Ladataan...
Tyhjä ajatus

Maanantaina vietimme 7-kuukautisseurustelupäivää. Haha, jep, juhlimme edelleen sitä joka kuukausi. Katsotaan sitten unohtuuko yhden vuoden jälkeen koko merkkipäivä täysin, mutta nyt on tuntunut oikein kivalta huomioida sitä pienillä asioilla.

Tällä kertaa tehtiin pizzaa! Seurustelun alkuaikoina olimme molemmat todella lahopäitä mitä tuli kokkaamiseen ja leipomiseen, joten kukapa olisi arvannut, että seitsemässä kuukaudessa meistä tulisi ihan ookoo kotikokkeja. Toisaalta, tästäkin pizzasta unohdimme niinkin "epäolennaisen" asian kuin hiivan, joten tyydyttiin piirakkapohjaan. Eli siis piirakkasydänpizzaa.

Ohjeet ovat yhteen pizzaan, eli siis reilusti vaan tuplaamaan/triplaamaan. ;)

POHJA

3dl Spelt-täysjyväjauhoja
100g Rainbow Luomuvoita
1/2tl Ruususuolaa
1 kananmunan keltuainen (wuhuu opin senkin miten sen keltuaisen saa pois sieltä!)

Ensin voi ja jauhot sekaisin.
Sitten suola ja kananmunan keltuainen perässä.

Okei antaa tään olla viimeinen kerta kun kirjoitan mitään reseptiä, oon hiton surkea. Ostakaa valmispohja.
 

KASTIKE

1/2 purkkia Rainbow Luomu -tomaattimurskaa
Oliiviöljyä
Ruususuolaa
Oreganoa
Muita mausteita
0,5dl vettä

Öljyä pannu.
Pilko sipulit mahdollisimman pieneksi, ja heitä ne pannulle kun se on kuuma.
Kaada hetken päästä tomaattimurska ja vielä vesi
Laita suolaa, oreganoa ja muut mausteet. 
Sekoita ja anna paistua 20min

Ja jos olet yhtä siirappinen kuin me, slaissaa pohja sydämenmuotoiseksi ja jaa se kahteen osaan molempien täytemieltymyksiin.

Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Kuva: Jim Bergström (linkki täällä)

Lauantaina olin mukana parissa Indiedaysin järjestämässä bloggaajatapahtumassa. Päivällä oli Bloggers Inspiration Day ihastuttavassa ravintola Sipulissa, johon oli kerääntynyt joukko taitavia bloggaajia nauttimaan herkullisista antimista, kattavista luennoista sekä erilaisista ständeistä. Oli kaikkea ruokavalokuvauksesta oman drinkin tekoon. Illalla oli vielä huikeat Indiedays Blog Awardsit, johon mentiin siskoni kanssa juhlimaan vuoden menestyneimpiä bloggaajia tyylikkästi Helsingin Tivoliin. Tarjolla oli taas maukkaita sormiruokia, juotavaa laidasta laitaan ja mieletön määrä kauniita asuja.

Oon huomannut, että blogimaailmassa vallitsee sääntö, joka pätee samalla jokaiseen muuhunkin asiaan elämässä: ei ole väliä mitä tekee, vaan miten sen tekee. Taitava bloggaja osaa kuvailla kahvihetkensä siten, että tuhannet lukijat nauttivat siitä. Hän kenties käyttää kaunista kieltä kuvaillessaan miltä kahvi on maistunut, ottaa taitavia kuvia, joita hän muokkaa ammattimaisesti vielä jälkeenpäin ja jakaa kahvipostauksen sitten vielä jokaiseen sosiaalisen mediaan. Toinen bloggaaja, jonka aihe voi olla maailmanrauha tai siistein ulkomaanmatka koskaan, ei välttämättä kykene samaan, koska hänen tapansa kertoa, näyttää ja jakaa tarinaansa, ei kiinnosta yleisöä. Saitteko yhtään kiinni?

Seuraavan kerran kun puet jotain päälle, menet töihin tai teet suuren päätöksen elämässäsi, älä välitä mitä se on. Keskity siihen miten sen teet. Loppujen lopuksi vaan sillä on väliä. Uskon, että tällä tavalla syntyy huiketa työuria, taitavia urheilijoita, aitoja ystävyyssuhteita, hyvänmakuista ruokaa ja niitä menestyneitä bloggaajia.

Kuvia vielä lauantai-päivän ja -illan menoista. Kiitos vielä Indiedaysille tapahtumarikkaasta päivästä. xx

Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Olen jonkun verran kirjoittanut meidän Balkanin reissustamme blogissa. Mitä en ole maininnut on ollut se, että vajaassa kolmessa viikossa kiersimme neljä eri maata 900 eurolla. Siihen sisältyi siis koko helahoito, mukaan lukien lentoliput, majoitukset, ruokailut... ihan kaikki.

Kotona olen todella huono suunnittelemaan tuloja ja menoja, siis oikeasti - mahdoton, toivoton. Matkustamisen suhteen jostain syystä osaan kuitenkin laatia budjetteja ja suurimmaksi osaksi pysyä siinä. Haluatko kuulla miten?

1. Aloita jo kotona. Otetaan esimerkiksi juuri meidän Balkanin matka. Ensin mietimme, minne haluamme matkustaa, jonka jälkeen kyttäsimme lentolippuja todella pitkään. Halpojen lippujen löytyessä ostimme ensin menolipun Kosovoon, Pristinaan (n. 130e). Jatkoimme vielä jonkun aikaa lentolippujen hintojen seuraamista, kunnes löytyi edullinen paluulippu Dubrovnikistä, Kroatiasta (n. 90e).

Kärsivällisyys ja vertaaminen ovat tässä vaiheessa todella tärkeitä. Myös mahdollisten hostellien ja hotellien varaaminen etukäteen voi olla paljon edullisempaa kuin paikan päällä. HostelWorldin nettisivut olivat meillä kovassa käytössä.

Tietysti myös säästö- ja kulutusvalinnat kotona ennen lähtöä ovat suoraan verrannollisia siihen, kuinka paljon sinulla on rahaa käytettävissä itse matkalla. Laadi budjettisuunnitelma kotona. Kuinka paljon olet valmis käyttämään reissulla rahaa? Me päätimme alusta asti, että käyttöraha on 700e maksimi. 700e + lentoliput 120e = 920e.

2. Kohteella ja ajankohdalla on väliä. Jos haluat lentää halvalla, matkusta lähelle. Jos haluat halpaan maahan, matkusta kauas. On todella tärkeää, että otat etukäteen selvää, mikä on kohdemaasi hintataso, niin osaat varautua sen mukaisesti.

Balkanin aluehan sijaitsee Etelä-Euroopassa, jossa on esimerkiksi pohjoismaihiin verrattuna hyvin edullista. Koska se on myös Euroopassa, lentoliputkaan eivät ole päätä huimaavia. Näin säästimme jonkun verran niin lennoissa kuin käyttökustannuksissakin.

Sillä on tietysti myös kovasti väliä, milloin matkustaa. Ota selvää kohdemaasi sesonkiajat ja kuinka ne vaikuttavat lento- ja majoitushintoihin. On myös muistettava, että lomalle mennään nauttimaan. Jos sesonkiajan ulkopuolella maan meno on ihan kuollutta, mieluummin kannattaa sijoittaa siihen sesonkiaikaan.

3. Suunnitelmallisuus on valttikortti perilläkin. Tosi iso kustannusreikä on sähläyskustannukset. Ole aina askel edellä. Ota selvää bussiaikatauluista niin sinun ei tarvitse maksaa taksista, katso etukäteen missä voi syödä edullisesti niin et eksy turistien kuumimpiin ravintoloihin, varaa majoitus etukäteen niin et väsymyksessäsi sorru vahingossakaan viiden tähden hotelliin... Kanna myös eväitä mukana ettet nälän iskiessä halua juosta lähimpään ravintolaan laihduttamaan lompakkoasi.

4. Päätä mistä tingit. Tämä riippuu nyt suoraan sinusta tai ryhmästäsi. Jos pelkäätte lentämistä, valitkaa suora lento mutta säästäkää majoituksessa. Jos mielestänne lomalla kuuluu ottaa rennosti, nukkua paljon ja suorittaa mahdollisimman vähän, majoituksen tasolla voi olla merkitystä. Jos taas haluatte käyttää kaiken energianne ja rahanne näkemiseen ja kokemiseen, säästäkää lentolipuissa ja majoituksessa.

Me olimme tässäkin asiassa vähän kultaisen keskitien kulkijoita. Menosuunnassa meillä oli kaksi pysähdystä, mutta paluulennolla nolla. Majoituksissa suosimme hostelleja ja pieniä asuntoja, sillä ne olivat hotelleja edullisimpia. Kaikista paikoista, jotka halusimme nähdä, otimme ensin selvää kuinka paljon niihin uppoisi rahaa ja kuinka voisimme säästää niissäkin. Suosimme luonnollisesti busseja, itsetehtyä ruokaa kun käytössä oli keittiö emmekä shoppailleet oikeastaan yhtään.

5. Älä maksa nähtävyyksistä. Monet perinteiset turistinähtävyydet voivat koitua isoksi rahareiäksi, ilman että saat niistä todella mitään irti. Mieti, kannattaako maksaa jostain vanhan rakennuksen näkemisestä saman verran kuin päiväreissusta viereiseen kaupunkiin. Keskustele paljon paikallisten kanssa. He osaavat suositella sinulle, mitkä kuuluisat paikat ovat näkemisen tai skippaamisen arvoisia ja mitkä jutut taas on pakko nähdä, vaikkei turistioppaassa lukisikaan niin. Käytä maalaisjärkeä.

Oliko näistä vinkeistä mitään hyötyä? Onko sinulla mitään hyödyllistä säästövinkkiä reissaamiseen?

Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Pages