Voiko raskausarpia ehkäistä?

DSC_9507.JPG

Ilmeisesti suurin osa, tämän artikkelin mukaan peräti 90% odottajista saa raskauden aikana raskausarpia. Hormonaalisten muutosten ja ihon venymisen takia niitä esiintyy eniten kehon rasvaisimmissa kohdissa eli vatsassa, rinnoissa, pakaroissa ja reisissä.

Vaikka raskausarvet tuntuvat itselleni ajatuksen tasolla vielä harmittomalta oireelta, olen googletellut, voiko niiden ilmestymistä ehkäistä. Lähes kaikki lähteet kertovat, että niitä on vaikea välttää, mutta että ihon rasvaamisella, tasapainoisella ruokavaliolla ja veden juomisella voi vähän vaikuttaa asiaan. Muuten raskausarvista päättää painon nousu ja ihotyyppi eli ihon luonnollinen venyvyys.

DSC_9472.JPG

Hehkutin jo viime lauantaina Weledan Skin foodia, mutta tänään haluan omistaa pienen hetken lempikosmetiikkamerkkini Weledan raskausajan tuotteille. Toistaiseksi olen kokeillut E-vitamiinirikasta Stretch Mark Massage Oilia, jonka ensisijainen tarkoitus on ehkäistä raskausarpia, mutta myös pehmentää ihoa. Hieron öljyä päivittäin vatsan lisäksi myös rintoihin ja pakaroihin. Öljyllä on ihana rauhoittava vaikutus suihkun jälkeen, ja ehkä sillä on oikeasti myös tekemistä raskasuarpien ehkäimisen kanssa; toistaiseksi mulla on arpia nimittäin vielä tasan 0. Ei rasvaamisesta siis ainakaan haittaa ole ollut.

DSC_9461.JPG

DSC_9464.JPG

Stretch Mark Massage Oilia on tarkoitus käyttää myös synnytyksen jälkeen, ja silloin aion laajentaa tuotevalikoimaa myös rinnoille ja siten imetyksen edistämiseen tarkoitettuun Nursing Oiliin. Muita suosikkituoteita Weledalta on tällä hetkellä kuvissa näkyvät ihana mantelintuoksuinen suihkuvoide ja saman sarjan kasvorasva. Kaikki Weledan tuotteet ovat luonnonmukaisesti valmistettu.

 

 

Tuotteet saatu Sugar Helsingiltä / Weledalta

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (12)
  1. Mä otin teininä jonkin verran painoa nopealla aikavälillä (koko ajan olin ns. hoikka) ja sain raskausarvet rintoihin ja pakaroihin. Olin siis IHAN varma, että raskaana ollessa iho ei kestä. Käytin säännöllisen epäsäännöllisesti BioOilia, vauva syntyi täysisikaisena enkä saanut yhtään arpea mihinkään. Että on se kyllä vaikea ennustaa. 😀

  2. Omasta kokemuksesta sanoisin että kyllä ja ei. Mulla on siis arpiherkkä kudos ja paljon raskausarpia ihan jo teini-iän kasvupyrähdyksestä.

    Ekassa raskaudessa rasvasin Ceridalilla kaveripiirin hyvien kokemusten perusteella ja en saanut juurikaan arpia vaikka maha oli aika iso. Noh, tokalla kerralla kaikesta rasvaamisesta huolimatta tuli aika paljon, vatsa oli joten kovin eteenpäin suuntautunut ja navan ympäristöön tuli arpia.

    Joten kokonaisuudessaan vähän fifty-sixty siis 😀 Riippuu ilmeisesti monesta asiasta, enemmän kuin pelkkä kosteutus tai geenit.

    1. Tosi mielenkiintoista että samalle henkilöllekin voi tulla tai olla tulematta arpia eri raskaudessa. 🙂 Fifty-sixty todellakin. 😀 Tää oli hyvin sanottu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *