elämän. Vakuutus korvaa lääkärikäynnit, tutkimukset ja lääkkeet, huolimatta siitä, saako hoitoa yksityisellä vai julkisella sektorilla. Se korvaa myös monia sairauden paranemista tukevia terapioita, kuten fysio- tai toimintaterapiaa sekä apuvälineitä, kodin muutostöitä, kotiapukuluja jne… Toki vakuutuksen sisältöön vaikuttaa mitä turvia vakuutukseen on valinnut.

Vielä emme ole tarvinneet lapsivakuutusta, mutta sen maksaminen ei missään nimessä kaduta. Vaikka tämä postaus on kaupallinen yhteistyö, olemme ostaneet vakuutuksen itse. Parhaimmassa tapauksessa Ela pysyy terveenä koko sopimuskauden ja pahimmassa saatamme käydä muuten tuhansia euroja maksavilla lääkärikäynneillä mutta maksaa itse sopimuskauden vakuutusmaksun lisäksi edullinen omavastuu. Minusta aika hyvä diili mielenrauhalle. Ja tietysti kaikkein rakkaimman ihmisen terveydelle.

Mitkä tavarat te olette kokeneet hyödylliseksi vauvavuonna? Entä onko teillä (ollut) vauva- tai lapsivakuutusta?

Vakuutuksen myöntää OP Vakuutus Oy. 1.6.2019 alkaen OP Vakuutus Oy:n nimi on Pohjola Vakuutus Oy. Pohjola Terveysmestari -palvelun tuottaa Pohjola Terveys Oy.

Kaikki kuvat: Kriselda Mustonen

Kommentit (12)
  1. Esikoisesta otettiin rv 26 ja rv 28 olin vuodelevossa. Vakuutus ei korvannut osastopäiviä 5 vko ollenkaan eikä ennenaikaisesta syntymästä mitään eikä ole ollut muitakaan ongelmia joten nyt irtisanottiin vakuutus koska sieltä emme ole koskaan mitään korvausta saaneet. Toinen syntyi myös ennenaikaisesti emmekä kerenneet vakuutusta ottaa, voi toki olla ettei sitä olisi edes myönnetty.

  2. Tällä hetkellä selvittelen eri vauvavakuutusten korvaavuuksia, omavastuita ja hintoja. Meillä vanhemmilla ei kummallakaan ole terveysvakuutusta (tapaturma toki on), mutta tulevalle lapselle vakuutus ajateltiin hankkia. Jos näyttää ettei vakuutukselle ole tarvetta parin ensimmäisen vuoden aikana, niin mahdollisesti lopetamme sen sitten ja siirrymme kokonaan julkiselle puolelle.

    Uskon kuitenkin vakuutuksen tuovan ainakin henkistä turvaa vauvan ensimmäisiin hetkiin ja vuosiin, kun avun tarvekin saattaa olla erilaista kuin jo taaperon kanssa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *