Vegaaninen kukkakaalimuusi & vinkkejä meze-illalliseen

Tyhjä ajatus

Suosin illalliskutsuilla helppoa sormiruokaa, jota tunnetaan esim. espanjalaisittain tapaksiksi ja Lähi-idässä mezenä. Tyypillisimpiä meze-ruokia on viinilehtikääryleet, tabouleh-salaatti, tsatsiki ja oliivit sekä erilaiset tahnat kuten hummus ja munakoisotahna. Itse tykkään käytännössä tarjota ihan mitä vain kaapista löytyy, ja näissä kuvissa esiintyykin perinteisten viinilehtikääryleiden ja hummuksen lisäksi falafelia, oliiviöljyssä paistettuja padron-paprikoita ja kukkakaalimuusia.

Vegaanisen kukkakaalimuusin resepti

Tarvitset

1 iso kukkakaali

0,75dl kaurakermaa

1tl oliiviöljyä

0,5tl suolaa

kourallinen kevät- tai ruohosipulia

Tee näin

Pilko kukkakaali ja keitä se suolatussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta kukkakaalit kaurakerman ja oliiviöljyn kanssa. Lisää suola ja sipulit joukkoon (kuvissa sipuliton muusi, lisäsin ne vasta kuvien ottamisen jälkeen).

Meze on yleensä alkupaloina tarjoiltu ruokalaji, mutta kun niitä on riittävästi, menee se pääruoaksikin. Mezet-ruoat ovat helppoja, koska jokainen voi annostella lautaselle juuri sen verran kuin haluaa, juuri niitä ruokalajeja mistä pitää eniten. Ravintolassa tilatessa mezet ovat sosiaalista syömistä parhaimmillaan, kun pöytäseurue voi tilata lukusia erilaisia ruokalajeja jaettavaksi.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentoi