Vegaani brunssi + vegaaniset ja gluteenittomien banaanilettujen resepti

Tyhjä ajatus

Olen viettänyt viime aikoina yhä useamman päivän viikosta vegaanina. Ferhat on kokkaillut kotona uskomattoman herkullista kasvisruokaa, ja onneksi minulla on myös reippaasti hihhulikavereita, joiden kanssa voi valmistaa vegaanista brunssia kotona. Vaikka jokainen tekee itse omat päätökset ja elää kuten haluaa elää, tsemppaava ympäristö joka ajattelee (tai tässä tapauksessa syö) samalla tavalla kuin sinä, helpottaa arkea todella paljon.

Pöydässä oli tarjolla mm. alkoholitonta skumppaa, vihersmoothieta, falafeleja, erilaisia tahnoja ja dippejä, tuoretta patonkia, vihanneksia ja kvinoaa. Valmistin jälkkäriksi meille myös munattomat banskuletut päästäheitetyllä reseptillä. Niistä tuli pienen alkurimpuilun jälkeen ihan hyviä!

 

RESEPTI (Annos neljälle hengelle, n. 8 pientä lettua):
  • 2dl maissijauhoa
  • 2dl tattarijauhoa
  • 4 banaania
  • 1rkl leivinjauhetta
  • 2dl kookosmaitoa
  • kookosöljyä paistamiseen

Varmista, että kookosmaito on sulaa nestettä. Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä/monitoimikoneessa. Paista letut keskilämmöllä kookosöljyssä.

Me söimme näitä maidottoman jäätelön, tuoreiden marjojen ja saksanpähkinärouheen kanssa, mutta sopii hyvin myös suolaisen kanssa (esim. hummus tai oliivit). Lapsena meidän piti syödä aina ensin yksin lettu "suolaisena" ennen kuin saimme syödä siitä makean kanssa. Tapa on jotenkin nyt aikuisenakin pinttynyt päähän... :)

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /
SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

Kommentoi