Voimavarojen jakaminen tasaisemmin

Tyhjä ajatus

En tiedä onko se välttynyt teille lukijoille jo, mutta mulla on tapana elää aktiivista alkuviikkoa mutta lamaantua sohvalle loppuviikoksi. Ensimmäisinä viikonpäivinä voin paukuttaa pari postausta päivään, kun taas loppuviikosta en saa aikaiseksi julkaista edes niitä valmiiksi kirjoitettujakaan kirjoituksia. Maanantai tuntuu tylsältä, jos en tee töissä täyttä päivää, käy ennen työpäivää salilla ja näe vähintään pari kaveria vielä työpäivän jälkeen.

Yksi tärkeimmistä tehtävistämme oman hyvinvoinnimme kannalta on yrittää tunnistaa omat voivavaramme. Monet jaksavat hämmästellä sitä, mitä kaikkea ehdinkään yhden päivän aikana tekemään kun taas esimerkiksi ison perheen vanhemmat saattavat suhtautua huumorilla meidän lapsettomien "kiireisiin". Pienet arkiset haasteet ovat kaikille ihmiselle hyväksi, mutta se, mikä on "pientä" ja "arkista" on yksilöllistä. Jos keräämme liikaa haasteita tai tekemistä, stressaannumme, ahdistumme ja käymme ylikierroksilla.

Mun tavoitteena on löytää rytmi ja elämäntapa, jossa en kuluta kaikkia voimavaroja jo alkuviikosta. Käynnistää viikko pehmeästi niin, että viikonloppunakin virtaa energiaa. Viikoni ovat alkaneet jo vuosia aina aamujumpalla, mutta muuten maanantai voisi olla tästä lähtien se astetta iisimpi päivä. Saan itse vaikuttaa työvuoroihini, joten voisin tehdä maanantaisin vähän lyhyemmän työpäivän ja pitää illat poikkeuksia lukuun ottamatta "sosiaaliselta elämältä" vapaina.

Sellainen maanantaina tänään on ollutkin. Treenit, rento työpäivä ja töistä kotiin valmiiseen päivällispöytään, johon poikaystävä oli loihtinut ihan mun lemppariruokaa. Parasta.

 

Kuvat: Enna Rautiainen

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /
SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit

jennajohannasi
Pirtti

Kokkaava puoliso on jotain niin mahtavaa! <3 Muakin odotti viikonloppuna töiden jälkeen lempiruoka; kermainen lohikeitto :)

Rentoa viikkoa sinne!

Saranda
Tyhjä ajatus

Oi nam kuulostaa ihanalta. (Ruoka ja puoliso! :D)

Minnea
Minnean muruja

Hyvä, että olet itse tajunnut, että jotain voi muuttaa oman jaksamisen lisäämiseksi! Monesti sitä vain painaa sata lasissa, ja ihmettelee, kun voimat loppuu. Itsekin pitäis varmasti miettiä, miten järjestellä asioita siten, että olisi koko viikon energinen :) Ja vaihtelu virkistää!

Mukavaa viikkoa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Joo just näin, suosittelen lämpimästi. :) (Sulle ja itselleni jatkossakin, haha.)

Voi kiitos samoin! <3

Kommentoi