Voiko kiireinen ihminen olla onnellinen?

IMG_8179.JPG

Olen miettinyt viime aikoina paljon vapaa-aikaa ja sen vastapainoksi kiirettä ja suorituskeskeisyyttä. Sosiaalisessa mediassa ihmiset ylistävät omaa onneaan kun he ovat reissussa tai kotona viettämässä kiireetöntä aamua. Harvemmin hehkutetaan hyvää oloa silloin kun on juossut aamusta iltaan palavereissa tai kalenteri on seuraavalle kolmelle viikolle ahtaalle buukattu. Aikakausilehdet täyttyvät artikkeleista, jossa neuvotaan miten saada lisää vapaa-aikaa päivään, ei miten menettää sitä.

IMG_8169.JPG

IMG_8182.JPG

Samaan aikaan tiedostamme tai ainakin ajattelemme, että panostamalla, tekemällä ja antamalla enemmän, voimme saavuttaa asioita, jotka tekevät meidät onnelliseksi. Ylennys töissä pitkän uurastuksen jälkeen, uuden kämpän remontointi, uusi ennätys maratonissa… Monet pelkäävät myös paikoilleen jumittumista, ja haalivat kiirettä mielellään myös vapaa-ajalle.

En usko että onnen salaisuus on runsaassa vapaa-ajassa ja vielä vähemmän uskon, että onnen vastakohta on kiire. Itse tiedän, että satunnaisia kausia lukuun ottamatta voin parhaiten kun minulla on useampi rauta tulessa ja päivä täynnä aktiiviteetteja. Myös vapaa-ajan laadulla on niin paljon enemmän merkitystä kuin sen määrällä.

Minulla on lähipiirissä paljon kiireisiä ihmisiä, jotka tekevät aamusta iltaan työtä jota rakastavat ja nauttivat siitä täysillä. Samoin monet ruuhkavuotta elävät tuttuni – vaikka kodin ja lasten kanssa olisikin kädet täynnä, he vaikuttavat onnellisimmilta kuin koskaan ennen.

IMG_8147.JPG

Mitä mieltä te olette, voiko kiireinen ihminen olla onnellinen?

 

Kuvat: Mariya Sadovnychenko / Purple puff

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

 

Kommentit (14)
 1. Sanoisin. että kiireinen ihminen voi olla onnellinen, jos itse on valinnut sen kiireisyyden. Kun kyse on sisäisestä tarpeesta tai halusta syntyneestä täydestä kalenterista, ja kyseessä on valinta eikä pakko. Itse en voi sietää ulkoapäin tulevaa pakkoa tai kiirettä, vaikka toisaalta pidän siitä, että on paljon tekemistä ja projekteja – mutta tosiaan vain silloin, kun olen niin itse valinnut.

  Luulen, että aika moni kiirettömyyttä haikaileva ihminen on nimenomaan ulkoatulevien paineiden alla, jolloin se kiire on tuntuu hallitsemattomalta taakalta. Kaikesta huolimatta on todella vaikeaa olla välittämättä ulkoa tulevista viesteistä ja vaatimuksista tai olla alistumatta niiden armoille, vaikka kuinka tietäisi, että itseään ei pidä mitata ulkoisen mittapuun mukaan. 

  1. Hei tosi hyvin sanottu! En oo miettinytkään asiaa ennen tuolta kantilta ja nyt tuntuu tosi hölmöltä. Koska nyt mietin et tietenkin se on noin.

   Hyvä kun avasit mun silmät 😀 Yritän pitää tään asian mielessä seuraavan kerran kun pohdiskelen asiaa ja omaa tekemistä/kiireisyyttä.

 2. Onnihan on meissä sisällä, olimmepa sitten juoksemassa kokouksiin, taikka sohvalla jalat pöydällä 😀 Joten, ollaan reilusti onnellisia kaikkialla ♡

  1. IHANASTI sanottu! Haluan ton lauseen printtinä jonnekin missä näen sen aina 😀 Iloista päivää sinne. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *