Vegaaniset mokkapalat

DSC_6224.JPG

Vegaanisessa ruokavaliossa yksi parhaista puolista on koittaa selvittää itse, miten perinteisestä herkusta saisi maidottoman ja munattoman. Ennen vegaaniksi ryhtymistä en leiponut (tai laittanut oikein ruokaakaan) juuri koskaan. Veganismi herätti sisäisen kokkini ja kokeilijani, ja sitemmin keittiössämme on syntynyt mm. porkkanakakku, banaanimustikkamuffinit ja browniet. Kaikki tietysti vegaanisena ja suurin osa myös gluteenittomana.

Mokkapalat ovat suomalaisten suosikkileivos, ja siksi ihmettelen, miksen ole jakanut tänne vegaanisen mokkapalareseptini aikaisemmin. Nämä mokkapalat syntyvät helposti ja maistuvat ihan oikeasti paremmalta kuin ”tavalliset”. Mikäli tykkäät kosteimmista mokkapaloista, lisää kauramaidon määrää seokseen (maltillisesti!).

DSC_6236.JPG

TARVITSET

Pohjaan
3dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
0,75dl tummaa kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
n. 60g margariinia
1,5dl keitettyä kahvia
0,5dl kauramaitoa
ripaus suolaa

Kuorrutukseen
0,75dl keitettyä kahvia
n. 60g margariinia
2tl vaniljasokeria tai 1tl vaniljajauhetta
2rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 4dl tomusokeria

Koristeluun
Vegaanisia strösseleitä (itse käytin Sprinkles-merkkisiä, joita ostin Punnitse & Säästä)

 

Tee näin

Mittaa kuivat aineet kulhossa. Sulata margariini ja sekoita se keitetyn, kuuman kahvin kanssa. Sekoita kuivat aineet ja nesteet keskenään, lisää kauramaito ja suola ja sekoita lisää. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai pellille ja paista 170 asteessa n. 20-22 minuuttia.

Kuorruteen valmistat sulattamalla margariini ja kuuma kahvi keskenään. Lisää vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Kaada lopulta tomusokeri seokseen, kuitenkin hiljalleen niin, että seos sekoittuu tasaisesti. Levitä seos juuri uunista tulleen pohjan päälle ja ripottele lopuksi vielä strösselit.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (2)
  1. Meille on tulossa vieraita, ja tein äsken meille näitä huomiseksi. En malttanut olla maistamatta jo nyt, ja on ihan tooosi hyviä! Kuorrutettakin tuli just sopivasti. 🙂 Kiitti hurjasti tästä ohjeesta, linkkasin sen jo siskollenikin! <3

    1. Miten ihana, oikeesti tosi ihana kuulla! <3 Se että toinen kokeilee omia reseptejä tuntuu tosi isolta kohteliaisuudelta. 🙂 Toivottavasti teil on vieraiden kanssa kivaa ja heillekin maistuu sun luomus!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *