Vegaaninen mutakakku & budjettiystävällinen ystävänpäivä

vegaaninen mutakakku

Kyselin eilen Instagramissa, haluatteko että jaan viikon aikana kaksi kertaa leipomani mutakakun reseptin ja 94% prosenttia vastasi myöntävästi. Ensi viikollahan on ystävänpäivä, ja kakun voi helposti leipoa esimerkiksi omalle kumppanille, ystävälle tai työpaikalle vietäväksi.

Multa menee ystävänpäivä tänä vuonna hieman ”ohi” kun lähdemme edeltävänä päivänä matkalle, ja pitkien lentojen ja aikaeron takia 14.2. jää yksinnertaisesti itseltäni välistä. Ystävänpäivä on yksi lempipäivistäni vuodessa, vaikka sen kaupallisuus onkin viime vuosina ärsyttänyt. Ystävänpäivä on ihana viettää läheisten kanssa, sen kummempia stressaamatta tai rahaa tuhlaamatta. Jos olisin tänävuonna Suomessa/muualla kuin lentokoneessa, tekisin jonkun seuraavista budjettiystävällisistä asioista:

– lähettäisin korttien sijaan ajatuksella mietityn WhatsApp-viestin kaikista rakkaimmilleni

– kävisin ystävien kanssa saunassa

– tekisin kotona lempiruokaani ja kutsuisin kavereita kylään syömään

– katsoisin yli-imeliä ystävänpäiväelokuvia

– sammuttaisin kaikki valot ja laittaisin kynttilöitä palaamaan

– valmistaisin ja veisin poikaystävälleni aamiaisen sänkyyn

– kokoaisin poikaystävälle tai ystävälle listan biiseistä, jotka mielestäni kuvaavat häntä tai meitä

– kiinnittäisin söpöjä post it -lappuja kotiin ja julkisille paikoille

– menisin tunnelmalliselle kävelylle auringonlaskun aikaan

vegaaninen mutakakku

No mutta, itse mutakakkuun! Olen alunperin saanut inspiraatiota MeNaiset -lehden reseptiarikkelista, mutta olen ottanut vapaudeksi muuttaa muutaman yksityiskohdan. Reseptistä riittää n. 7 isoon palaan.

 

Tarvitset

2dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl vaniljauhetta
ripaus suolaa
1dl rypsiöljyä
2dl kauramaitoa
100g vegaanista leivontasuklaata
2rkl omenasosetta

Koristeluun:
tomusokeria
vadelmia

 

Tee näin

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää öljy ja kauramaito. Lisää sulanut suklaa ja omenasose ja sekoita vielä kerran kaikki ainekset hyvin. Öljyä vuoka, ja paista kakku 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Ripottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja koristele vadelmilla.

Nauti yksin tai yhdessä. <3

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (4)
  1. Tätä on kyllä pakko testata, vaikuttaa niiiiin hyvältä!

    1. Jesjes, musiikkia korvilleni! <3 Oli myös helppo valmistaa. 🙂

  2. Resepti menee testiin jo tällä viikolla :)! Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä.

    1. Loistavaa! <3 Toivottavasti myös maistuu sille. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *