Ladataan...
Tyhjä ajatus

Jos et seuraa minua sosiaalisessa mediassa, olet saattanut ainakin kuulla joitakin hullun naisen iloisia tuuletuksia ympäri pk-seudun katuja: palautin opinnäytetyöni!

Kun luin oppariani viimeisen kerran juuri ennen sen lähettämistä, en ollut erityisen ylpeä. Keksin monta epäkohtaa, ja mietin mielessäni kaikkia niitä päiviä kun olisin voinut kirjoittaa sitä enemmän. Olisin voinut panostaa enemmän siihen kappaleeseen ja tuohon kappaleeseen.

Asiat, jotka teemme elämässämme ovat tuloksia sen aikaisista hetkistä ja voimavaroista. Jälkiviisaus opettaa tulevia tilanteita varten, mutta sitä ei kannata käyttää piiskurina jo tehtyjen asioiden kohdalla.

Vaikka nyt jälkeenpäin kirjottaisin varmasti paremman lopputyön, en voi soimaa itseäni etten pystynyt aikaisemmin kiitettävään suoritukseen. Tein silloin parhaani, sen aikaisella kiinnostuksen tasollani, sen aikaisella energialla ja häiriötekijöillä. Senkin aikaisia päätöksiä on kunnioitettava.

(Ja oikeesti, kuka hitto sitä opparin arvosanaa edes katsoo? Kysynpähän vain.)

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

... minusta! Tykkään tehdä näitä aina aika-ajoin, varsinkin paremman postausaiheen puutteessa, hehe... (Luotan viikonloppuun ja siihen, että kaiken kivan ohjelman rinnalla mieli virkistyy ja uudet villit postausideat löytävät luokseni perille.)

1. Näköni huononee kokoajan, mutta jostain syystä en ole vieläkään opetellut käyttämään laseja säännöllisesti. Piilolinssit on pitänyt hankkia jo lyhyen ikuisuuden, mutta sitäkään en ole saanut aikaseksi. En tunnista tuttuja ihmisiä kaukaa, ja monesti huomaan vasta metrin päästä että edessä seisoo joku kaveri. Mulla on tapana myös jättää ja unohtaa silmälasit ihan kaikkialle. Tyypillisesti ne yleensä löytyy kuntosalin lattialla, johon sentin päähän painonnostajat pudottaavat alas sadan kilon painoisia tankoja.

2. Ihmiset, jotka hyräilevät, saavat minut sanoinkuvamattoman hyvälle tuulelle. Jos kuulen taksikuskin tai kahvilatyöntekijän hyräilevän, en voi olla hymyilemättä. Yhdistän hyräilemisen automaattisesti hyväntuulisuuteen ja kepeyteen, ja alan saman tien itsekin tuntemaan hyvää oloa. Hyräilkäähän tyypit enemmän.

3. Minulla on todella epämukava ja vaivaantunut olo eläinten kanssa. Koirat on ihan OK vaikken niidenkään kanssa osaa olla mitenkään luonnollisesti... Jos huoneessa on kissoja, lintuja tai jyrsijöitä, mua suorastaan alkaa ahdistamaan. Kääntöpuolena on kuitenkin se, että syön nykyään aika vähän lihaa tai eläinperäisiä tuotteita, joten en mä täysin tunteetonkaan eläimiä kohtaan ole.

4. Olen todella kömpelö ja tapaturma-altis. Vaikka olen järjestelmällinen, en ole todellakaan tarkka tai huolellinen. Vesipullot avautuvat laukuissani säännöllisin väliajoin, olen ajanut useamman auto-onnettomuuden ja törmään peileihin kokoajan.

5. Noloa, mutta... en osaa käyttää meidän uunia. Muutimme tähän nykyiseen asuntoon reilu kuukausi sitten enkä vieläkään ole paistanut ainuttakaan ruokaa ilman poikaystäväni apua. Meillä on täällä joku korkeateknologinen uuni, jolla on Raamatun paksuinen ohjekirja, ja joka osaa automaattisesti paistaa sun ruoat kun laitat oikean ohjelman siihen. Ohjelman, jonka en osaa koskaan asettaa. Ikävä entisen yksiön vanhaa, rupuista halpisuunia...

EN: Five things about me: I have a terrible sight, I love people who hum, I feel really uncomfortable around animals, I'm beyond clumsy and I can't cook (with our oven).

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Ladataan...
Tyhjä ajatus

Asiat, jotka olen oppinut omista kokemuksista ja/tai kantapään kautta:

Kirjoittaminen auttaa. Aina. Listat myös tiettyyn pisteeseen saakka...

Parhaat lahjat jotka olen saanut ovat maksaneet alle kymmenen euroa. En vieläkään ole itse oppinut ostamaan hyviä lahjoja.

Merenrannalla asuminen on jokaisen vuokrapennin väärti.

Ja rahasta puheen ollen: se on maailman kuormittavin ja turhin stressinaihe.

Muistamme hetket, ei päiviä. (Kiitos Cesare Pavese kun puit kaiken elämässä oleellisen sanoiksi.)

Matkustelu on parasta, mitä rahalla saa. Toiseksi on sushi ja kolmanneksi eriväriset kuulakärkikynät, joita voi kumittaa. Ne pitää kalenterini kauniina ja mieleni järjissä.

Kirjastossa pitäisi viettää enemmän aikaa. Kirjoja pitäisi lukea enemmän. Snapchat on aika turha.

Ystävillä ja haaveilla pääsee pidemmälle kuin millään muilla asioilla.

Liikunta tekee onnellisemmaksi kuin juhliminen. Lähes joka kerta.

Läheiset ihmiset, jotka menestyvät ja joilla menee hyvin, ovat älyttömän hyviä motivaatiobuusteja. Älä koskaan katehdi heitä. Opi heiltä.

Ei ole parempaa yhdistelmää kuin lempeys ja kunnianhimo.

No okei paitsi letut ja Nutella. Nutella on aika hyvää singlenäkin.

Kun aloitat asioita itsevarmuudella, aloitat ne jo puoliksi tehtynä.

Jos tavoittelet täydellisyyttä, et koskaan saavuta sitä.

Kaikki, siis ihan kaikki, tapahtuu syystä ja omalla ajallaan. Tässä itsellänikin aina muistettavaa.

Silloin tällöin ja kohtuullisessa määrissä kaikki on ookoo. Kiukuttelu, verkkareiden pitäminen, se Nutella...

Jos olet löytänyt oman juttusi, olet onnekas. Jos teet sen eteen kovaa työtä, olet ahkera. Jos teet sen eteen kovaa työtä vuosikausia, se palkitaan.

Ja bonarina: on paljon parempi katua asioita joita teemme, kuin mitä jätämme tekemättä.

 

EN: Things I've learned in life. In a nutshell: travel, love and eat Nutella.

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Pages