Viimeiset 16 kuukautta ja 7 päivää

Mä näen uuden alun joka uusi vuosi, jokaisena syntymäpäivänä, jokaisen kuun alussa (etenkin jos kuun eka päivä sattuu olemaan maanantai) ja tietysti joka maanantai.

Tiistai-iltapäivänä teimme sitä mitä teemme Elan kanssa aina kolmasosan päivästämme, eli makoilimme lattialla ja lauloimme Jason Mrazia. Ja sitten yhtäkkiä tunsin sen vahvana. 16 kuukauden ja 7 päivän ajanjakso on päättynyt, aivan tavallisena tiistai-iltapäivänä.

Aloitin tietysti tapani mukaan uuden alun tammikuussa 2018. Työtilanteeni oli juuri muuttunut radikaalisti. Haaveilin omasta kirjasta ja siitä, että blogi olisi päätyöni. Edessä odottivat omat häät, toivottavasti perheenlisäys ja jäähyväismatka ukkini luokse Australiaan. Niin moni asia ahdisti.

Aloin kirjoittamaan kirjaa ja tavoitteellisemmin blogia. Suutelin ukkiani poskelle hänen kuolinvuoteellaan. Menin naimisiin. Tulin raskaaksi. Allekirjoitin kustannusopimuksen. Synnytin maailmaan kauneimman ihmeen. Julkaisin kirjan.

Jännitti, stressasi, suretti mutta ei enää ahdistanut.

Tiistaina Spotifystä soi Jason Mrazin No plans. Ja tosiaan tajusin, ettei mulla ole enää mitään suunnitelmia. Ei toistaiseksi mitään seuraavaa tavoitetta, ei edes varsinaista unelmaa.

I’ve got no plans for us tonight, so baby, hold me tight, I’ve got no plans, except for loving you.

Mun tämän hetkinen unelma on vain nauttia elämästä, nauttia omasta tyttärestä, nauttia omista saavutuksista. Ilman tavoitteita. Tämä vaihe voi kestää viikon, seuraavat 16 kuukautta tai vuosia. Ottakoon aikansa.

I could stay right here all evening
Just listening to you breathing
And taking in the view

 

Kuva: Kriselda Mustonen (editointi minä)

Kommentit (6)
 1. Aikamoinen ja tapahtumarikas ajanjakso <3 Tuossa kohtaa no plans on varmasti juuri oikea tila. On niin tärkeä pystyä elämään hetkessä, olla onnellinen ja rakastaa. Lisää suunnitelmia ja unelmia tulee taas kyllä ajallaan.

  1. Tosi hyvin sanottu! Ja tässä on tosiaan tosi hyvä olla. 🙂

 2. Ani / Naked Truth
  10.5.2019, 13:43

  Ihana, ihana teksti ja oivallus. <3

  Miksiköhän on niin vaikeaa vain nauttia tästä hetkestä ja tästä tilanteesta, ilman sen kummempia tulevaisuuden suunnitelmia? Niin usein ajattelen (kuten varmasti moni muukin), että olen onnellinen sitten kun oon saavuttanut asian X… Ja sitten kun se asia on saavutettu, löytyy heti seuraava.

  Ihanaa, että susta tuntuu juuri nyt tolta. Olet saavuttanut niin paljon ihania asioita ja on aivan mahtavaa, että tiedostat sen ja nautit siitä. Oon niin äärettömän ylpeä susta. <3

  1. Kiitos muru. <3 Oot ihana. Pystyn kuitenkin tosi hyvin samaistumaan tohon ”sitten kun” -ajatusmaailmaankin. Enkä todellakaan oo itekään onnistunut ravistelemaan sitä kokonaan pois…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *