Vuosi pakettiin: 12 lukemaani kirjaa

Tyhjä ajatus

Muutama viikko enää tätä vuotta jäljellä... Jotta kuukauden viimeiset päivät eivät täyttyisi pelkästään erilaisilla koosteilla, ennakoin vähän jo nyt. Kerrotaan ja kerrataanpas siis: millainen lukemisen vuosi 2018 oli?

Oman kirjan kirjoittamisen kannalta tuntuu että olin kokoajan lukemassa jotain inspiraation tai lähteiden osalta. Alla kuitenkin vain "vapaa-ajalla" lukemani teokset.

NÄITÄ RAKASTIN

Elif Şafak - Valkoinen elefantti

Julia Thurén - Kaikki rahasta

Katja Kokko - Aidosti kaunis

Pajtim Statovci - Kissani Jugoslavia

Pajtim Statovci - Tiranan sydän

NÄISTÄ PIDIN

Han Kang - Vegetaristi

Paula Hawkins - Nainen junassa

Paulo Coelho - Zahir

NÄMÄ JÄIVÄT KESKEN

Emily Brontë - Humiseva harju (alusta asti pitkäveteinen, en päässyt klassikon makuun joten luovutin)

Jaakko Hämeen-Anttila - Islamin miekka (alun historia puudutti, vaikka eihän uskontoa voi selittää ilman historiaa. En vain ollutkaan riittävän kiinnostunut aiheesta joten "luovutin" tässäkin)

Margaret Atwood - Orjatar (olin neljä kuukautta kirjaston varausjonossa, ja kun vihdoin sain kirjan käsiini, menin Kosovoon enkä ehtinyt lukea sitä siellä kuin vajaa 50 sivua. Uusi yritys kun on seuraavan kerran taas mun vuoro...)

BONUSKIRJA

Ystäväni toi minulle raskauden alussa Apteekista Vau.fi:n kirjan "Vauvan odotus". Se on täynnä mainoksia ja kirjoitusvirheitä mutta siitä on tullut tosi rakas mulle ja Ferhatille. Meillä vaihtuu raskausviikko aina lauantaisin, ja joka perjantai ollaan käperrytty peiton alle lukemaan mitä seuraava raskausviikko tuo tullessaan. Yksi perjantai olin tosiaan siellä Kosovossa, kun Ferhat luki kirjaa mulle videopuhelun välityksellä. <3

Mitä suosittelette luettavaksi (tai vaihtoehtoisesti hyllyyn jätettäväksi) ensi vuonna?

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Alma T
Alma aamutakissa

Humiseva Harju on yks mun lempikirjoista! Kieltämättä se kyllä alkaa aika hitaasti. Sama ongelma on aika monissa vanhoissa englantilaisissa kirjoissa: sitä hahmojen kasvamista kuvataan ihan liian pitkään ennen ku mitään mielenkiintoista tapahtuu. :D

Omat tän vuoden lempparit on ollu Rikinkeltainen taivas ja Oneiron. Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu oli myös kiva lukukokemus.

Saranda
Tyhjä ajatus

Äh voi vitsi, nyt alkoi mietityttämään että luovutin liian nopeasti. Ehkä joku päivä maltan odottaa alkutylsimyksen yli!

Ja kiitos suosituksista. :) Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu voisi olla hyvä joulukirja. Kivaa sunnuntaita sinne! :)

smagardi
astu harhaan

Lue Hanya Yanagiharan Pieni elämä, rakastut siihen varmasti! <3

Olen tainnut tuosta Humisevasta harjusta joskus tänne kommentoidakin, että aivan täysin yliarvostettu teos. Luin sen klassikkona väkisin lävitse, ei käynnistynyt mielestäni missään vaiheessa. :'D

https://astuharhaan.wordpress.com/

Saranda
Tyhjä ajatus

Heiii nyt tuli sellainen deja vu että ihan kuin tosiaan olisit sanonutkin tosta ennen! Olisi pitänyt hitsi vie vain kuunnella. :D

Pieni elämä kuulostaa ihanalle! Luulen että noin paksulle teokselle eivät joulupäivätkään riitä mutta se voisi olla sellainen "luen ennen vauvan syntymää" -kirja. :D Kuulosti tosi kivalle romaanille kun luin arvosteluja vaikken ollut koskaan kuullutkaan tästä aikaisemmin. Kiitos kun jaoit! :) 

Kommentoi