Vegaaniset porkkanamuffinit

Tyhjä ajatus

Muutama päivä viikonloppuun. Onko vieraita tulossa kylään tai koittaako herkkupäivä? Nämä helpot porkkanamuffinit olivat menestys kun tarjoilin niitä viime viikonloppuna perheelleni hyvien uutisten kera. Muffinit mukautuvat helposti myös gluteenittomiksi kun vehnäjauhon korvaa gluteenittomalla jauheseoksella.

Jos tykkäät porkkanasta ja kanelista kakkumuodossa, tsekkaa viime syksynä julkaisemani porkkanakakun resepti.

n. 10 keskikokoiseen muffiniin

 

TARVITSET

2,5dl vehnäjauhoja

1tl ruokasoodaa

0,5tl leivinjauhetta

0,5tl kanelia

1,5dl soijajogurttia

0,5dl ruokaöljyä

1,5dl sokeria

1tl vaniljaa

2 keskikokoista porkkanaa raastettuna

0,75dl pähkinä- tai mantelirouhetta

 

Kuorutteeseen:

n. 50g vegaanista kasvirasvaa

n. 70g maustamatonta soija- tai kauratuorejuustoa

4dl tomusokeria

1tl vaniljaa

 

TEE NÄIN

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita yhdessä astiassa kaikki kuivat aineet (jauho, sooda, leivinjauhe ja kaneli) ja toiseen soijajogurtti, öljy, sokeri ja vanilja. Sekoita molempien astioiden sisältö keskenään huolellisesti ja lisää lopuksi vielä porkkanaraaste ja pähkinärouhe.

Kaada seos muffinnivuokiin 2/3 täyteen. Paista muffinit n. 20 minuuttia 175-asteisessa uunissa sillä välin kun valmistat kuorutteen. Vatkaa kasvirasva ja tuorejuusto lisäten tomusokeria tasaisesti joukkoon. Lisää kuohkeeseen lopputulokseen vielä vanilja ja sekoita hyvin.

Kaada kuorrute muffineihin kun muffinit ovat jäähtyneet, ja koristele pähkinärouheella.

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Soijajogurtin määräkin pitäisi varmaan olla desilitroina vai? :) ajattelin kokeilla!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja pähkinärouheen? :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Siis apua joo todellakin! Kiitos tuhannesti kun huomasit, korjasin sen tekstiin. :) Toivottavasti maistuu ja kiitos vielä tarkkaavaisuudesta. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Noniiiin, eli.... kokeilin heti tänään ja tosi kivoja tuli! Kokeilin kaurajogurtilla ja hyvin toimi sekin. Hauska rouhea suutuntuma ja maistui kaverillekin kuulemma. Kiitos hyvästä ideasta! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Niin ihana kuulla, tällaiset palautteet on parhaita ikinä. <3 Kokeilen sitten itekin ensi kerralla kaurajogurtilla. :) Kiitos ideasta ja mahtavaa viikon jatkoa sinne!

Boheemisti

En ookkaan koskaan tullut ajatelleeksi että porkkanakakun voi leipoa myös muffineiksi, mahtava idea! 

Saranda
Tyhjä ajatus

Joo vähän vaihtelevuutta. :) Toimi hyvin!

iidis
Varpain jaloin

Nää vaikuttaa ihanilta! 

Mun aivot jo raksuttaa soveltavia muutoksia siihen, miten teen näitä ilman valkoista sokeria :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ooh kerro sit mullekin! <3 Terveellisiksi näitä ei ainakaan voi sanoa, mun sydämeen vähän sattui kun kaadoin tota 4dl tomusokeria kuorrutteeseen... :D

iidis
Varpain jaloin

Kerron varmasti sitten kun löydän toimivan kombon :)

Kommentoi